Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:43
Ahlak
Yönetici

Tevekkül Kuvvetli mümin, Allah Katında zayıf müminden daha hayırlı

Tevekkül Kuvvetli mümin, Allah Katında zayıf müminden daha hayırlı

firdevs
Ebû Hureyre (r.a.) Resûlullah’ın şöyle buyurduğunu haber vermiştir:

–"Kuvvetli mü’min, Allah Katında zayıf mü’minden daha hayırlı, (daha üstün) ve daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sana yararlı olan şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, ”Eğer (keşke) şöyle yapsaydım, şöyle olurdu!” diye hayıflanıp durma. ”Allah’ın takdiri bu. O, ne dilerse yapar.” de. Çünkü "eğer (keşke)" kelimesi, şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar."

Okudunuz mu?  Helal Kazanç

–Birşey istediğin zaman yalnız Allah’tan iste. Yardım dilediğin zaman Allah’tan dile. Şunu iyi bil ki bütün yaratılmışlar elbirliği ile sana bir menfaat bahşetmek isteseler, Allah’ın sana yazdığından daha fazlasını bağışlayamazlar. Yine yaratılmışların tümü elbirliği ile sana bir zarar vermek isteseler, Allah’ın sana takdir ettiğinden fazlasını yapamazlar."

Okudunuz mu?  İslamda Sağ ve Sol eli kullanma

–"Ey Ebû Hureyre! Allah’tan başka hiçbir şeye ümit bağlama. Allah’a tevekkül eyle. Bir arzun varsa Allah Teâlâ Hazretleri’nden iste. allah-ü Teâlâ’nın âdet-i ilâhiyyesi (işi, kânunu) şöyledir ki; herşeyi bir sebep altında yaratır. Bir iş için sebebine yapışmak ve sonra Allah Teâlâ’nın yaratmasını beklemek lâzımdır. Tevekkül de bundan ibârettir."

Okudunuz mu?  Ezan Âdabı

–"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."


Cevap: TevekkÜl

Şema
Konu ilgili alana taşındı. Lütfen konularımızı uygun kategoride açalım

Okudunuz mu?  Dürüstlük işte ve davranışlarda doğruluktan ayrılmamaktır

Cevap: TevekkÜl Kuvvetli mü’min, Allah Katında zayıf mü’minden daha hayırlı, (daha üstün) ve

gökhanagt
< –"Mümin kişinin durumu ne kadar şaşırtıcıdır ! Zira her işi onun için bir hayırdır. Bu durum sadece mümine hastır, başkasına değil : Ona memnun olacağı bir şey gelse şükreder, bu ise hayırdır: bir zarar gelse sabreder bu da hayırdır."
>

eyvAllah kardeşim emeğin için sağol

Okudunuz mu?  Askerde nöbet tutmanın sevabı hakkında hadis-i şerifler...

Cevap: TevekkÜl Kuvvetli mü’min, Allah Katında zayıf mü’minden daha hayırlı, (daha üstün) ve

rönesans
."
< Kuvvetli mü’min, Allah Katında zayıf mü’minden daha hayırlı, (daha üstün) ve daha sevimlidir. (Bununla beraber) her ikisinde de hayır vardır. Sana yararlı olan şeyi elde etmeye çalış. Allah’dan yardım dile ve asla acz gösterme. Başına bir şey gelirse, ”Eğer (keşke) şöyle yapsaydım, şöyle olurdu!” diye hayıflanıp durma. ”Allah’ın takdiri bu. O, ne dilerse yapar.” de. Çünkü "eğer (keşke)" kelimesi, şeytanı memnun edecek işlerin kapısını açar >
Aynen katılıyorum Allah razı olsun kardeş.

Okudunuz mu?  Rızık için çalışmak

keşke deyip şeytana pirim vermiyelim.


Ecrinim
Allah’a tevekkül eyle. Bir arzun varsa Allah Teâlâ Hazretleri’nden iste. allah-ü Teâlâ’nın âdet-i ilâhiyyesi (işi, kânunu) şöyledir ki; herşeyi bir sebep altında yaratır. Bir iş için sebebine yapışmak ve sonra Allah Teâlâ’nın yaratmasını beklemek lâzımdır. Tevekkül de bundan ibârettir

Cenab-ı Allah bizleri kendisine hakkıyla tevekkül edenlerden eylesin..amin
Allah c.c. razı olsun


güçlü mümin zayıf müminden hayırlıdır, güçlü mümin zayıf müminden hayırlıdır hadisi

Bu kategoride yer alan Güzel Huylar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tevekkül Kuvvetli mümin, Allah Katında zayıf müminden daha hayırlı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.