Anasayfa
6 Ağustos 2021, 15:57
Sozler
Yönetici

Hac ibadeti hakkında özlü sözler

Hac ibadeti hakkında özlü sözler

Kayıtsız Üye
Hac ibadeti hakkında söylenmiş özlü sözlere örnekler verir misiniz ?


Cevap: Hac ibadeti hakkında özlü sözler

Desert Rose
"Şüphesiz, Safa ile Merve ALLAH (cc)’ın (dininin) nişanelerindendir. Onun için her kim hac ve umre niyetiyle Kâ’be’yi ziyaret eder ve onları da tavaf ederse bunda bir günah yoktur. Her kim de gönlünden koparak bir hayır işlerse şüphesiz, ALLAH (cc) onu bilir, karşılığını verir.”(Bakara-158)

Okudunuz mu?  Dünya üç günlüktür sözü kime aittir?

Hac yolculuğu ve ibadeti esnasında çekilen sıkıntılar ve meşakkatler hacı adaylarına zorluklara karşı dayanma gücü kazandırır. Hac ibadetini eda edebilmek için mümkünse bedenimizin ve sağlığımızın yerinde olduğu gençlik zamanlarımızda gidelim ki, o mübarek ibadetin şartlarını yaşlılıktan kaynaklanan hiçbir sıkıntıyı çekmeden yerine getirebilelim. İhtiyarlık hallerinden dolayı diğer insanlara da sıkıntı çektirip kalp ve gönül kırgınlıklarına yol açmayalım.

Okudunuz mu?  Kitap okumak ile ilgili atasözleri ve vecizeler

Hac ibadeti insanların içinde ve gönüllerinde taşıdıkları dünya malına olan bağımlılığı azaltarak fakir fukaraya karşı merhamet duygularını geliştirir. Hacca giden insanın içinde dünya ve mal sevgisi kalmamalıdır. Sadece ibadet aşkı ile oralarda bulunmalı insan ve Hac ibadetini en güzel şekilde yerine getirip kendini affettirmeye çalışmalıdır.

Okudunuz mu?  Doğrulukla ilgili atasözü ve deyimler

Cevap: Hac ibadeti hakkında özlü sözler

kaaan
Güzel bilgi çok faydalı bilgi paylaşımı yapıyorsunuz


Cevap: Hac ibadeti hakkında özlü sözler

Yavuz2023
Hac ibadeti ile verdiğiniz çzlü sözler için saolun


hac ibadeti ile ilgili güzel sözler, hac ile ilgili güzel sözler, hac ibadeti ile ilgili özlü sözler

Bu kategoride yer alan Edep İle İlgili Güzel Anlamlı Sözler Dini Sözler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hac ibadeti hakkında özlü sözler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.