Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:37
missa09
Abone

Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ?

Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ?

Kayıtsız Üye
Bir kısmı alimler evliliğin sünnet, mekruh,haram olduğu bazı durumları ifade ettiler ?

Konuyu biraz açar ve evliliğin mekruh,sünnet, farz,mübah kısım olanları ifade eder misiniz?

Ve kendisini koruyan ,korumaya çalışan birisinin ahir zamanda yani böyle çirkin ve günahın yaygın olduğu bir alemde evlenmek istememesi günah mı?
Izdivac tekliflerini reddetmesi caiz mi?

yani kendim istemiyorum sebebi ise boşanmaların arttığını, eşlerin bazı çirkin hallerive kimsenin evliliğinden güzel yönlerine şahit olmayışım beni uzaklaştırdı.Böyle bir zamanda ailemle kalıyor mümkün olduğunca da kötü arkadaş ve çevre den erkeklerin yoğun olduğu yerlerden kaçıyorum,insanlar bizi yobaz diye algılıyor ama tecavüz ve böyle pislik halleri duydugumdan gördüğümden dolayı bir adamın yanımdan geçmesi dahi tereddütler içerisinde bırakıyor, korkutuyor.Babam dahi olsa !evet babam ! Belki yok artık diceksiniz ama babama dahi sarılır ken hep mesafeli,o da anneme demiş "bu kız neden Bu kadar utangaç "halbuki böyle bir korku var,kafamda baya büyüttük, ablam da bekâr keza o da aynı benim gibi..

Okudunuz mu?  Uykudan ağlayarak uyanan çocuk için neler yapılabilir ?

Bu da erkek kısmından uzaklaştırdı ve evlenmek dahi istenmez hale getirdi,herşey helal ama insanın içinde korku var!

Allah sebep olan pis nefisperestleri bildiği gibi yapsın. .ama maalesef ki durum vaziyet bu!

Evlenmek istememek günah mıdır bu durumda.?Psikiyatri ye gittim ama hep ilaç o da uyku yapıyor,insan ile doğru düzgün konusmuyolar ..ben fikirlerimi nasıl bu konuda degistirebilirim?

Okudunuz mu?  Beyaz giyinmeyi tavsiye eden hadisler - Beyaz renk hakkında hadisi şerifler

Yorum: Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ?

arifselim
Selamun aleykum. Maalesef bu tür kötü ve çirkin şeyler vardır. Ama dünyada böyle şeylerin olması demek, evliliğin illada kötü olacağı anlamına asla gelmez. Çok mutlu ve huzurlu ailelerde vardır. Aile kurmamızı ve neslin devam edilmesini dinimiz istemiştir. Acı sevmeyen bir insan acılı yemekler var diye tamamen ben yemek yemeyeceğim demesi nasıl haklı bir gerekçe değilse, olumsuz evlilikler var diye evlenmeyi istememekte geçerli bir neden olamaz. Evlenmenin hükmü konusu ise şu açıklamaya göre değerlendirilmiştir.

Okudunuz mu?  Özel sektörde tanıdıkla işe girmek günah mıdır?

1. Evlenmediği taktirde zinaya düşeceği kesin olan kimsenin -mehri verecek ve eşinin geçimini sağlayacak durumda ise- evlenmesi farzdır.(Vehbe Zuhayli, İslam Fıkhı, 9/29)

2. Yine evlenmezse zinaya düşme tehlikesi bulunan kimsenin -mehir ve nafakayı sağlayacak durumda ise- evlenmesi vacibtir. Hanefiler dışındaki çoğunluk farz ve vacib arasında bir ayırım yapmaz (İbnül-Hümâm, Fethu’l-kadir, II/342; el-Kâsânî, el-Bedâyî’, II/260 vd.).

Okudunuz mu?  Abdest başlı başına bir ibadet midir?

3. Evlenince, eşine zulüm yapacağına kesin gözüyle bakılan kimsenin evlenmesi haramdır.
Hem zinaya düşme, hem de eşine zulüm yapma korkusu bulunan kimsede haramlık yönü tercih edilir. Çünkü bir konuda helâl ve haram birleşince, prensip olarak haram üstün tutulur ve ondan kaçınmak gerekir. Nitekim ayet-i kerimede şöyle buyurulur.:
"Evlenmeye güç yetiremeyenler, Allah kendilerine fazlu kereminden zenginletinceye kadar iffetlerini korusunlar." (Nûr, 24/33)

Okudunuz mu?  Sünnet Olan Bir şeyi Kötülemek

4. Eşine zulüm yapacağından korkulan kimsenin evlenmesi mekruhtur (el-Mevsılî, el-İhtiyâr, III/82).

5. Cinsel bakımdan itidal halde bulunanların evlenmesi sünnettir.


Yorum: Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ?

Kayıtsız Üye
evet kardesim hem dinen hem mantıken evlililk gerekli herseyden önce sunuda söylememiz gerekli cinsel arzuların dısında insanlar cogalmaktadır egerki evlilikler olmasın ne annemizi tanırız nede su bizim babamiz diyebiliriz bizi tamamen cirkin bir ahlaka ve topluma götürür sonuclarıda dinen cehenneme mantıkende dünyada psikolojik bozkluklara götürür

Okudunuz mu?  Ölüm korkusu psikiyatrik tedavisi var mı?

Evlilik

Kayıtsız Üye
Mrb adim cihan 37 yasindayim eşim 34 yasinda 4 yildir evliyiz resmi nakahi 07.07.2017 yaptik bosanma evrem vardi onu bekledik sonra hanimimin gonlu oldu kiydik esimle yer zaman tartisiyor ve evden kaciyor mani olamiyorum nasihat ettim olmadi ailesinden biri annesi ile konysunca gidiyor esimin ilk evliliğinden 2 çocuğu var annesi ben sizin için cektim sen neden cekmedin biraktin cocuklari diyor ardindan eşim 25.08.2017 evden gitti simdi ise bosanacagim diyor istese canimi verecegimi biliyor kiskanc ve sen beni aldattin diye iftira atiyir evden cikarken bu bahane uzerine gitti ben bizi zay etme dedikce hayır diyor bitti diyor nefes almak dahi istemiyorum annesi bir kere bile benle konusmadi biz evlendik kızım sen nerdesin kimle kaliyorsun demedi ben hayatima son vererek ona bir ders vermek istiyorum cunku yasayacak ne ümit nede hevesim kaldi.

Okudunuz mu?  Cenabetlikten kurtulduğuna emin olamamak

Kayıtsız Üye
Bir hadis te okumuştum sanırım, özetle; evleneceğin kişi de güzellik ve zenginlik yerine güzel ahlak aramalısın idi. Eğer güzel ahlaklı bir insan a denk gelirsen (içinde Allah korkusu olan, Namazı niyazında, vb) , aile lerde sevecen tatlı dindar insanlar ise. İki dünyanı cennet lik yapabilecek bir evlilik yapabilir ve fakirde olsan mutlu olabilirsin. Fakat kendini evlenecem diye zorlarda güzel olsun, zengin olsun diye birini bulursan iki dünyanı da cehenneme çevirebilir.

Okudunuz mu?  Kayınvalidem benim hakkımda konuşuyor Dinen ne yapmalıyım?

İşin özü, evlilik ile ilgili çok fazla düşünme zamanı gelirse, gönlüne doğru kişi düşünce o seni bulur zaten. Kovalarsan bulamazsın. Sen sadece güzel ahlak a önem ver.


Kayıtsız Üye
Cihan Bey sakın sakın canınıza kıymayın. Ahiretinizi mahvetmeyin. Asıl olan öbür dünya. Bir insana en buyük ders mutlu olarak verilir. Allah’a sığının ve çok dua edin.

Okudunuz mu?  Vesveseler normal hayatımıda olumsuz etkiliyor bu durumdan nasıl kurtulabilirim ?

evlilik neden gereklidir, neden evlilik, evlilik gerekli midir

Bu kategoride yer alan Hz. Muhammedin ağaç ile ilgili hadisleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik gerekli mi? Neden evlilik ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.