Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:01
misa00
Abone

Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı ?

Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı ?

Kayıtsız Üye
Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı bir açıklama yapar mısınız ?


Cevap: Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı ?

Muhasibi
Peygamberimiz Hz. Aişe ile 53 yaşında evlenmiştir.


Cevap: Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı ?

meryemgül1
Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz 53 yaşındaydı

Peygamberimiz 25 yaşına kadar evlenmemiş , ibadetle meşgul olmuştur.
Peygamber efendimiz 25 yaşında iken 40 yaşında ve dul olan Hz. Hatice ile evlenir. Hz. Resul Hatice annemizle zenginliği için evlenmemiştir. Çünkü Hz. Resul , Hz. Hatice’nin tüm malını Allah yolunda dağıtmıştır (Hz. Resul daha sonra kendisine gönderilen hediye ve altınları da fakirlere dağıtacaktır.) Hz. Hatice ile peygamberimiz 25 sene evli kalırlar. Hz. Hatice , peygamberimize :’Ey Muhammed ben yaşlandım , artık başka hanımla evlen ‘ deyince peygamberimiz şu cevabı verir: ‘ Böyle söyleme Hatice , üzülürüm.’Hz. Resul o zamanlarda çok doğal olan cariye alma yoluna bile tenezzül etmez ….! Hz. Hatice 65 yayında vefat eder. Hz. Resul 2-3 sene daha kimse ile evlenmez , 53 yaşına gelir.
Not : O dönemde ‘sahabi’ ( Peygamber Efendimizin arkadaşları) savaşlarda şehit oluyor, eşleri dul, çocukları yetim kalıyordu. Peygamberimiz sahabiye bu dul hanımlar ile evlenmelerini, onları evsiz, çocuklarını bakımsız bırakmamalarını tavsiye ediyor, kendisi de bu dul hanımlar ile 53 yaşından sonra evleniyorlar.
Hz. Sevde: 53 yaşında, dul. Hz Resul’e evlilik teklif eder, "Hz. peygamber’in nikahlısı olarak kalmak bana kafi " diyerek kendi sırasını Hz.Aişe’ye devreder.


hz aişe ile evlendiğinde peygamberimiz kaç yaşındaydı, hz.aişe ile evlendiğinde peygamberimiz kaç yaşındaydı, peygamberimiz hz aişe ile evlendiğinde kaç yaşındaydı

Bu kategoride yer alan Cemaat imamı istemezse dinen yeri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Aişe ile evlendiğinde Peygamberimiz kaç yaşındaydı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.