Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?

Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?

Hoca
Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?
Cevap: Mekruhtur. Üzerinde bu hal devam ederken yiyip içmek mecburiyetinde kalan kimse, önce elini ve ağzını yıkamalı, sonra yiyip içmelidir. Zira ağzını yıkamadan yiyip içmek tenzihen mekruhtur. Bunun sebebi ise, cünüp ağzı ile içilen şeyin "kullanılmış su" hükmünde olmasıdır. Kullanılmış bir suyun içilmesi ise mekruh görülmektedir.

Okudunuz mu?  Abdestsiz Yasin dinlenir mi?

Cevap: Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?

ZİREGÜL
güsül abdesti alma zamanı gelmiş olan kişinin bunu ertelemesi doğru değildir bu şekilde yemek içmekte yanlıştır müslüman kişi bu halinden rahatsız olmalı ve Allahtan korkmalıdır


Yorum: Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?

Kayıtsız Üye
Mümsema merhaba , belki çok saçma olacak ama bir soru sormak istiyorum. Cunup iken yiyip içmek mekruh kabul ediliyor . Cunup iken kullandığımız eşyaların hükmü nedir ? Mesela cunup iken bir şişeden şu içtim gusül aldıktan sonra aynı şişeden aynı suyu içtim. Gusul sekteye uğramış olur mu

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burna su kaçması orucu bozar mı

Yorum: Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir?

ACİLSERVİS
Evet isabetli bir tesbitin olmuş. Çok saçma olduğunu bilmişsin. İlmihal okumayı ihmal etme zaten okumak farzdır her Müslüman okumak zorundadır.

Bu kategoride yer alan Adap ne demektir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cünüp kimsenin yemek yemesi veya su içmesi caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.