Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:38
Oruc
Yönetici

Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın fazileti

Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın fazileti

Kayıtsız Üye
Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın faziletini maddeler halinde yazar mısınız ?


Cevap: Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın fazileti

Desert Rose
YASİN Suresini ölülerinize okuyunuz. (Tirmizi)
– Her şeyin bir kalbi vardır. Kur’an’ın kalbi de YASİN’dir. Kim Yasin’i okursa, Cenabı Hak ona on defa Kur’an okumus kadar sevap ihsan eder. (Tirmizi)

– Kim geceleyin YASİN okursa affedilmiş olarak sabaha çıkar. (Tirmizi)
– YASİN’i Her gece okuyan, şehid olarak ölür(Elmanevi)
– YASİN’i okuyunuz. Onda on bereket vardır: 1- Aç, okursa doyar, 2- Çıplak, okursa giyinir, 3- Bekar, okursa evlenir, 4- Korkusu olan, okursa emin olur, : 5- Mahzun, okursa ferahlar, 6- Misafir okursa seferde yardım görür, 7- Kayıp (için okunursa) bulunur, 8- Hasta okursa (veya hastaya okunursa) şifa bulur, 9- Ölü üzerine okunursa azabı hafifler, 10- Susayan okursa suya kavuşur. (Ramuz 79/4)
– Her kim anne ve babasının veya bunlardan biri nin kabrini her Cuma ziyaret eder ve yanlarında YASİN okursa, her harfinin sayısınca ona mağrifet olunur. (Hak dini Kur’an dili)
– YASİN-i ŞERİF’i gece okuyan, Yedi hatim sevabına nail olur.
– YASİN-i ŞERİF’i gece okuyana, 20 hac sevabı verilir. (Künüzü’d Dekaik)

Okudunuz mu?  Oruçlu iken Pornografik resimlere veya videolara bakmak orucu bozar mı?

yasin okumanın sevabı

Bu kategoride yer alan Oruçlu iken yemeğin tadına tuzuna bakmak, ve hemen tükürmek ağızı çalkalamak, orucu bozarmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan ayında 30 gün Yasin-i Şerif okumanın fazileti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.