Anasayfa
8 Ocak 2024, 9:57
Sohbet
Yönetici

Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

LeoparGS
Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

Ayşe okulun 4-A sınıfında okuyan başarılı bir öğrenciydi. O gün okulun çıkış zili çaldıktan sonra bahçede bir grup arkadaşının topluca bir yöne doğru gittiklerini gördü.
Diğer bir arkadaşlarının doğum gününü kutlamaya gidiyorlardı. Son anda Ayşe’yi de fark edip, ‘Hadi Ayşe sen doğum günü partisine gelmiyor musun?’ diyerek onu da çağırdılar. Ayşe ise buruk bir şekilde ‘Ama benim, arkadaşıma hediye alacak param yok ki. Siz gidin ben gelemeyeceğim.’ karşılığını verdi.
Ayşe’nin ailesinin maddi durumu pek iyi değildi. Babasının kazancı ailenin temel ihtiyaçlarını bile karşılamaya zor yetiyordu. Babası Ayşe’ye çok az harçlık verebiliyordu. O gün de zaten Ayşe’nin yanında hiç parası yoktu.
Yeryüzünde faydalı olmak,
mutlu olmanın tek yoludur
Ayşe’nin bu mahzun tavrı diğer arkadaşlarını oldukça üzmüştü. Ayşe’nin onlarla birlikte gelemeyişi hepsini derinden etkilemişti. Ayşe için bir şeyler yapmak, ona yardım etmek, onu da sevindirmek istiyorlardı. Yol boyunca neler yapabileceklerini konuştular ve sonunda bir karara vardılar. İçlerinden birisi güzel bir fikir ortaya atmıştı:
‘Ayşe’nin birkaç gün sonra doğum günü var. Öğretmenimizden izin alarak sınıfta Ayşe için sürpriz bir doğum günü partisi hazırlayalım. Böylece onu mutlu edip sevindirebiliriz.’ Bu teklif diğer öğrenciler tarafından da kabul edilince planlar yapılmaya başlandı.
Her gecenin bir sabahı vardır
Sonraki ders gününde Ayşe’nin sınıfta olmadığı bir sırada planlarını öğretmenleri Selma Hanım’a anlatan öğrenciler, bunu gerçekleştirmek için izin istediler. Selma Hanım da öğrencilerini böyle bir güzel davranışta bulundukları için tebrik etti ve onlara planlarını uygulamaları konusunda yardımcı oldu. Ayşe anlamasın diye doğum günü gerçek doğum gününden bir gün önce kutlanacaktı. Bütün hazırlıklar ona göre yapıldı. Ayşe hariç herkes durumdan haberdardı.

Arkadaşsız kalmak dünyada
en büyük yoksulluktur

Kutlamanın yapılacağı gün gelmişti. Çocuklara yardımcı olmaya çalışan öğretmen Semra Hanım bir bahaneyle Ayşe’yi kantine göndererek ona bir görev verdi. Bu sırada hızlıca doğum günü pastası ve hediyeler hazırlandı. Hazırlıklar bitince Ayşe kantinden çağırıldı.
Bazen dudakların bitiremeyeceği cümleleri gözler tamamlar
Sınıftan içeriye girinceye kadar kendisi için hazırlanan sürprizden habersiz olan Ayşe, ‘İyi ki doğdun Ayşe’ sözlerini duymaya başlayınca durumun farkına vardı. Arkadaşları da tek tek Ayşe için aldıkları hediyeleri kendisine vererek doğum gününü tebrik ettiler. Ayşe bu durum karşısında çok duygulanmıştı. Öğretmeni ve arkadaşlarına teşekkür ederken mutluluğu adeta yüzünden okunuyordu.
(Bu olay İstanbul’da geçen yıl bir ilköğretim okulunda yaşandı.)
SON SÖZ: İnsan eğitimle doğmaz; ama eğitimle yaşar. Bilmek demek, yapmak demektir.

MUSTAFA GÜNER/EĞİTİMCİ


Cevap: Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

meçhul_100
çok güzel bir yazı..ellerine sağlık..

Okudunuz mu?  Yemekten sonra elleri yıkamanın hükmü nedir?

Yanıt: Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

morg_
Arkadaşsız kalmak dünyada
en büyük yoksulluktur

bu söz çok hoşuma giitti tşk.ler paylaştğın için


Soru: Sınıfta Doğum Günü Sürprizi

LeoparGS
Beğendiğiniz için teşekkür ederim;
Allah cc razı olsun


ravzanur
pes diyorum,siz de pes diyebilirsiniz…ne bu konuyu okumuştum burda,ne de geçen yıl istanbulda yapılan doğumgününden haberdardım..geçen çarşamba günü rehberlik dersinde böyle süpriz bir doğumgünü kutladık:) nasibse yarın yine yapılacak…
Allah razı olsun leopargsbirkez daha şaşırttın beni 🙂

Okudunuz mu?  Rabbena etina duasının anlamı nedir?

LeoparGS
< pes diyorum,siz de pes diyebilirsiniz…ne bu konuyu okumuştum burda,ne de geçen yıl istanbulda yapılan doğumgününden haberdardım..geçen çarşamba günü rehberlik dersinde böyle süpriz bir doğumgünü kutladık:) nasibse yarın yine yapılacak…
Allah razı olsun leopargsbirkez daha şaşırttın beni 🙂 >

🙂 Pes demiyorum ravzanur çünkü senin yaşadığın tevafuklara alıştık 🙂 maşaAllah barekAllah 🙂
Allah celle celaluhu sendende razı olsun 🙂


nursema
İnsan eğitimle doğmaz; ama eğitimle yaşar. Bilmek demek, yapmak demektir.
forumduasi.com/#Allah cc razı olsun LeoparGS

Okudunuz mu?  İslamda yüzük takmak

Rabbe_Yolcu
Çok güzeldi.ALLAH razı olsun..


melisbuseekin
Çok güzel bir hikayeydi ellerine sağlık kardeşim:)))


okulda doğum günü sürprizleri, okulda dogum gunu fikirleri, okulda arkadaşa doğum günü sürprizleri

Bu kategoride yer alan Kuran-ı Kerim Okurken Nefes Yetmemesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sınıfta Doğum Günü Sürprizi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.