Anasayfa
2 Aralık 2023, 5:32
hakkinda
Yönetici

Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

Cevap: Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

Kayıtsız Üye
Lütfen biri beni aydınlatsın ben clash of clansta çok oyunculu oyunda adamın köyüne baskın yapıp yenerek ganimet alıyorum para falan bu kul hakkına girer mi girerse de bilmediğimden dolayı bana kul hakkı yazılır mı ?


Cevap: Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

Şema
Oyunda Karşılıklı anlaşma varsa sorun olmaz


Yorum: Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

Kayıtsız Üye
ben de bir şey sormak istiyorum
ortaokuldayken biz kamp gibi bir şeye gitmiştik benim elimde yiyecek vardı.yanımda da 2 kişi. ben sordum istiyo muusnuz diye göz hakkı kul hakına girer gibi bişey söylemiştim sanıırm çok hatırlamıyorum o da şakasına sanıırm helal etmiyorum mu dedi tam olarak hatırlamıyorum.o çocuktan da öncesinde helalik almıştım zaten. şimdi bir daha mı helalik istemem lazım.tam hatırlatamadığım için de içimde bir kuşku var.


Yorum: Kul hakkı ile İlgili Bilgiler

ACİLSERVİS
Senin elindeki yiyeceği herkese vermek zorunda değilsin zaten kamp halidir ordada yemek zorundasın. öyle kul hakkı olmaz. helallikte gerekmez.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden.Çok teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
İyi günler,
Belki biliyorsunudur instagramda kitap fotoğrafı çekip kitap yorum yapan insanlar var bildiğim kadarıyla.Ben de bir kitabın fotoğrafını çekmek istiyorum.Ve bu fotoğrafın benzerini başka bir fotoğrafta gördüm.O fotoğraf hoşuma gidince ben de ona benzer bir şey yapmak istiyorum.Aynısı olmaz belki ama .Neyse şimdi ben bu fotoğraftan esinlendim diye bu kul hakkı mı olur.Yanlış anlamayın başka birisinin fotoğrafını alıp paylaşmak değil , başka birisinin fotoğrafını beğendiğim için ondan esinlenerek kendi fotoğrafımı çekmek.Şimdi bu kul hakkı mı olur?

Okudunuz mu?  Şeytan ve kıskançlık hakkında bilgi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum. Ben tanimadigim birisine internetten bisey saticaktim herseyi ayarladik sonra ben vazgectim satmak istemedim adama satmak istemedigimi söyledim helallik istedim o da helal etmedi ona hakkim gecmismidir yoksa? Ne yapmalıyım cabuk ceval verirseniz sevinirim


Hoca
Malını satmaktan vazgeçmen senin hakkındır ama ahlaken uygun değildir. Kul hakkına girmediniz ama sözleşme yaptıktan sonra vazgeçmeniz ahlaken uygun değildir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm benim bir arkadaşim vardı bana flash bellek verdi sonra aramız açıldı o küstü banada flası baskasina vermemi soyledi ama flas teyzemlerde kaldı sonra kayboldu ortadan ben simdi hakka girdim mi hocam girdiysem aceba arkadaşima baska bir flas vererek hakkımı ödeyebilirmiyim


Hoca
< baska bir flas vererek hakkımı ödeyebilirmiyim >
Bu kul hakkıdır çünkü emanete sahip çıkılmamış.
Size emanet edilen eşyanın aynısını veya onun değerinde bir eşya alarak helalleşebilirsiniz

Okudunuz mu?  Hz. Nuh'un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler,
Benim sormak istediğim soru şu:
Okulumuzda bir gezi düzenlendi. Bu gezi için belirli bir ücret verdik. Ve bir tane kağıt verdiler. Velinin imzalaması gereken bir form gibi bir şey. Ama ben unuttum imzalatmayı. Annem benim imzamı takilt et gibi bir şey dedi. Peki annemin imzasını taklit edersem ben diğer öğrencilerin hakkına girer miyim?


Hoca
Annenizin izin vermesi yeterlidir, şayet izin vermediği halde onun adına imzalarsan o zaman büyük günah işlemiş olursun


Kayıtsız Üye
İyi günler,
Ben bir sınavdan 92 aldım ama kağıdıma baktığımda 91 olması gerektiğini gördüm eğer yanlış bakmadıysam. Daha sonra öğretmenimize söyledim. Öğretmenimiz de o kadar önemli olmadığını söyledi. Ben yine de bana hak ettiğim puanı vermesini söyledim. Çünkü 99 alan kişiler vardı onlara 100 vermemişti. Ama genel olarak bol keseden verdi galiba. Ben kendi payıma düşeni yaptım mı? Gidip öğretmene söylemem ve bana hak ettiğim puanı vermesi gerektiğini söylemem üzerine benim sorunluluğum bitmiş midir? Yoksa okuldaki diğer insanların kul hakkına mı girmiş olurum?


Hoca
< Ben kendi payıma düşeni yaptım mı? >
————————————————————-
evet.

Okudunuz mu?  Mutezile Mezhebi, Özellikleri, Görüşleri, Düşüncesi, Hakkında Bilgi

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm,ben okulda kalemim yoktu bir kızın kalemini almıştım tabi izini isiteyerek bir kaç kez başıma geldi 1 kere falan ve 2 sini kaybetmiştim birkaç gün geçti ama kalemime ne oldu diye sormadı yani umrunda değil gibi düşünüyorum söyleyim mi kalemini kaybettim hakkını helal et diye sonuçta umrunda olsa nerde kalemim diye sorardı bir tanesi sormuştu onunkinide bulmuştum çok şükür ama diğerleri yok ne yapayım soruyim mi diğer 2 kıza?


ACİLSERVİS
Umurunda veya değil kalemler onun kalemleri. Onların dengi kalemler alıp ver ve durumu hakkıyla anlat.


Yanlızinsan
Merhaba ben gece gun arabayla geri geri giderken bir motorun ustunde yuklu olan ici bis meyve kasasina carptim çok yavastim sonra o sirada motorun o tutma koluda araba hareket ettigi için donmus mobeseden izledik polisler bisey yok dedi ama ben o motor sahibine ulasamadim.helalllik.almam gerekir mi
————
Polislerin dedigine gore vermemisim ve plaka olmadii için adama ulasamadm olayin oldugu yerdeki dukkan sahiplerine de soyledim is yerimin adresini verdim sadaka verdikten sonra icim rahat etmeli mi cunku en korktugum sey birinin hakkina girmek


mum
Motor zarar görmemişse ve gördüü halde adama ulaşamazsanız tövbe edin ve onun adına sadaka verin

Okudunuz mu?  Hz. Hud'un fiziksel özellikleri, şemaili hakkında bilgi verir misiniz?

Kayıtsız Üye
Selam, bir sorum var okuldaydık yanımda bir arkadşa vardı onun sevmediği bir kız vardı o kıza "baksana sesine tam şet gibi değil mi" falan filan demişti ne dedi tam hatırlamıyom, bende "olabilir, evet" falan filan dedim tam hatırlamıyom ne dediğimi o kıza aslında bir garezim yoktu o gün herhalde pazartesi ilk ders olduğum için biraz uyku sersemiydim.ne yapmalıyım sence helallik almalımıyım


mum
< ne yapmalıyım sence helallik almalımıyım >
Fitne çıkmasın diye sadece tövbe ile yetinin


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Maddi olmayan kul hakları varsa üzerimizde yine de o kişi adına sadaka mı vermeliyiz yoksa başka bir şey mi yapmalıyız ? Mesela bir insanı kandırdıysak yine de o kişi adına sadaka vermekle mi ödeşmiş oluruz yoksa başka türlü mü ? Açıklar mısınız lütfen ?


mum
Maddi ve manevi haklar ödenmelidir, maddi haklar aynısı verilir, manevi haklar da gönül alınarak/helallik istenerek yerine getirilir.
Hak sahibini bulamadığınızda her iki hak için de sadaka verebilirsiniz.


duzgunomer
Eskiden servise bir kereliğine kaçak girmiştim. Bu kul hakkına girer mi? Sonuçta servis sahibi zarara uğramadı, sadece ben emeksiz kazanç sağladım.

Servis ücretini sadaka olarak verebilir miyim yoksa kul hakkı sayılırsa servis sahibine mi vermek zorundayım?

Okudunuz mu?  Safeviye Tarikatı hakkında bilgi

mum
Servis sahibine hakkını ödeyin


mertdogan
abi ben okulda matamatikten düşük aldım aldım ama hoca yüksek girmiş yalnışlıklamı bilerekmi bilmiyorum sormaya korkuyorum eğer puanımı düşürürse diye ve bu puana çok ihtiyacım var açaba kul hakkımı


mum
Puan verme işi öğretmene aittir siz karışmayın


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.
Yaklaşık üç sene önce bir hotelde valiz taşıyan görevli olarak çalışıyordum.Hotelde konaklayan bir alman turist bana almanca bir soru sormuştu ama benim almancam çok iyi değil dedim buna rağmen yine sormaya devam etti uzun bir soru sordu bende cevap veremedim. Acaba ona gerekli cevabı veremediğım için kul hakkı var mıdır hocam?


arifselim
Aleykum selam. Ona cevap verememek bir kul hakkı değildir. Allah insana kaldıramayacağı şeyleri yüklemez. Helede insanın bilmediği bir sorudan dolayı ona neden kul hakkı sorumluluğu yüklensin ki.


Sadece Yardım
Şey merhaba ben de sorular soracağım, cevaplarsanız beni aydınlatırsınız. Şimdiden teşekkür ederim.
1. Biz 3 kişi bir sayfa yürütüyorduk ve hala devam ediyoruz. Eleştiri sayfası bu. Sayfada gizli hesaplar eleştiri isteyemiyor çünkü hesapları görünmüyor. Biz de önceden görsek bilsek bile aklımıza gelmediğinde isteklerini yerine getirebiliyorduk. Bu diğer isteyenlerin kul hakkına girer mi?
2. Birisiyle bir konu hakkında konuşuyordum. O kişi onların çalışmaya fırsatı olmadığını dile getirdi. Ben ise bunun aksini onların da fırsatı olduğunu dile getirdim. Ancak işleri cidden zor. Bu yüzden onlara iyi dilekte bulundum. Bu onlar dediğim kişilerin kul hakkına girer mi?
Yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Cebeli Tarık hakkında bilgi verir misiniz?

mum
1. Soruyu tam anlamadım ama size gelen müşterilerin bir kısmına ilgili davranmanız da bir sakında yoktur.
2. Hakkı sayılabilmesi için onlara aşağılamanız gerekir sevmedikleri eleştiriyi dile getirmemiz gerekir. Birinin fırsatı olduğunu söylemek, neden Kul hak olsun.


Sadece Yardım
Teşekkürler, Allah razı olsun. Sayfadan da ayrıldım, ama küsmece ile değil. Nedeni var ve onlarla tekrar konuşabilmek sayfa adminleri olsun diğer arkadaşlarım güzel olurdu ama yapamam… İlk soruda fark edemiyorduk bazen fark ettikten sonra sildik ama ne kadar sonra emin olamayacağım gibi. Yalan olmasın. Ha bir de ben bırakacağım İnsAllah gibisinden söyleyip yeniden hesabıma giriyordum en sonunda şuan girmiyorum. Yalan oluyor mu bu yaptıklarım?


ACİLSERVİS
Neyin yalan olup olmadığını söz sahibi olarak sen daha iyi bilebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben 14 15 yaşlarımda özel ders için bir hocaya gidiyodum 1 ay parasını geciktirdim sonra parasını veremedim öbüray veririm dedim öbüray da geldi okul bitdi annem beni çıkarıp başqa bir hocanın yanın koydu ve okul başlayınca yine unutdum bir kaç ay sonra utandım ay geçdi yıl geçti kaç kere vermek istedim verirsen ayıp olur dediler.ama hellallik alamadığım için çok kötü hiss ediyorum kendimi.keşke ilk hatırladığımda verseydimde ara çok uzun olmasaydı.
Bide bende biraz unutkanlık vardır.hep bişeyi unutuyorum.buna rağmen kul hakkı sayılıyomu

Okudunuz mu?  Cennettin en yukarı derecesi neresidir ? Oraya kimler girecektir ?

mum
Bu yaptığınız kul hakkıdır. Mutalaka hocayı bulup ücretini vermeniz veya helal ettirmeniz gerekiyor.


Sadece Yardım
Buraya yazayım hiç değilse bildirmiş olurum. Bir duruma maruz kalan biri benim savunduğumu söyledi. Ama cidden işleri çok zor. Allah kolaylık versin!

Şuraya da yazayım ki bildirmiş olayım. Fırsatlarının olduğunu söylediğim soruda ”onlar” içine giren birisi benim bir dediğimi savundu. O dediğimi buraya yazmamış olabilirim. Ancak yine de Allah yardımcıları olsun!


duzgunomer
Misal birinin bir gölü var. Sen o gölden izinsiz bir bardak su alıyorsun. Sahipsiz göllerde var ama bu sahipli göldeki su daha lezzetli. Bu kul hakkı olur mu?

Bu öyle bir göl ki, x miktarda su eksildimi anında x miktarda su oluşuyor, azalmıyor.

Okudunuz mu?  Geceleri Yatarken Korkuyorum

mum
Pek kimsenin Gölü yok ama havuz olduğunu Farz edelim ölüm tehlikesi yoksa sırf daha güzel su diye izinsiz içmek caiz olmaz
büyük tarla da öyledir binlerce ton elma olsun bol olsun yine de bir tane dahi izinsiz alamazsınız fark etmiyor


duzgunomer
Bir arkadaş iş icabı elektrik fuarına gitse o fuardan ona ajanda kalem vb gibi hediyeler verilse, o kişi bu hediyeleri başkasına verebilir mi?

Bir arkadaş iş icabı resmi araçla(benzini devletten) bir yere gidiyor. Bu arkadaş bir arkadaşını keyfi sebeple yanına alabilir mi gittiği yerlerde gezsin alışverin yapsın diye?

Resmi araçla(benzini devletten) iş icabı bir yerlere giderken keyfi sebepten bir dükkana vb uğranabilir mi?


Neden?
Kâfirin kâfir üzerinde hakkı var mıdır?Ahirette kâfir-kâfir arasında hesaplaşma olacak mı?


emirhan uysal
Mümin 47- Ateşin içinde birbirleriyle tartışırken, zayıf olanlar, büyüklük taslayanlara dediler ki: Biz size uymuştuk. Şimdi siz şu ateşin ufak bir parçasını bizden savabilir misiniz?

48- Büyüklük taslayanlar: Doğrusu hepimizde onun içindeyiz. Allah kulları arasında şüphesiz hüküm vermiştir, derler.

49- Ateştekiler,cehennemin bekçilerine dediler ki: Ne olurRabbinize dua edin de hiç değilse bir gün, bizden azabı biraz hafifletsin.

Okudunuz mu?  Şahmaran duası hakkında bilgi

50-Bekçiler dediler ki: Peygamberleriniz size açık kanıtlar getirmediler mi? Onlar da: Evet getirdi, dediler. Bekçiler: Öyleyse yalvarıp durun. Nankörlerin yalvarması hep boşunadır, derler

Müminun

106- Onlar (cehennemde oldukları halde) derler ki: Ey Rabbimiz! Bizi kötü talihimiz mağlup etti ve biz, hak yoldan çıkan (kâfir) bir kavim idik.

107- Ey Rabbimiz! Bizi bu ateşten çıkar; yine küfre dönersek o takdirde muhakkak zalimleriz.

Furkan

27- O gün her zalim öfkesinden parmaklarını ısırarak şöyle der; Keşke Peygamber’in yoldaşı olsaydım.
28- Eyvah! Keşke falancayı dost edinmeseydim!

29-Bana Kur’an’ ın mesajı geldikten sonra o beni Allah’ı anmaktan alıkoydu. Zaten şeytan, insanı ayarttıktan sonra yüzüstü bırakır.

Onlar birbirleri üzerine sürekli beddua edecek onların hakkı cehennemdir.


Kayıtsız Üye
merhabalar.bundan 1 ,2 sene evvel birisi instagramdan benimle tanışmak benimle bir hayat geçirmek istemişti.fakat ben onun bu teklifini içimden istemiyordum.fakat bunu ona söylemek de istememiştim.hani alınmasın diye.ben biraz hassas bir yapıya sahibim.sonra ona babam kızar dedim ve kendimi babamın yerine koyup babam gibi konuştum onu.kızımı rahatsız etme diye.ilk başta beni babam sandı.sonra babam olmadığımı anladı.dedi ki neden güzelce yüzüme söylemedin.buna gerek yoktu dedi.çok fena kalbimi kırdın.bu vicdanla yatabiliyorsan yat dedi.bir an şok oldum.sonra aradan 2 sene geçince aklıma geldi merak ettim.bu kul hakkına girer mi

Okudunuz mu?  Cinler nasıl ölür? cinlerin ölümü hakkında bilgi


Merhaba uzun süredir aklıma bu konu takılıyor ve pekte bir çözüm bulamadım.Kızlarda en erken 9,erkeklerde ise en erken 12 yaşında ergenlik belirtileri başlıyor diye biliyorum.Diyelim ki 13-14 yaşındaki bir kız veya erkek arkadaştan helallik istememiz gereken bir konu oldu.(Dedikodu,para vb.).Ve bunu yaptığımız için pişman olduk ve helallik istedik oda hakkını helal etti.Ama diyelim ki biz onun erginliğe girip girmediğinden emin değiliz sadece belli bir yaşta olduğu için ve belirtileri olduğundan dolayı hakkını helal ettiği için içimiz rahat ediyor.Eğer o kişi ergenliğe girmemişse ama sadece belli bir yaşta olduğu için belirtileri varsa bana hakkını helal ettiğini söylediği zaman bu sözü bana karşı kabul olur mu öğrenmek istiyorum.


kul hakkı ile ilgili bilgiler, kul hakkı ile ilgili yazılar, kul hakkı hakkında bilgi

Bu kategoride yer alan Çocuk yaşta ölen cennette kaç yaşında olacak,bu konuda herhangi bir bilgi varmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı ile İlgili Bilgiler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.