Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Nikah sahih olur mu, 32 farzı bilmeyen için?

Nikah sahih olur mu, 32 farzı bilmeyen için?

Muhasibi
Nikah sahih olur mu, 32 farzı bilmeyen için?
? Halk arasındaki söylentiye göre otuz üç farzı bilmeyenin nikâhı sahih olmazmış. Ayrıca kelime-i şehadeti getirmeyenin de aynı şekilde nikâhı muteber sayılmazmış. Bunlar doğru mudur?? Yapılan bir nikâhın sahih olmaması için, erkeğin Müslüman olmaması gerekir. Erkek Müslümansa nikâhı niçin sahih olmasın?

Okudunuz mu?  Sperm abdesti bozar mı?

Şayet, otuz üç farzı bilmeyen, kelime-i şehadeti getirmeyen gencin Müslüman olmayacağı söylenmek isteniyorsa bunu anlamak zor değildir. Gencin durumuna bakılır. Bilmeyişi imansızlığından, inkârından mı, yoksa ihmalinden, öğretilmediğinden midir? Bilmeyiş inkârdan, inanmayıştansa halk arasındaki söylenti doğrudur. İmansız bir gencin imanlı bir kadınla evlenmesi sahih değildir, nikâh muteber olmaz. Ancak, bunları bilmeyiş, ifade edemeyişten, iman ettiği halde sırayla, yahut belli başlı edebî cümleyle nazara veremeyiştense, bu kimseye inancını ifadeden âciz Müslüman nazarıyla bakılır. Böyle Müslümanın ise nikâhı da sahih olur, evliliği de…

Okudunuz mu?  Eşler aynı anda gusül abdesti alabilir mi

? Ancak bir Müslümanın bu hale düşmesi uygun mu?
Evlenip, âile yuvası kuracak çağa gelmiş olan bir gencin henüz imanî ve İslâmî mevzularda çocuk hükmünde kalışı, inandığını ifadeden âciz durumda bulunması pek hazin, ana-baba adına da pek utandırıcıdır. Çocuklarını böylesine ihmal ve cehalete atan ana-babalar o sırada akrabalarının yüzüne bakamayacak kadar utanmalı, yüzleri kıpkırmızı olmalıdır. Hiç olmazsa utanmaları bir hatayı kabul faziletinin ifadesini teşkil eder. Şayet bu çocuğun ana-babası utanmayı da terkediyor, sanki hiçbir eksik yokmuş gibi davranıyorlarsa bu da başka bir sukûtun ifadesidir. Yavrularını ne hale terkettiklerinin dahi farkında olmayışın delilidir. Bundan sadece dehşet alınır, elem duyulur. Uyanmaları için dua edilir. Ellerine kitap verilip okumaları temin edilir.
….

Okudunuz mu?  Teşrik Tekbirleri Nedir, Ne Vakit Söylenir?

Cevap: Nikah sahih olur mu, 32 farzı bilmeyen için?

ZİREGÜL
çoğu müslüman kişi dini bilgilerden malesef mahrumdur bunlar bazen istemediği için öğrenmemiş gayret göstermemiş kimseler bazılarıda aileden öğretilmemiş bir haber olan kimselerdir

Bu kategoride yer alan Spiral kanaması orucu bozar mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nikah sahih olur mu, 32 farzı bilmeyen için? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.