Anasayfa
8 Mayıs 2021, 0:57
kandil
Yönetici

Regaip kandilinin özellikleri

Regaip kandilinin özellikleri

Kayıtsız Üye
Regaip kandilinin özellikleri nelerdir Regaip kandilinin özellikleriyle ilgili bilgilere ihtiyacım var


Cevap: Regaip kandilinin özellikleri

Muhasibi
Regaip kandili 3 ayların başlangıcında gelen bir kandil gecesidir. Regaip gecesi ihsanı bol atiyesi bol manasına gelmektedir. Cenab-ı Hak kullarına bu gecede rahmet gönderir. Recep ayının başlangıcında olan regaip gecesinden dolayı peygamber efendimiz gibi regaip gecesinin yarısında namaz kılınmalıdır. Regaip gecesi ilk kandil gecesi olma özelliğini taşıyor.
Ey insanlar "selamlaşınız” diyor Peygamberimiz (S.AV)… İnsanlar uyurken namaz kılınız dua ediniz selametle cennete girersiniz diyor. Gecede duanın kabul olacağı bir saat vardır ki dünya ve ahirete dair Allahtan hayır dilerse bu dilek kabul olunur ve bu hal her gece devam eder.

Okudunuz mu?  Kutlu Doğum Haftası ile ilgili SLAYT ve SUNUM


Cevap: Regaip kandilinin özellikleri

Fetva Meclisi
Regaip kandili özelliği

Terim olarak Regâib, türkçede kandil geceleri dediğimiz mübârek gecelerden biridir. Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Receb’in, müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesidir. Bu gecede Yüce Allah’ın rahmet, bağış ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır.

Okudunuz mu?  Kandil gecelerinin adları nelerdir

Yorum: Regaip kandilinin özellikleri

Kayıtsız Üye
çok sağ olun bana çok yardımcı oldu süper herkeze tavsiye ederim


Kayıtsız Üye
Peygamberimiz zamanında yaşayan Uzakdoğu Avusturalya gibi uzakta yaşayıp islamiyet ten haberi olmayanlar ahirette ki durumu nasıl olacak


mum
< islamiyet ten haberi olmayanlar ahirette ki durumu >
Bu konu islam alimleri tarafından tartışılmış, kimi fetret ehlidir muaftır der kimi en az Allah’a inamak zorundadır der.
Allah en iyisini bilendir.

Okudunuz mu?  Kadir Gecesi Duası (Arapça Türkçe)

regaip kandilinin özellikleri, Regaib kandilinin özellikleri, regaip kandili özelliği

Bu kategoride yer alan Kutlu Doğum ile ilgili şiirler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Regaip kandilinin özellikleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.