Anasayfa
15 Temmuz 2021, 9:45
Kuran Meali
Yönetici

Şeytan ve Vesvese ayetleri

Şeytan ve Vesvese ayetleri

bakbibak
şeytan vesvese hakkında ayetler
Al-i İmran / 113. Hepsi bir değildir; ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah’ın âyetlerini okurlar.

Araf/ 11-18. Andolsun sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere, Âdem’e secde edin! diye emrettik. İblis’in dışındakiler secde ettiler. O secde edenlerden olmadı. Allah buyurdu: Ben sana emretmişken seni secde etmekten alıkoyan nedir? (İblis): Ben ondan daha üstünüm. Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. Allah: Öyle ise, "İn oradan!" Orada büyüklük taslamak senin haddin değildir. Çık! çünkü sen aşağılıklardansın! buyurdu. İblis: Bana, (insanların) tekrar dirilecekleri güne kadar mühlet ver, dedi. Allah: Haydi, sen mühlet verilenlerdensin, buyurdu. İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. "Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. Allah buyurdu: Haydi, yerilmiş ve kovulmuş olarak oradan çık! Andolsun ki, onlardan kim sana uyarsa, sizin hepinizi cehenneme dolduracağım!

Okudunuz mu?  KÂFİRÛN SURESİ Hakkında Bilgi

Cevap: şeytan ve vesvese ayetleri:

Gülehasret
Kuranda vesvese ile alakali tahmini 8 ayet geçiyor
4:119Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım, ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah’ın yaratışını değiştirecekler" dedi. Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur
.4:120Şeytan onlara vaad eder ve onları boş umutlarla oyalar. Oysa şeytanın onlara vaadi, aldatmadan başka bir şey değildir.
7:20Derken onların, kendilerinden gizli kalan çirkin yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: "Rabbiniz, başka bir sebepten dolayı değil, sırf ikiniz de birer melek ya da ebedî kalıcılardan olursunuz diye sizi şu ağaçtan men etti." dedi.
7:201Allah’tan korkanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese iliştiği zaman, durup düşünürler de derhal kendi basiretlerine sahib olurlar.
20:120Nihayet şeytan ona vesvese verdi. Şöyle dedi: "Ey Âdem! Sana sonsuzluk ağacını ve çökmesi olmayan bir saltanatı göstereyim mi?"
50:16Andolsun insanı biz yarattık ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz. Ve biz ona şah damarından daha yakınız.
114:4O sinsi vesvesecinin şerrinden.
114:5O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.

Okudunuz mu?  Yasin suresi canlı dinle yasin-i şerif izle yasin-i şerif ( türkçe mealli )

Cevap: şeytan ve vesvese ayetleri:

konya442
Selamun aleykum bu vesvesemi mi ,, acaba biraz sacma ama mesela bir kadinin avret yernine degmek guslu gerektiririm mi acaba ? meni gelmesse


Cevap: şeytan ve vesvese ayetleri:

aziz83
< Selamun aleykum bu vesvesemi mi ,, acaba biraz sacma ama mesela bir kadinin avret yernine degmek guslu gerektiririm mi acaba ? meni gelmesse >
Aleykum selam kardeş bu durumda gusül gerekmez..O kadın eşi değilse günahtır o ayrı mesele ama sadece avret mahaline dokunmakla gusül icab etmez..selametle…

Okudunuz mu?  RAHMAN SURESİ Hakkında Bilgi

konya442
O kadın eşi değilse günahtır o ayrı mesele ama sadece avret mahaline dokunmakla gusül icab etmez..selametle

Allah razı olsun kardes , gusül icab etmez demek , yani gusül lazim değil demek demi ?


aziz83
< Allah razı olsun kardes , gusül icab etmez demek , yani gusül lazim değil demek demi ? >

🙂 Evet gusül gerekmez, lazım değil demek 🙂

Okudunuz mu?  53 . Necm Suresi

Hoca
Şeytan ve vesvese kelimeleri geçen ayetler
Vesvese ve şeytan ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 20. Ayet
Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

Okudunuz mu?  Peygamber (s.a.s.)in hanımları ile ilgili ayetler

7. Sure (A’râf Suresi), 201. Ayet
Şüphe yok ki Allah’a karşı gelmekten sakınanlar, kendilerine şeytandan bir vesvese dokunduğu zaman iyice düşünürler (derhal Allah’ı hatırlarlar da) sonra hemen gözlerini açarlar.

8. Sure (Enfâl Suresi), 11. Ayet
Hani (Allah) kendi tarafından bir güvenlik olarak sizi hafif bir uykuya daldırıyor; sizi temizlemek, sizden şeytanın vesvesesini gidermek, kalplerinizi pekiştirmek ve ayaklarınızı sağlam bastırmak için üzerinize gökten yağmur yağdırıyordu.

Okudunuz mu?  Allahın şahitliği ile ilgili ayetler

20. Sure (Tâhâ Suresi), 120. Ayet
Nihayet şeytan ona vesvese verip şöyle dedi: "Ey Adem! Sana ebedilik ağacını ve yok olmayan bir saltanatı göstereyim mi?"

22. Sure (Hac Suresi), 52. Ayet
Senden önce hiçbir resül ve nebi göndermedik ki, bir şey temenni ettiği zaman, şeytan onun bu temennisine dair vesvese vermiş olmasın. Ama Allah şeytanın vesvesesini giderir. Sonra Allah âyetlerini sağlamlaştırır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  Mülk suresi meali

22. Sure (Hac Suresi), 53. Ayet
Allah şeytanın verdiği bu vesveseyi, kalplerinde hastalık bulunanlar ile kalpleri katı olanlara bir imtihan vesilesi kılmak için böyle yapar. Hiç şüphesiz ki o zalimler derin bir ayrılık içindedirler.

23. Sure (Mü’minûn Suresi), 97. Ayet
De ki: "Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım."

Okudunuz mu?  İnşirah Süresi Tefsiri

Kayıtsız Üye
güsül gerektirmez ama tövbe gerektirir niyet önemlidir dinimizde niyetin bozuksa bence güsülde alınmalı zor bir şey degildir yıkanmak işinizi saglam yapın


kuranda vesvese ayetleri, vesvese ile ilgili ayetler, kuranda vesvese

Bu kategoride yer alan Namaz Ayetleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan ve Vesvese ayetleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.