Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Araf Suresi 54. ayete göre gece mi önce gelir, gündüz mü?

A’raf Suresi 54. ayete göre gece mi önce gelir, gündüz mü?

DangeR
Soru: Yasin suresinin Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzmektedir (Yasin, 36/40) ayetine göre gün, gündüzle başlar, gece sonra gelir diye belirtiyorsunuz. Bu bağlamda A’raf suresinin 54. ayetindeki geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örter… kısmını nasıl anlamalıyız? Bu ayete göre de gece önce gelir diyemez miyiz?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ayağıma kramp girdi

Cevap:
A’raf Suresi 54. âyetin ifadesi şöyledir:
O, gündüzü kendini sürekli kovalayan gece ile örter.
Kovalayan daima arkada olduğu için gece her gün gündüzü kovalıyor, yakalıyor, üstünü örtüyor ama bir türlü geçemiyor. Yani bu ayet Yasin Suresinin 40. ayetini biraz daha açıklamış olmaktadır. Dolayısıyla bu ayete dayanarak gecenin gündüzden önce geldiğini söylemek mümkün değildir.

Okudunuz mu?  Kişi kendi nikahını kıyabilir mi?

S.vakfı


Cevap: A’raf Suresi 54. ayete göre gece mi önce gelir, gündüz mü?

ZİREGÜL
bu ayete göre gündüz önce gelmektedir ama doğru kaynaklardan daha doğru bilgi alabilmek için araştırabilir öğrenilebilir sonuçta öğrenmek dinimizde vardır


gecemi önce gelir gündüz mü

Bu kategoride yer alan Memura verilen promosyon faiz mi,caiz mi?Alınır mı alınmaz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Araf Suresi 54. ayete göre gece mi önce gelir, gündüz mü? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.