Anasayfa
10 Mayıs 2022, 23:25
missa03
Abone

Yemin bozmanın kefareti nedir

Yemin bozmanın kefareti nedir

Kayıtsız Üye
nişanlımdan bir daha izin istemiyecem diye kıldığım namaz ve şerefim üzerine yemin ettim ,yeminimi bozmadım ama çok pişmanım ne yapmalıyım ALLAH RAZI OLSUN


Cevap: Yemin bozmanın kefareti nedir

Desert Rose
Keffâret-i Yemin (Yemin keffâreti): Ettiği yemini yerine getirmeyip bozmaktan dolayı lâzım gelen keffârettir. Yeminin keffâreti olarak 10 fakiri akşam ve sabah olarak günde iki öğün doyurmak veya giydirmek cihetine gidilir. Buna güç yetirilmezse, 3 gün ardarda oruç tutulur. Bu oruçların arasına hiç bir mâni girmemelidir. Girerse keffâret bozulur, yeni baştan tutulması gerekir. Şâfiîlere göre yemin keffâretini ardarda tutmak mecburiyeti yoktur.

Allah c.c ve Kur’an-ı Kerim adından başka yapılan bütün yeminler bidattir.


Cevap: Yemin bozmanın kefareti nedir

Muhammed
< nişanlımdan bir daha izin istemiyecem diye kıldığım namaz ve şerefim üzerine yemin ettim ,yeminimi bozmadım ama çok pişmanım ne yapmalıyım ALLAH RAZI OLSUN
>

Sevgili kardeşim sen kıldığın namaz ve şerefin üzerine yemin ettin.Allah’ın dışında v
verilen yemin geçerli değildir

Okudunuz mu?  Evlenirken hanıma verilen mehir nedir

Cevap: Yemin bozmanın kefareti nedir

Desert Rose
< Allah c.c ve Kur’an-ı Kerim adından başka yapılan bütün yeminler bidattir. >
Muhammet kardeşim sanırım bu mavi yazıyla yazdığım uyarıyı dikkate almamışsın.
Yine söylüyorum Allah c.c nun ve Kur’an-ı Kerimden başka bir şey
üzerine yemin edilmez bu batıldır,bidattir.
Yemin kefaretini kardeşimiz bilgilensin die vermiştim.
hassasiyetin ve uyarın için Allah c.c razı olsun.


Hoca
YEMIN KEFFARETI

Mü`akide yemininin hangi türünden olursa olsun bozulması, keffareti gerektirir. Normalde keffaret yemin bozulduktan sonra ödenir. Yemin bozulduktan sonra ödenen kefaretin mûteber olduğu konusunda ulema arasında hiç bir ihtilaf yoktur. Ancak önce kefaretin ödenip sonra yeminin bozulması durumunda bu kefaretin yeterli olup olmayacağı tartışmalıdır. Hanefilere göre, keffaret ister malla, ister oruçla ödensin mutlaka yemin bozulduktan sonra ödenmelidir. Bozulmadan önce ödenmesi caiz değildir. Şafiilere göre keffaret malla ödenecekse yemin bozulmadan önce de ödenebilir. Hanbelî ve Mâlikîlere göre kefaretin ister malla ister oruçla, yemin bozulmadan önce de sonra da ödenmesi caizdir.

Okudunuz mu?  Şabak ne demek? Şabaklar kimlerdir

Yemin edilmeden önce keffaret ödenip daha sonra yemin edilmesi ve bozulması durumunda bu keffaret mûteber değildir. Bu konuda hiçbir görüş ayrılığı yoktur (Kâsânî, a.g.e., III,18; Ibn Kudâme, a.g.e., XI, 223-226; Şevkânî, Neylü`l-Evtar VIII, 268, 269; Necati Yeniel-Hüseyin Kayapınar, a.g.e., XII, 237, 138).

Okudunuz mu?  Dinimizde evlilik yaşları hükmü nedir

Yemin keffareti; gücü yeterse bir köle azad etmek veya on fakiri sabahlı akşamlı doyurmak ya da on fakiri alışılmış biçimde giydirmektir. Kişi bu üçü arasında muhayyerdir. Ama bunlara gücü yetmezse,peşi peşine üç gün oruç tutar. Orucun arası hayız dahil hiç bir özür sebebiyle kesilmez, kesilmesi halinde yeniden başlanmalıdır. Yemin kefaretinin gereği ve bu şekilde ödeneceği Kur`ân-ı Kerîm`le sabittir. Ve âyet gayet nettir. (Bkz. Maide, 5/89). Onun için konu ile ilgili görüş farklılığı yoktur.
Yazar: İslam Fıkhı Ansiklopedisi


Kayıtsız Üye
Ben kull hakkini yedim ve yegenimin ustune yemin ettim yegenimin olusunu goreyimki ben bunu yapmadim dedim aslinda yaptim ama itiraf edemedim o kisiye sonra bunu soledim ve helallik/aldim 3defa sordum helal olsun dedi ama çok perisanim kahve calinda cocuk mezari cikti yemin edilmis bu cocugu. Ustune diye tevbe ettim gunlerdir yasin okudum nsmaz kildim yegenime bir şey olmaz deyilmii noglurr napmam gerekio bana yardim edinn yaalvaririm

Okudunuz mu?  İmam nikahı sarhoş iken bozulur mu? sarhoşun karısına boş ol demesi geçerlimi?

Kayıtsız Üye
Annemin babamin uzerine sunu bidaha yapmicam diye yemin etim bu yemin sayilirmi lütfen acik bir cevap yazin


halilcan
fal falan inanmak şirktir aman diyim öyle saçmalıklara inanmayın.


Kayıtsız Üye
VAllahi billahi bida yapmayacağım die yemin ettigim bir konuyu bida yaptım kefareti nedir


Kayıtsız Üye
Merhaba birdaha mesaj atmayacagim diye yemin ettim ama. Dayanamicm bozsam kefareti nedir


mum
< Dayanamicm bozsam kefareti nedir >
Mesaj attığında yeminin bozulur ve 10 fakiri sabah akşam doyurcak kadar para vermen gerekir (115 tl)
Para vermeye gücün yoksa 3 gün oruç tut.

Okudunuz mu?  Tövbe bozmanın günahı nedir?

Kayıtsız Üye
Ben annem ölsün ki yapmayacağım diye yemin ettim bana yardmcı olurmsnz lütfenn


Kayıtsız Üye
benim bir kötü alışkanlığım vardi sürekli cinsel içerikli video izliyordum bundan vazgeçmek için dedim ki bidaha izlersem sevdiğime kavuşmak nasip olmasın dedim.Tabi nefsime yenildim ve izledim:-( birkaç imama sordum birisi keffaret gerekir dedi diğerleri gerekmez ddi ama içim rahat etsin diye 3 gün oruç tuttum.Ama ondan sonra yine devam ettim izlemeye ve sonra pisman oldum kesinlikle tövbe ettim artık.merak ettiğim sey başta söylediğim cümle keffaret gerektirir mi ve ne yapmam gerekir.Allah razı olsun şimdiden


Şema
Allah’a verilen söz yemin gibi sayılır ve bozulduğunda yemin kefareti gerekir.

Okudunuz mu?  Tevekkül çeşitleri

Orhan güneş
Allahın üzerine yemin ettim birdaha şunu yapmıyacağım diye ama bozdum bu yemini ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz


arifselim
Allah üzerine edilen yemin geçerlidir. Eğer yemininizi bozduysanız size yemin kefaretini yerine getirmeniz gerekir. Yemin kefareti kuranı kerimde şöyle geçmektedir:

"(Yeminin) Kefâreti ailenize yedirmekte olduğunuzun orta (derece) sinden, on yoksulu doyurmak, ya onları giydirmek, yahud bir köle azad etmektir. Fakat kim (bunları) bulamazsa, üç gün oruç tutması lâzımdır. İşte bu, and (yemin) ettiğiniz vakit (onları bozmanın) kefâretidir. Yeminlerinizi muhafaza ediniz. Allah âyetlerini size böylece açıklıyor. Ta ki şükredesiniz." (Mâide, 5/89) buyurulmuştur.


kayitsiz uye
Dün aksam arkadaşıma yemin ederim birdaha senle konuşmuycam dedim ama dayanamiyorum bugün konusacam herhalde ne yapmam lazim bizabilmek için oğrenciyim nolur yardim.

Bende arkadaşima yemin ederim senle bir daha konusmam dedim daha bozmadim ama konusamcam ne yapmaliyim nolur yardim
Ogrenciyim

Okudunuz mu?  Kız tarafının alması gereken eşyalar

Şem’a
Müslüman ile küsmek haramdır. Konuşmayacağına yemin eden kişiler, konuşacak ve yemin bozulduğu için kefaret verecekler. (fakire 115 tl)


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum arkadaşlar ben bir gunahimdan dolayi Allah’a daha yapmayacagima dair soz verdim ama yaptim diğer gun tekrar diğer gun tekrar oldu baya oldu bu olay ama ben yemin kefareti diye bisey bilmiyodum 1 defa kefaret yapsam olur mu


arifselim
Aleykum selam. Haram ve helaller konusunda bilmemek mazeret değildir. İki defa yemin bozmuşsan sana iki kere yemin kefareti gerekir.


Yunusss
Hocam bizim Bi arkadaşımız 11 yaşında bir şey için yemin etmiş şuan 13 yaşında ve yeminini bozmak istiyor Bozarsa kefaret vermeli midir çünkü yemini 11 yaşındayken etmiş ilginize teşekkürler

Okudunuz mu?  Rabbena atina duası arapça

arifselim
11 yaşında iken eğer henüz ergenliğe girmemiş ise bu durumda yeminini bozarsa ona kefaret düşmez. Ama ergenliğe girmiş ise o yaşta o zaman yeminini bozduğunda ona yemin kefareti gerekir.


Kayıtsız Üye
ben 1 aylik gebeyim we ogrendigimde yemin ederim bebegim dogana kadar sigara icmeyecegim dedim tutamiyorum ne yapmaliyim


arifselim
Yeminin tutman hem bebeğin için hemde senin daha hayırlıdır. Ama bozarsan sana yemin kefareti düşer. Sana tavsiyem sabırlı ol ve bu illetten kurtul. Allah yardımcın olsun.


Pismanim1239
Sa hocam.16yaşındayım.3 kez yemin ettim ama kendimi tutamayarak bozdum.internetten günahı nedir diye baktığımda 3 gün oruç tutmak ve 10 fakiri doyurmak veya giydirmek olduğunu ve bunları yapamiyorsak 1 fakire Para vermek olduğunu öğrendim.ama bnm o kadar param da olmadığı için benim bunları yapacak hiç hücum yok.nolur bana bir yardım edin?

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin insanlara verdiği değer ile ilgili hadisler

arifselim
Aleykum selam. Öncelikle 10 fakirin doyurulması yada giydirilmesi gerekir. Buna gücü yetmeyen kişi 3 gün oruç tutmalıdır. Yani şu an maddi gücün yoksa her bozduğun yemin için arka arkaya 3 gün oruç tutmalısın.


Kayıtsız Üye
1) Hocam ben bir daha mast yapamayacağıma dair yemin ettim ama bozdum 🙁
Şimdi ben henüz ne çalışıyorum ne evliyim, babamların parası ile de bu kefareti ödemek istemiyorum. Acaba 3 gün oruç tutsam olur mu ?
İlerde kendi paramla da öderim inşAllah.

2) 2 ayrı günah için bir tek yemin eden kişi o günahları tekrar işlediğinde 2 yemin kefareti vermesi mi gerekir yoksa 1 mi ?

Okudunuz mu?  Hz Haticenin doğumundan Ölümüne Hayatı Slayt Yapcam

arifselim
– Yemin kefaretini öderken sıralamayı takip etmelisin ve öncelikle fakirlere yedirmek ile onları doyurma cihetine gitmelisin. Buna güç yetmediğinde oruç tutulabilir.

– Hakkında yemin ettiğin o günahlardan birini bile işlediğinde yeminin artık bozulmuş olur ve 1 yemin kefareti gerekir.


yemin bozmanın kefareti, yemin bozma kefareti, yemin bozmanın kefareti nedir

Bu kategoride yer alan Kardan adam yapılması dinen Günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin bozmanın kefareti nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.