Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Kadın-erkek karışık spor salonuna gitmek caiz midir?

Kadın-erkek karışık spor salonuna gitmek caiz midir?

DangeR
Soru: Ben bir spor salonuna gidiyorum. Fakat kadın-erkek aynı spor salonu paylaşıyoruz. Yani havuz beraber, spor salonu beraber… Kadınlar denizdeki gibi mayolu, bikinili… Spor salonlarında da bacakları ve kolları açık. Dinen bir sakıncası veya günahı var mıdır?

Okudunuz mu?  Küçük çocukların kız erkek fark etmez dudaklarını öpmek uygun mu değil mi?

Cevap:
Bir erkeğin avret bölgeleri açık olan kadınlarla aynı mekânda spor yapması caiz değildir. Allah Teâlâ, şöyle buyurmuştur:
Mümin erkeklere söyle, gözlerini önlerine indirsinler ve avret yerlerini korusunlar. Çünkü bu, kendileri için daha temiz bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların yapmakta olduklarından haberdardır. (Nur, 24/30)
Ayrıca Peygamberimiz gözün zinası, bakmaktır (Buhari, İsti’zan, 12) buyurarak harama bakılmaması gerektiğini vurgulamıştır. Dolayısıyla Müslüman bir birey olarak böyle bir ortamdan uzak durmanız gerekir.

Okudunuz mu?  Alkollü ağız gargarası caiz mi ?

S.vakfı


Cevap: Kadın-erkek karışık spor salonuna gitmek caiz midir?

ZİREGÜL
kadın ve erkeğin bir arada bulunması mahrem ise tabiki doğru değildir üstelik açık seçik günaha teşvik edici halde olmak dahada yanlış ve günahtır

Bu kategoride yer alan Top Oynamanın Hazret-i Hüseyin Efendimiz?le Alâkası Var mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadın-erkek karışık spor salonuna gitmek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.