Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı?

Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı?

Hoca
Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı? Sahibi özür olan bir kimse, aldığı bir abdestle sadece bir vakit mi namaz kılabilir?
Cevap: Evet, özür sahibi olur. Özürlü olan bir kimse, vakit girdikten sonra aldığı abdest ile hem o vaktin namazını kılar ve hem de o vakit çıkasıya kadar kaza ve nafile olarak dilediği kadar namaz kılabilir ve Kur’an okuyabilir. (Büyük İslam İlmihali, madde 97-99)

Okudunuz mu?  Namaz sırasında gaz sıkıştırması ve ciddi şüpheye düşmek

Cevap: Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı

Hoca
Sürekli yellenme hastalığı mazeretten midir?

Kendini tutamayacak şekilde yel çıkması bir özürdür. Bir illetin özür sayılabilmesi için bir müddet vardır. Şöyle ki, bir özür, önce abdest alınıp namaz kılınacak kadar bir zaman kesilmemek üzere tam bir namaz vakti devam etmelidir. Sonra da her namaz vaktinde hiç olmazsa bir kez daha o illet meydana çıkıp durmalıdır ki, bu illet sahibi özürlü sayılsın. Özürlü bir kimse o vakit için aldığı abdest ile dilediği kadar farz ve nafile namaz kılabilir.

Okudunuz mu?  Oruç ile ilgili 4 şıklı sınav Test Soruları

Kaynak: Büyük İslam İlmihali, Ömer Nasuhi Bilmen


Yorum: Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı? Sahibi özür olan bir kimse, aldığı bir a

Kayıtsız Üye
İyi günler.
Sürekli yellenme problemi olan biriyim ve hanefiyim fakat şafiiye uyuyorum.Namaz kılarken de malikiyi mi taklit etmeliyim.

Okudunuz mu?  Kendi kendine boşalınca abdest almak gerekir mi?

Yorum: Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı?

@hmet
Yellenme sorunu konusunda tüm mezheplerin görüşleri aynıdır neden taklit ediyorsun anlamadım
Özür sahibi sayılırsın, namaz vakti girince abdest al ve gaz çıksa da namazını kıl


yellenme özrü

Bu kategoride yer alan Bir kadının korunmak için spiral taktırması caiz midir? Taktırması namaz ve haccına engel midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendisinde devamlı yellenme mazereti bulunan bir kimse, özür sahibi sayılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.