Anasayfa
18 Ocak 2024, 7:57
dualar
Yönetici

Nazar Duası

Nazar Duası

maydın
Nazar Duası

Hz. Peygamber (s.a.v.) buyuruyor ki:
Biriniz kardeşinde, kendisinde veya malında beğenip hoşuna giden bir şey gördüğünde ona bereketle dua etsin. Çünkü göz değmesi (nazar) haktır.


Cevap: Nazar Duası

meryemgül1
Allah c.c. her türlü nazardan korusun Amin Amin


Cevap: Nazar Duası

imam
NAZARDAN KORUNMAK İÇİN DUA

Nazardan korunmak için okunacak dua bu bölümde yer almaktadır.Bu dua okunduğu zaman nazardan ve göz değmesinden Allah’ın izniye korunursunuz.

Nazar haktır. İnsana, hayvana ve hatta cansıza da nazar değer. Nazar hastalık yapar, hatta öldürür. Kadınlara ve çocuklara daha çok tesir eder.

Okudunuz mu?  Hilali Görünce Okunacak Dua

Peygamberimiz, nazar ile ilgil olarak, Nazar insanı mezara, deveyi kazana sokar Hoşa giden bir şeyi görünce, "MaşaAllah la kuvvete illa billah" denirse o şeye nazar değemez. buyurdu.

Sabah-akşam, 3 defa Bismillahillezi la yedurru maasmihi şeyün fil erdi vela fissemai ve hüvessemiulalim (16) okuyan, büyü, nazar ve zulümmden korunur.

Göz değene, Peygamber efendimizin bildirdiği şu tavizi okumalıdır:
Euzü bi-kelimatillahittammati min şerri külli şeytanın ve hammatin ve min şerri külli aynin lammetin. (25)

Nazar değen kimseye şifa için Ayet-el-kürsi, Fatiha, Muavvizeteyn (Felak ve nas) (57) ve Kalem suresinin son iki ayetini (ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne) (62) okumanın muhakkak iyi geldiği bildirimiştir. Ayat-ı hırzı (76)okumak ve üzerinde taşımak da çok faidelidir.

Okudunuz mu?  Secde Duası (arapça türkçe)

Herkes, bilhassa nazarı değen kimse, beğendiği birşeyi görünce MaşaAllah demeli, ondan sonra, ne söyliyecekse, o şeyi söylemelidir. Önce MaşaAllah deyince, nazar değmez.

Büyüklerimizin bildirdiği Nazar Duâsı şöyle:
Bismillâhirrahmânirrahîm bismillâhi azîm-iş- şâni şedîd-il birri mâ şâAllahü kâne habese hâbisün min hacerin yâbisin ve şihâbin kâbisin. Allahümme innî radedtü ayn-el âini aleyhi ve alâ men ehabb-en-nâsi ileyhi ve fî keyedihî ve kilyetihî lahmün rakîkun ve azmün dakîkun fîmâ lehû yelîku ferci-il basara hel terâ min fütûrin sümmerci-il basara kerrateyni yenkalib ileyk-el basaru hâsian ve hüve hasîr ve in yekâdüllezîne keferû leyüzlikûneke biebsârihim lemmâ semi-uz- zikra ve yekûlûne innehû lemecnûnün ve mâ hüve illâ zikrun lilâlemîne lâ havle velâ kuvvete illâ billâh-il aliyy-il azîmi Lâ ilâhe illallâhü hısnî, men kâle-hâ dehale hısnî, ve men dehale hısnî emine min azâbî. Sadaka rasûlullahi sallAllahü teâlâ aleyhi ve selleme. (67)

Okudunuz mu?  Tilavet Secdesinde Okunan Dua (arapça türkçe)

Etiketler: nazardan korunmak için dua, nazardan korunmak için okunacak dua, nazardan korunmak için, nazardan korunmak, nazar


Cevap: Nazar Duası

Hoca
Nazar Değmesine/Nazara Karşı Yapılacak Dua

Peygamberimiz (a.s),

"Göz (nazar) haktır" (Buhârî, Tıb, 35, No: 5408) buyurmuş yüzünde sarılık gördüğü biri için; Buna dua ukuyun çünkü kendisinde nazar var demiştir. (Buhârî, Tıbb, 34, No: 5407)
Göz değmesi (nazar), haktır ve gerçekleştiği bilinen bir gerçektir. Günümüzde de müsbet ilim, insan gözünün bazı zararlı ışınlar yaydığı ve bunun insanlar üzerinde olumsuz etkiler meydana getirdiğini ortaya koymuştur.
Ebû Said el-Hudri (r.a) diyor ki: Rasulullah (a.s) cinlerden ve insan gözünden Allah’a sığınırdı. Bu durum, Muavvizeteyn (Felak ve Nas) Sureleri ininceye kadar devam etti. Daha sonra bu sureleri okudu, diğerlerini bıraktı. (Tirmizî, Tıb, 16; İbn Mâce, Tıb, 32)
İbn Abbas (r.a) diyor ki: Peygamberimiz (a.s), Hasan ile Hüseyin’i nazar ve benzeri olumsuzluktan korumak için onlara şu duayı okurdu:

Okudunuz mu?  Bismillahillezi lâ yedurrü meâs mihi şeyün fil erdi ve lâ fissemai ve hüves semiül âliym anlamı

Okunuşu: Ü’îzükümâ bir kelimâtillâhi’t-tâmmeti min külli şeytânin ve haammetin. Ve min külli ‘aynin laammetin
Anlamı: Sizi her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine ısmarlarım. (İbn Mâce, Tıb, 36; İbn Hıbbân, Edıye, No. 1012-1013)
Sahabeden Said b. Hakim (r.a) diyor ki: Peygamberimiz (a.s) bir şeye göz değmesinden korkarsa şöyle dua ederdi:

Okudunuz mu?  Vitir veya sabah namazında okunan kunut duası

Allâhümme bârik fîhi velâ tedurrahû (Allah’ım! Onu mübarek eyle ve ona zarar verme) (Elbânî, I, 986, No: 9858)
Sahabeden Enes (r.a)’in bildirdiğine göre Peygamberimiz (a.s): Kim hoşuna giden bir şey görür de:

Mâşâllâh lâ kuvvete illâ billâh (Allah’ın dediği olur. Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur) derse, ona hiçbir şey zarar vermez. (Beyhakî, Şuabü’l-Îmân, IV, 90, No: 4370)
Hadislerden anlaşılmaktadır ki, insanın hoşuna giden ve dikkat çeken şeylere nazarının değmemesi için Allah’a dua etmeli ve zarar gelmemesi için O’na yalvarmalıdır. Peygamberimiz Efendimiz, farklı şekillerde bunun örneğini bizlere sunmuş ve söylenmesi gerekenleri öğretmiştir. (bk. Ahmed, III, 447; Hâkim, IV, 215–216)
Konu ile ilgili bir âyette, verimli ve son derece göz alıcı bir bahçeye sahip olan ama Allah’a şükretmeyen, maşAllah demeyen; neticede tüm serveti helak olan nankör bir insandan bahsedilirken, ona nasihat eden mümin bir kişinin şu sözlerine yer verilmektedir:

Okudunuz mu?  Nazar değmesine karşı okunacak dua

Bağına girdiğinde MaşAllah! Kuvvet yalnız Allah’ındır deseydin ya! (Kehf, 18/39)


@hmet
Nazara karşı okunana dua

NAZAR DUASI

Bismillahirrahmânirrahîm
Ve in yekadülleziyne keferu le yüzlikuneke bir ebsarihim lemma semiuz zira ve yekulune innehü le mecnun Ve mahüve illa zikrun lil alemiyn.


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,

Okudunuz mu?  Hapşıranın Duası

Nazar ile ilgili üç farkli sorum var, bunlari acaba cevaplayabilirmisiniz?

1) Nazar deydiginden süphelenince hangi duaları okuyabiliriz o nazarin kalkmasi için? Hem kendimize hem baskalarina.
(Burda duaları yazarken, acaba yanina ilave olarak adet döneminde olan bayanlarin kendilerine ve baskalarina okuyabilecegi duaları da yazabilirmisiniz?)

Okudunuz mu?  Ekele taame kumul ebrar

2) Nazari Allahın izniyle önleyecek dualar varmidir? Ben bir dua biliyorum, sabah aksam 3 kere okunulan ("Bismillâhillezî" ile başlayan) Bu duayi 3er defa sabah aksam besmele ile okuyunuz diye görmüstüm. Ancak bu ne demek? Her baştan başladıgımda besmele mi cekmeliyim? Ben öyle yapmiyordum cünki, sadece bir kere Besmele cekiyordum.

Okudunuz mu?  Cehennem azabından koruyan dualar

3) Nazar dualarını sevdiklerimize de okuyabilirmiyiz, yani basimizda olmasalar bile? Üflemek vs. oluyor bazen, ama nasıl üflenilecek o hallerde?

Simdiden Allah razı olsun.


Hoca
1. felak nas ve korunma duaları
2. Bismillehillezi ve uizukuma bir kelimetilleh duaları çok etkilidir.
3. Herkesin kendi okuması esastır ama okuyamayana bilmeyene okuyun

Okudunuz mu?  Zor Bir İşle Karşılaşanın Okuyacağı Dua

nazar duası, nazar duası, nazar

Bu kategoride yer alan CENAB'I ALLAH'IN en sevdiği ve en büyük belaları def eden zikir. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nazar Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.