Anasayfa
27 Ağustos 2023, 15:13

Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı?

Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı?

DangeR
Soru: Tecavüze uğrayan kıza günah yazılır mı? Bu durumda olan birinin ne yapması gerekir?
Cevap: Tecavüzcüye verilecek cezayı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.
Tecavüze uğrayan bir kızın/kadının ise hiçbir sorumluluğu, günahı yoktur. Allah Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmaktadır:
Allah, kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez. (Bakara, 2/286)
Bu durumda olan kız, elinden geldiği kadar ibadetlerini yaşamalı ve vakti geldiğinde evlenmelidir. Evlenirken de tecavüze uğradığını söylemesi gerekmez. Çünkü dinimize göre kocası dahi olsa hiç kimse ona neden bakire olmadığını soramaz.

Okudunuz mu?  Geçici kısırlaştırma ve cinsel hisleri geçici olarak yatıştırmak için ilaç kullanmak caiz midir?

S.vakfı


Cevap: Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı?

ZİREGÜL
kadının budurumda ne günahı olabilirki ona bu şekilde yaklaşan kişiye Allah hesap muhakkak soracaktır bu dünyada da ahirettede sebep olduğu acının cezasını çekecektir


Cevap: Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı?

derya
evli bir kadinim komsumun esi tarafindan tehditle zorla tecavuze ugradim bunun bnm acimdan ne turlu bir cezasi yada hukmu var ne yapmalıyım dunyam karadi sanki

Okudunuz mu?  Kadın başı açık dua edebilir mi

Cevap: Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı?

klav
Komşunuz evinize kocanızın yanına geldiğinde beraber oturur musunuz. Yanında giyinik veya açıkmısınız. Onunla kadın olarak konuşur musunuz. Evinize islami kurallara göre mi girip çıkılıyor.?
Herşey dediğiniz kadarsa mağdur ve mazlumsunuz. Elinizden bir şey gelmemiştir. Rabbim yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Ayrı kalmak nikahı düşürür mü?

Kayıtsız Üye
Eniştem beni yalnız yakaladığı zaman; önce "yanıma otur" dedi. Hal hatır sordu. Sonra ellerimi tuttu, eliyle göğüslerimi elledi, dudaklarımdan öptü. Bunu 2 sene boyunca tekrarladı. Bu adam namazında niyazında ama bunu yaptı. Bu durumu aileme anlattım ama onlar hiçbir şey olmamış gibi onunla diyalog kurmaya devam ediyor. Annem kızıyor ama babam hiç umursamıyor. O adam böyle hareketler yaparken çok korktum, sanki elim kolum bağlıydı hiç tepki veremedim. Bu olay başıma geldiği için kendimi çok suçlu hissediyorum, çok utanıyorum, özellikle çevremdeki erkeklerden. Yani ben de bu konuda suçlu muyum, günahkar mıyım ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Sürekli gaz (yellenme) problemi olan kimse, nasıl abdest alır; özürlü sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Eniştem beni yalanız yakaladığı zaman; önce "gel yanıma otur" dedi. Hal hatır sordu. Sonra ellerimi tuttu, göğsüme dokundu ve dudaklarımdan öptü. Bunu 2 sene boyunca her yalnız yakaladığında tekrarladı. O esnada çok korktum, elim kolum bağlıydı sanki hiçbir tepki veremedim. Bu adam namazında niyazında bir insan ve 6 çocuk babası ama bana bunu yaptı. Bunu aileme anlattım, annem kızıyor ama babam hiçbir şey olmamış gibi onunla diyalog kurmaya devam ediyor. Ara sıra o adamla yüz yüze geliyoruz. Çok utanıyorum, kendimi çok suçlu hissediyorum. Özellikle çevremdeki erkeklerden çok utanıyorum. Bu durumda benim suçum var mı? Bana günah yazılır mı? Ne yapmalıyım.

Okudunuz mu?  Umreye giderken ihrama girildiğinde okunan telbiye Kabe'yi görünce kesilir mi, tavafta hangi dualar okunur?

arifselim
Böyle bir şeye asla müsaade etme. Eğer ailenden kimse sana destek olmuyorsa bunu sana destek olacak çok güvenilir birisine anlatmalısın. Bu hem haramdır ve hemde çok çirkindir. Ayrıca tecavüz etmek zina günahından kat be kat büyük günahtır. İnsanın namazı eğer ahlakını ve amelini iyileştirmiyorsa o namazının ona faydası yoktur. Nice namaz kılanlar vardır ki sırf gösteriş olsun diye kılarlar. Bu namaz kılan insanları kötü yapmaz. Ama bu günahı işleyen o şahıs için hem dünyada rezillik ve sıkıntı hemde ahirette şiddetli bir azap vardır.

Okudunuz mu?  Namazı sürekli kazaya bırakmak

Kayıtsız Üye
Aynısı bende oldu amcam 3 kardeşime de yaptı.ama annem bunu bile bile babam vefat ettikten 2 ay sonra onunla evlendi. Hala da bizimle yaşıyor el tacizinde bulunuyor.annem hiçbir şey yapmıyor.günahı onlara tabiki de. Eğer hala izin veriyorsan günah olduğunu bildiğin halde sana da günah ve haramdır. Umarım tez zamanda kurtulursun o iblisten.😐

Okudunuz mu?  Bir insan kanser hastalığından ölmüşse cennete girer mi?

Kayıtsız Üye
İslamda her hatanın bir bedeli vardır.evli ve komşunuz tarafından tecavüze ugramışsanız kocanızın sizin üzerinizde kul hakkı oluşmuştur.bir şekilde bu konuyu konuşup geregini yapmanız en güzel olanı


tacize uğramak günah mı, tecavüze uğramak günah mı, kadın zorla tecavüze uğrarsa zina günahı var mı

Bu kategoride yer alan Müzik dinlemenin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tecavüze uğrayan kıza, kadına günah yazılır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.