Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Gerdek gecesinde damat gelinin ayağını yıkamalı diye bir hadis var mı?

Gerdek gecesinde damat gelinin ayağını yıkamalı diye bir hadis var mı?

DangeR
Soru: Aşağıdaki hadis sahih midir? Resulullah efendimiz, Hazret-i Fatıma’yı Hazret-i Ali’ye tezvic ettiklerinde buyurdu ki: Ya Ali! Gelini kendi evine götürdüğün zaman, çorabını ayağından çıkar. Ayağını yıka. O suyu evin bütün köşelerine saç. Böyle yapınca, Allah Teâlâ senin evinden yetmiş türlü fakirliği dışarı çıkarır. Yetmiş türlü bereketi evine dâhil eder. Yetmiş rahmeti sana nazil kılar. O gelin ile ve onun bereketi evin köşelerine erişir. O gelin, delilikten ve diğer hastalıklardan emin olur.

Okudunuz mu?  3 sene önce dördüzlerim oldu. İsimleri Bekir, Ömer, Osman ve Ali. Ömerim bir hafta sonra öldü.

Cevap:
Halk arasında hadis diye bilinen ve evlilik siteleri başta olmak üzere internet ortamında bir hayli yaygın olan bu söz hadis değildir; uydurmadır.
Uydurma hadisleri toplayan kitaplarda, bu rivayetin senedinde bulunan ravi Abdullah b. Vehb için, güvenilir kişiler hakkında hadis uyduran deccalin teki , cerh amacı dışında bu adamın isminin kitaplarda geçmesi bile helal değildir tanımlaması yapılmaktadır. (Bkz: İbnü’l-Cevzî, Kitâbu’l-Mevdûat, c: 3, s: 62, hadis no: 1273; Zehebi, Mîzânu’l-İ’tidâl, c: 2, s: 523; no: 4678; Şevkânî, el-Fevâidü’l-Mecmûa, s: 126, hadis no: 26-353)

Okudunuz mu?  Safer ayında yapılan evlilikler kısa olur diyorlar, doğru mu?

S.vakfı


Cevap: Gerdek gecesinde damat gelinin ayağını yıkamalı diye bir hadis var mı?

AKBİLE
çok hadislerinmiz ve anlamları faziletleri vardır fakat insanlar günümüzde bazılarını o kadar yanlış yorumluyor ve altında bişi arıyorki garip bir hal almasına sebep oluyorlar


Yorum: Gerdek gecesinde damat gelinin ayağını yıkamalı diye bir hadis var mı?

Kayıtsız Üye
araştırmadan yaparsan böyle olur işte
Ben yıkadım evin dört bir köşesine de döktüm.
Vah emeklerime birde kıymetim bilinse

Okudunuz mu?  Dinimizde evlatlık var mıdır, evlatlığa miras düşer mi?

gerdek gecesi ayak yıkama, gerdek gecesi gelinin ayağını yıkamak, gerdek gecesi ayak yıkamak

Bu kategoride yer alan Namaz kılmayanın kazancı helal mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gerdek gecesinde damat gelinin ayağını yıkamalı diye bir hadis var mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.