Anasayfa
30 Mayıs 2023, 11:53
sizden1
Abone

Kunut duaları KURANI KERiMDE hangi ayettte geçer ?

Kunut duaları KURANI KERiMDE hangi ayettte geçer ?

Sergen Osman
Kunut dualari KURAN I KERIMDE hangi ayettte gecer soyleyebilirmisiniz? ben bilmiyorum lazim simdien sagol.selam ve dua ile..


Cevap: Kunut dualari hangi

maydın
Kunutta meşhur duayı okumak ve Hz. Peygambere salavât getirmek sünnettir. Ancak genel anlamda uygun herhangi bir duayı okumak ve tekbir almak Ebû Hanîfe’ye göre vacib, Ebû Yusuf ve İmam Muhammed’e göre ise sünnettir.

Hz. Ali’nin oğlu Hasan; "Rasûlüllah (s.a.s) vitirde okuyacağım kelimeleri bana öğretti" demiş ve şu duayı nakletmiştir:

"Allâhümme’hdinî fi men hedeyte ve âfinîfi men âfeyte vet evellenîfi men tevelleyte ve bârik lîfi mâ e’tayte ve kınî şerra mâ kadayte fe inneke takdî ve lâ yukdâ aleyke ve innehû lâ yezillü men vâleyte ve lâyeızzü men âdeyte tebârekte Rabbenâ ve teâleyte, ve sallâ’llâhü alâ’n-Nebiyyi Muhammed" (Ebû Dâvud, Vitr, 5; Tirmizî, Vıtr, 10; Nesaî, Kıyâmü’l-leyl, 51; İbn Mâce, İkâme, 117; Dârimî, Salât, 214).

Anlamı: "Allah’ım, hidayet ettiklerinin yoluna beni de hidâyet et. Allah’ım, âfiyet ver. Dost edindiklerinle beraber beni de dost edin. Verdiğin şeyleri bana mübârek eyle. Hükmettiğin şeylerin şerrinden beni koru. Şüphesiz Sen hüküm verirsin, fakat kimse sana hüküm veremez. Senin sevdiklerin zelil olmaz. Senin düşman oldukların ise aslâ aziz olmaz. Rabbimiz sen mübarek ve yücesin. Allah’ın Rasulü Muhammed’e salat ve selam olsun".

Şâmil İA


Cevap: Kunut dualari hangi

Sergen Osman
Kardes sagol da ama ben ,Yuce KURAN I KERIM de`nerde oldugunu bilimeliyim sure ve ayet?,selam ve dua ile..


Cevap: Kunut dualari KURAN I KERIMDE hangi ayettte gecer soyleyebilirmisiniz?

mumsema
< Kardes sagol da ama ben ,Yuce KURAN I KERIM de`nerde oldugunu bilimeliyim sure ve ayet?,selam ve dua ile.. >
Osman kardeş,
Herşey Kuranda geçmez. Ayrıntıları Peygamberimiz (sav) bize öğretmiştir.
Peygamberimizin öğretileri aynen Kuranın öğretileri gibidir.
Çünkü O vahiyden başkasını bize bildirmez.


ikindi
ben hep 3 kere Allahümefirgli diyorum. yani kunut dualarını ögrenmek vacib degilde sünnetmi?


Desert Rose
< ben hep 3 kere Allahümefirgli diyorum. yani kunut dualarını ögrenmek vacib degilde sünnetmi?
>

Vitir namazı Hanefide vacib Şafiide sünnettir.
Kunutta kunut dualarını okumakta aynı bu hükümdedir.


rönesans
kunut dualarını okumak daha eftal bilmeyen ALLAHümmefirli, diyebilir öğrenene kadar aslında çok kolay ezberlemek.


ikindi
2 senedir ezberlemek istiyorum bir türlü oturupta yapmadim


Sergen Osman
Bende sordum kardes,kunut dualari KURAN `da gecmiyor ,onlari efendimiz s.a.v bize ogretti.


müşahit

Osman kardeş,
Herşey Kuranda geçmez. Ayrıntıları Peygamberimiz (sav) bize öğretmiştir.
Peygamberimizin öğretileri aynen Kuranın öğretileri gibidir.
Çünkü O vahiyden başkasını bize bildirmez.

SüphanAllah.
Senin ağzın ne söyler arkadaş.. Peygamberin öğretileri nasıl aynen Kur’an öğretileri gibi olur? Haşa… Peygamber Allah’mıdır? Ya da Allah’ın ortağı mıdır ki öğretileri aynen Kur’an öğretileri gibi olsun!!!!!!!.. Bu apaçık şirktir. Allahtan af dilemenizi tövbe istiğfar etmenizi dilerim… Peygamber ancak Allah’ın elçisidir. Onun tek görevi, dini insanlara duyurmaktır. Hüküm koymak yada Kuran’la gelen bir hükmü kaldırmak hiç değildir.

En’am suresi 114. ayette: "Şimdi de: Allah size mufasselen(detaylı olarak,açıklanmış olarak) kitab indirmiş iken ben Allahtan başkasını mı hakem istiyeceğim? kendilerine kitab verdiklerimiz de bilirler ki o tamamiyle hakk olarak senin rabbından indirilmiştir, sakın şübhelenenlerden olma"

Bu ayete muhatap olmaz mı bir Müslüman? Siz ne dersiniz arkadaşlar.. Ağzınız ne söyler sizin? SübhanAllah… Siz Allah’tan başka hakemler mi ararsınız mufassal Kuran karşısında. ve Allah karşısında…

Yine;
NİSA 105.te; "Allah’ın sana gösterdiği şekilde insanlar arasında hükmedesin diye sana Kitab’ı hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!"

diyen Allah’a karşı, siz burada yazan ve okuyanlar, siz hangi taraftasınız? Allah’ın peygamberine gönderdiği hak kitaba mı inanacağız. yoksa senin dediğin şirk dinine mi? Haşa. PEYGAMBER, ALLAH’IN ORTAĞI DEĞİLDİR, O, ALLAH’IN ELÇİSİDİR ANCAK.. VE O DA KURAN DIŞINDA NE BİR HAKEM ARAMIŞ, NEDE BAŞKALRININ ÖĞRETMESİNE KULAK ASMIŞtır…

Okudunuz mu?  Sofiler Kibrit Kutusunda Cennete Buyursunlar:)

Eğerki Kuran dan uzak kalı ve rivayet dinine sarılırsanız, vAllahi yolunuzu kaybeder şirk bataklığında boğulur gidersiniz.. Peygamberin bu şikayetini hiç mi okumadınız Kuran’dan.
FURKAN 30. Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur’an’ı büsbütün terkettiler.

Sizler niçin Kuran’ı terkediyorsunuz. Allahtan da mı kormazsınız.
Siz, rivayetlerdeki yalan yanlış ve çelişkileri görmez misiniz?
Bütün bunların peygambere iftira olduğunun farkında değilmisiniz?
Niçin hristiyanlaşma temayülü içerisindesiniz?
Onlar da Meryem oğlu İsa’yı Allah’a ortak koştular. Kendilerine Rabb edindiler.
Peygamberin öğretileri de Kuran öğretileri gibidir demekle aynı hataya düşmüş olmuyormusunuz?

Bunu da hiç korkmadan utanmadan Kuran’a iftira atarak yapıyorsunuz..Ve diyorsunuz ki Kuranda her şey geçmez..
Bu iftira ile de Kuranı Bir beşer olan peygambere mahkum ediyorsunuz…Ve de peygamberi robotlaştırarak, öksürüğüne bile vahy diyecek kadar onu hayat sahnesinden atıyorsunuz.
Bundan hiç mi kormuyorsunuz?
Oysaki Allah; "Kuran mufassaldır(detaylandırılmış ve açıklanmıştır ) diyor."

Allah ki bir sivrisineği bile misal vermekten çekinmezken, nasıl oluyor da Kuran’ı yetersiz ve beşer desteğine mahkum edebiliyorsunuz?

Bakara- 26,27. "Allah sivrisineği ve onun üstününü misal olarak vermekten çekinmez. İnananlar bunun Rablerinden bir gerçek olduğunu bilirler. İnkar edenler ise "Allah bu misalle neyi murad etti?" derler, O, bu misalle birçoğunu saptırır, birçoğunu da yola getirir. Onunla saptırdığı yalnız fasıklardır ki onlar Allah’la yapılan sözleşmeyi kabulden sonra bozarlar. Allah’ın birleştirilmesini buyurduğu şeyi ayırırlar ve yeryüzünde bozgunculuk yaparlar; zarara uğrayanlar işte onlardır."

Size Allah yetmez mi?
Size Kuran yetmez mi?
Hala mı şüphe ediyorsunuz bundan?

EN’AM 6/14. "Gökleri ve yeri yaratan, beslenmeyip besleyen Allah’tan başka bir dost mu edinirim?" de. "Doğrusu ben ilk müslüman olmakla emrolundum" de; asla ortak koşanlardan olma!

Şimdi siz kimi dost ediniyorsunuz? belkide diyeceksiniz resulü.. Bilemem. Ama buna da inandıramazsınız beni. Siz Resulün parmağıyla gösterdiğine(Kuran’a) değil, parmağına ve de tırnağına sarılmış durumdasınız.. Resul diyorsunuz ama falan filanın rivayetlerine (iftiralarına) sarılırsınız. Bunun korunmuşluğu da yok Kuran gibi..(Kuran’ın korunmuşluğu için Hicr suresi 9. ayete bakınız…)

Bu Kur’ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir. (İBRAHİM/52)

Özetle Kuran;

Allah tarafından indirilmiştir
Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir." (İSRA/88)
Bir de kendilerine ilim verilmiş olanlar, Kur’ân’ın şüphesiz Rabbinden gelen bir gerçek olduğunu bilsinler ve ona iman etsinler de kalpleri ona saygı duysun. Çünkü Allah, iman edenleri doğru yola eriştirir. (HAC/54)
Kendisinde şüphe olmayan bu kitabın indirilişi, âlemlerin Rabbi olan Allah tarafındandır.
Yoksa onu (Muhammed) uydurdu mu diyorlar? Hayır, o senden önce kendilerine bir uyarıcı gelmemiş olan bir kavmi korkutman için, Rabbin tarafından gelen bir haktır. Gerek ki, hidayeti kabul ederler. (SECDE/2-3)
O bir şair sözü değildir, siz çok az inanıyorsunuz.
Bir kâhin sözü de değildir, ne de az düşünüyorsunuz!
O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmedir. (HAKKA/41-43)
Bu Kur’ân, Allah’dan başkası tarafından uydurulamaz, lâkin kendinden önceki kitapları tasdik eder ve o kitabı (levh-i mahfuzu) ayrıntılı olarak açıklar. Onda şüphe edilecek hiç bir şey yoktur. Âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir. (YUNUS/37)
"Onu o (peygamber) uydurdu" mu diyorlar? De ki; "Haydi siz de onun gibi bir sûre getirin ve Allah’dan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onu da yardıma çağırın. Eğer sözünüzde sadık iseniz (bunu yapın). (YUNUS/38)
Elif, Lâm, Râ. Bu Kur’ân öyle büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izni ile karanlıklardan aydınlığa, her şeye galip ve hamde lâyık olan Allah’ın yoluna çıkarman için onu sana indirdik. (İBRAHİM/1)
Ona ne önünden, ne de ardından batıl gelemez. O hüküm ve hikmet sahibi, öğülmeye layık olan Allah tarafından indirilmiştir. (FUSSİLET/42)
Bu kitabın indirilişi, Azîz ve Hakîm olan Allah tarafındandır.(ZUMER/1)

Cebrail vasıtasıyla vahyolunmuştur
Onu, müthiş kuvvetleri olan biri öğretti (NECM/5)
Sonra (Cebrail ona) yaklaştı ve (aşağıya doğru) sarktı.
Onunla arasındaki mesafe, iki yay kadar, yahut daha az kaldı. (NECM/9-10)
(Ey Muhammed!) Onlara de ki: "Kur’ân’ı Cebrail, iman edenlere sebat vermek, müslümanlara bir hidayet ve bir müjde olmak için Rabbinin katından hak olarak indirdi. (NAHL/102)

Arapça olarak indirilmiştir
Bu, Arapça bir Kur’an olarak, âyetleri bilen bir kavim için ayırt edilip açıklanmış bir kitaptır. (FUSSİLET/3)
Ve işte biz o Kur’ân’ı Arapça bir hüküm olarak indirdik. Yemin olsun ki, eğer sen, sana vahiyle gelen bu bilgiden sonra onların keyiflerine uyacak olursan, sana Allah’dan ne bir dost vardır, ne de bir koruyucu. (RA’D/37)
Muhakkak ki, biz onu anlayasınız diye Arapça bir kitap olarak indirdik. (YUSUF/2)

Gönderilişinin bir çok hikmeti vardır
De ki: "Şahitlik yönünden hangi şey daha büyüktür?". De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur’ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım. Allah’la beraber başka ilâhlar olduğuna siz gerçekten şahitlik eder misiniz?" De ki: "Ben buna şahitlik etmem". "O, ancak ve ancak bir tek ilâhtır ve gerçekten ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım"de. (EN’AM/19)
Bu Kur’ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir. (İBRAHİM/52)
Elif, Lâm, Râ. Bu Kur’ân öyle büyük bir kitaptır ki, insanları Rablerinin izni ile karanlıklardan aydınlığa, her şeye galip ve hamde lâyık olan Allah’ın yoluna çıkarman için onu sana indirdik. (İBRAHİM/1)
Onu dosdoğru (bir kitap) olarak (indirdi) ki katından gelecek şiddetli azaba karşı (insanları) uyarsın ve yararlı işler yapan müminlere kendileri için güzel bir mükafat bulunduğunu müjdelesin. (KEHF/2)
(Ey Muhammed!) Onlara de ki: "Kur’ân’ı Cebrail, iman edenlere sebat vermek, müslümanlara bir hidayet ve bir müjde olmak için Rabbinin katından hak olarak indirdi. (NAHL/102)
(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur’ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik. (NAHL/64)
(Ey Muhammed!) Biz Kur’ân’ı senin dilin üzere kolaylaştırdık ki, onunla Allah’tan korkup sakınanları müjdeleyesin, inat edenleri de korkutasın. (MERYEM/97)
(Bu), diri olanları uyarmak ve kâfirlere de azab sözünün hak olması içindir. (YASİN/70)

İnsanlara bir öğüt ve uyarıdır
Bu Kur’ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir. (İBRAHİM/52)
Bu Kitap (Kur’ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab’a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar. (EN’AM/92)
Hayır, hayır, O kur’ân kuşkusuz bir öğüttür.
Dileyen onu düşünür. (MÜDDESSİR/54-55)
Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik. (NUR/34)
Biz, bu Kur’ân’da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır. (İSRA/41)
Bu (Kur’ân) insanlar için bir açıklama, Allah’dan gereğince korkanlar için doğru yolu gösterme ve bir öğüttür. (AL-İ İMRAN/138)
O hiç kuşkusuz, takva sahipleri için unutulmayacak bir öğüttür . (HAKKA/48)
De ki: "Şahitlik yönünden hangi şey daha büyüktür?". De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur’ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım. Allah’la beraber başka ilâhlar olduğuna siz gerçekten şahitlik eder misiniz?" De ki: "Ben buna şahitlik etmem". "O, ancak ve ancak bir tek ilâhtır ve gerçekten ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım"de. (EN’AM/19)
Ancak Allah’tan korkan kimse için bir öğüt olarak (indirdik.) (TAHA/3)
Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar. (SAD/29)

Benzeri kesin olarak yazılamaz
"Onu o (peygamber) uydurdu" mu diyorlar? De ki; "Haydi siz de onun gibi bir sûre getirin ve Allah’dan başka, çağırabileceğiniz kim varsa onu da yardıma çağırın. Eğer sözünüzde sadık iseniz (bunu yapın). (YUNUS/38)
Ey Muhammed! De ki: "Yemin olsun, eğer insanlar ve cinler bu Kur’ân’ın benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine yardımcı olsalar bile, yine onun bir benzerini meydana getiremeyeceklerdir." (İSRA/88)

Allah’ın koruması altındadır
Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe tamamlanmıştır. O’nun sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. O, işitendir, bilendir. (EN’AM/115)
Hiç şüphe yok ki, Kur’ân’ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. (HİCR/9)
Korunmuş bir kitaptadır. (VAKIA/78)
Ona ne önünden, ne de ardından batıl gelemez. O hüküm ve hikmet sahibi, öğülmeye layık olan Allah tarafından indirilmiştir. (FUSSİLET/42)

Açık ve anlaşılırdır
(Ey Muhammed!) Biz Kur’ân’ı senin dilin üzere kolaylaştırdık ki, onunla Allah’tan korkup sakınanları müjdeleyesin, inat edenleri de korkutasın. (MERYEM/97)
İşte biz onu (Kur’ân’ı) böylece, apaçık âyetler olarak indirdik. Şüphesiz Allah dilediğini doğru yola eriştirir. (HAC/16)
Ve Allah âyetlerini size açıklıyor. Allah, (işin iç yüzünü) çok iyi bilir, tam bir hüküm ve hikmet sahibidir. (NUR/18)
Allah, size Kitab’ı (Kur’ân’ı) açıklanmış olarak indirdiği halde, ondan başka bir hakem mi arayayım? Kendilerine kitap verdiklerimiz, o Kur’ân’ın, gerçekten Rabbin katından hak olarak indirilmiş olduğunu bilirler. O halde sakın şüphe edenlerden olma. (EN’AM/114)

Ayrıntılı açıklanmıştır
Elif-Lâm-Râ. Bu öyle bir kitaptır ki, âyetleri muhkem kılınmış, sonra da herşeyden haberdar olan hikmet sahibi Allah tarafından âyetleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır (HUD/1)
Suçluların tuttuğu yol açığa çıksın diye, âyetleri işte böyle genişçe açıklıyoruz. (EN’AM/55)
Kara ve denizin karanlıklarında yolunuzu bulasınız diye yıldızları sizin için yaratan O’dur. Şüphesiz biz, bilen bir toplum için âyetleri geniş bir şekilde açıkladık. (EN’AM/97)
De ki: "O’nun üstünüzden ve ayaklarınızın altından azab göndermeye, yahut sizi fırkalara ayırıp kiminizin kiminize hıncını tattırmaya gücü yeter". Bak, âyetlerimizi nasıl inceden inceye açıklıyoruz ki, onlar iyice anlasınlar. (EN’AM/65)
İşte Rabbinin doğru yolu budur. Şüphesiz biz, hatırlayıp ibret alan bir kavim için âyetleri geniş bir şekilde açıkladık. (EN’AM/126)

Allah’ın nurudur
Ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler hoş görmese de Allah nurunu tamamlayacaktır. (SAF/8)
Ey insanlar! Size Rabbinizden bir delil (Muhammed) geldi ve size apaçık bir nur indirdik. (NİSA/174)
Ey kitap ehli! Kitaptan gizlemiş olduğunuz şeylerin çoğunu açıklayan, çoğundan da vazgeçen peygamberimiz size geldi. Ayrıca size, Allah’tan bir nur ve apacık bir kitap da gelmiştir. (MAİDE/15)
İşte biz böylece sana da emrimizden Kur’ân’ı vahyettik. Yoksa sen kitap nedir? İman nedir? bilmiyordun. Fakat biz onu bir nur kıldık. Onunla kullarımızdan dilediğimizi doğru yola iletiyoruz. Şüphesiz ki sen de insanları doğru bir yola götürüyorsun. (ŞURA/52)
Artık Allah’a, Resulüne ve indirdiğimiz nura (Kur’ân’a) inanın. Allah yaptıklarınızdan haberdardır. (TEGABÜN/8)

İman edenler için şifa, hidayet ve rahmettir
O, güzellik ve iyilik yapanlar için bir hidayet ve rahmettir. (LOKMAN/3)
Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminlere bir hidayet ve rahmet geldi. (YUNUS/57)
(Ey Resulüm!) Biz, sana bu kitabı (Kur’ânı) sırf hakkında ihtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman edecek topluma bir hidayet, bir rahmet olsun diye indirdik. (NAHL/64)
Biz Kur’ân’dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır. (İSRA/82)
Ve o, müminler için gerçekten bir hidayet rehberi ve rahmettir. (NEML/77)
Onlara (arzularına göre) bir âyet getirmediğin zaman, derleyip toplasaydın ya derler, sen de de ki; ben ancak Rabbimden bana ne vahyolunuyorsa ona uyarım, işte bütünüyle bu Kur’ân, Rabbinizden gelen basiretlerdir (kalp gözünü açacak beyanlardır), iman eden bir kavim için hidayettir, rahmettir. (A’RAF/203)
Bu (Kur’an) insanların kalb gözünü açan bir nur, kesin bilgi edinmek isteyen bir toplum için de hidâyet ve rahmettir. (CASİYE/20)
Sen, bu kitabın sana vahyolunacağını ummuyordun. Bu ancak Rabbinden bir rahmettir. O halde sakın kâfirlere arka çıkma! (KASAS/86)
Biz o gün, her ümmet içinde, kendilerinden kendi üzerlerine bir şahit göndereceğiz. Seni de onların üzerine şahit getireceğiz. Bu kitabı da, her şeyi açıklayan ve müslümanlara doğruyu gösteren bir rehber, bir rahmet kaynağı ve bir müjdeleyici olarak indirdik. (NAHL/89)

Sözlerin en güzelidir
Allah, kelamın en güzelini ikizli, ahenkli bir kitap olarak indirdi. Ondan Rablerine saygısı olanların derileri ürperir. Sonra derileri de, kalpleri de Allah’ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Allah’ın rehberidir. Allah, onunla dilediğini doğru yola çıkarır. Her kimi de Allah şaşırtırsa, artık ona doğru yolu gösterecek yoktur. (ZÜMMER/23)
Hem sözün güzelini işitecek duruma ulaştırılmışlar, hem de övülmeye layık (olan Allah’ın) yoluna eriştirilmişlerdir. (HAC/24)

Farz kılınmıştır
(Resulüm!) Kur’ân’ı (okumayı, tebliğ etmeyi ve ona uymayı) sana farz kılan Allah, elbette seni (yine) dönülecek yere döndürecektir. De ki: "Rabbim, kimin hidayetle geldiğini ve kimin apaçık bir sapıklık içinde olduğunu en iyi bilendir." (KASAS/85)

Okudunuz mu?  Sanal Saldırı(Hack) Günahmıdır??

HALA KURANDAN KAÇIYORSANIZ EĞER, SİZLERİ ALLAHA HAVALE EDİYORUM. VE BU SİTEYE DE HİÇ BİR ŞEKİLDE BİR DAHA DA UĞRAMIYORUMMMMMMMMM…


Hoca
muşahit sen işine bak ve siteye de uğramazsan seviniriz:)
Peygamberimizin yüzüne nasıl bakacaksın o anı merak ediyorum. Allah sana hidayet versin.

Okudunuz mu?  Çok karışık düşünceler yaşıyorum lutfen yardım edın gunahımı nasıl yok ederım

müşahit
BEN, PEYGAMBERİMLE BİRLİKTE İNŞALLAH ALLAH’IN YÜZÜNE MUVAHHİDLERLE BERABER BAKACAĞIM. AMA SEN VE SENİN GİBİLER PEYGAMBERİ İLAHLAŞTIRARAK ŞİRK ÇUKURUNDA OLDUĞUNUN FARKINDA OLMAYANLAR, ALLAH’IN YÜZÜNE NASIL BAKACAK. HAKİKATEN MERAK EDİYORUM……

iNŞALLAH TEVBE EDER DE, SENDE PEYGAMBERİNLE BERABER ALLAH’IN YÜZÜNE BAKARSIN.

"ALLAH BİR TEK OLARAK ANILDIĞINDA AHİRETE İMAN ETMEYENLERİN KALPLERİ ÖFKEYLE KABARIR. ONDAN BAŞKALRI ANILDIĞINDA HEMEN SEVİNİRLER." (Zümer Suresi 45. Ayet)

Okudunuz mu?  Necis olan bir yerde Allah'ı anmak olur mu

Hoca
Şeytan sana bunları söyletiyor emin ol!
ilmin olsaydı böyle cahilane cümleler kurmazdın.
Sana hidayet diliyorum.


müşahit
SüphanAllah….
Senin ne güçlü bir şeytanın var böyle…
Arkadaş, şeytan sedece sol taraftan yanaşmaz insana. O, öyle sinsidir ki böylesi durumlarda sağdan yanaşır. Sana, senin söylediklerinin hak olduğunu telkin eder.

Hergün namaz kılıyormusun bilmem ama, eğerki kılıyorsan bilirsinki, KIYAMDA FATİHA SURESİ OKUNUR VE BU SUREDE "ER RAHMANİR RAHİYMİ MALİKİ YEWMİDDİN" DENİR. NE DEMEKTİR BU ARKADAŞ.. BEN SÖYLİYEYİM.. "O RAHMAN VE RAHİYMDİR VE DİN GÜNÜNÜN MALİKİDİR."EVET, DİN GÜNÜNÜN MALİKİ…. NE DEMEKTİR BU? ŞU DEMEKTİR. Mahşer günün sahibi olan ALLAH tır peygamber değil. O gün, her insanla beraber, Peygamber de sadece ve sadece Allah’ın yüzüne bakar.
Ama sen tutmuş ne diyorsun? O gün Peygamberin yüzüne nasıl bakacaksın? Diyorsun… Ben peygamberimin yüzüne inşAllah alnım ak bakarım ve onunla beraber inşAllah DİN GÜNÜNÜN MALİKİ OLAN ALLAH’IN YÜZÜNE (HUZURUNA) ALNIM AK OLARAK BAKARIM. Ben bilirim ki hesap soran Allah’tır, peygamber değil. Ve ben, SADECE MUVAHHİD olarak Allah’ı birleyerek, Peygamberimi Allah’ıma ortak koşmayarak, O’nu ilahlaştırmayarak, PARMAĞIYLA İŞARET ETİĞİ KURAN DİNİNE YÖNELEREK, İŞARET ETTİĞİ PARMAĞA SARILMAYARAK haşrolunacağıma inanıyorum. Sen bir müslümansan eğer, bu söylediklerimi birazcık olsun bir düşün.. Çekindiğin beşerden birileri varsa, Unutma ki en çok çekinmek gereken Allah’tır. Yarın Mahşerde sen sadece kendi yaptıklarından hesaba çekileceksin…. UNUTMA… Allah hidayet versin ve muvahhid olarak canlarımızı alsın. Yahudi ve Nasraniler gibi gazaba uğratmayıp saptırmasın…

Okudunuz mu?  İntihar eden kişinin imanı hakkında

Not: Hiç bir şey yapmasan bile, sadece Fatihada ne dediğini düşün, bu sana yeter…….


Kayıtsız Üye
okuduklarımdan sonra bu siteye hiç bir konuda güvenemeyeceğimi düşünüyorum müşahit kardeşimiz sonuna kadar haklı görüyorum mum denen vatandaş neler söyledin sen öyle Allah ıslah etsin


Kayıtsız Üye
müşahitten Allah razı olsun tamamı yüce Allah ın vahiylerinden açiklamaları her konuya açıklık getirmiş


ebubekir
kardesim bende zamanında öleydim sonra dedim okuyanlar nasıl okuyorlar bende ezberliycem dedim ve ezberledim cokca tekrar ve emek istiyor 1 2 saat ayırırsan insAllah ezberliyeceginden süphem yok.
————————————-
kardesim kuran bize tabiki bir çok hükmü acılıyor fakat bazen zorda kaldıgımız bazı bir çok durumda takvaya uygun olarak peygamber efendimizin s.a.v hadisleri basvuruyoruz.Bizim kitabımız muhakkak hatalardan arınmıs bir kutsal kitaptır fakat onu okudugumuz kadar peygamber efendimizin hadislerinide okumalıyız.Hicbirsey sevgisi Allah sevgisinden öteye varamaz kalplerimizde önce Allah sonra peygamber tabikide fakat ehli sünnet diye bir durum var sünnetlerde yasayan takva sahibleri peygamberimizin hareketleri ve sözlerine uyup özen gösterirler tabiki bir çok cümlelerde peygamber efendimizden ve sünnetlerinden cokca bahsedecegiz.Peygamberi ilahlastırmak tövbe böle cümleler hos olmamıs.

Ahzab suresinin 36. ayeti

Allah ve Resulü herhangi bir meselede hüküm bildirdikten sonra, hiçbir erkek veya kadın müminin, o konuda başka bir tercihte bulunma hakları yoktur. Kim Allah’a ve Resulüne isyan ederse besbelli bir sapıklığa düşmüş olur.

"Ey iman edenler, Allah’a itaat edin. Peygambere itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de (itaat edin). Eğer Allah’a ve âhiret gününe iman ediyorsanız, aranızda herhangi bir konuda ihtilafa düşerseniz, onu Allah’a ve elçisine götürün. Böyle davranmanız, daha iyidir ve sonuç itibariyle daha güzeldir." (Nisa, 4/59)


bigstar
Şüphe yok ki, Allah (c.c), benim de Rabbim, sizin de Rabbınızdır. Öyle ise O’na kulluk edin. İşte doğru yol budur. (Âl-i İmran Sûresi, Âyet: 51)
De ki: Ey insanlar, Ben sizin hepinize gönderilen Allah (c.c)’ın Resûlüyüm. O Allah (c.c) ki; bütün göklerin ve yerin mülkü O’nundur. Ondan başka hiç bir ilâh yoktur. Hem diriltir, hem öldürür. O’nun için gelin Allah (c.c)’a ve Resûlüne îman edin. Allah (c.c)’a ve Allah (c.c)’ın bütün kitaplarına îman etmiş olan O ümmi Peygambere, Ona uyun ki kurtuluşa eresiniz. (A’raf Sûresi, Âyet: 158)
Ey îman edenler! Allah (c.c)’a ve Resûlüne itâat edin. Ve işitip durduğunuz halde, Peygamberin emirlerinden yüz çevirmeyin. (Enfal Sûresi, Âyet: 20)
Allah (c.c)’a ve Peygamberine itâat edin ki, size merhamet edilsin. (Âl-i İmran Sûresi, Âyet: 132)
Ey îmân edenler! Allah (c.c)’a itâat edin. Peygamberine ve sizden olan Emir-ül-mü’minin sahiplerine de itâat edin. Sonra bir şeyde ihtilafa düşerseniz, hemen onun Allah (c.c)’a ve Resûlüne arz edin. Allah (c.c)’a ve ahiret gününe inanan mü’minler iseniz. Bu, hem daha hayırlı hem de netice itibariyle daha güzeldir. (Nisâ Sûresi, Âyet: 59)
Aralarında hükmetmesi için Allah (c.c) ve Resûlü’ne dâvet olundukları zaman mü’minlerin sözü ancak: Dinledik ve itâat ettik demeleridir. İşte bunlar kurtuluşa erecek olanlardır. Kim Allah (c.c)’a ve Resûlüne itâat eder Allah (c.c)’tan korkar ve O’nun (yasaklarından) sakınırsa işte onlar kurtuluşa erecek olanlardır. (Nur Sûresi, Âyet: 51-52)
(Ey Resûlüm) de ki: Allah (c.c)’a itâat ediniz. Resûlüne itâat ediniz. Eğer (bunlardan) yüz çevirirseniz, artık O (peygamberin) üzerine düşen ancak (tebliğ) yüküdür. Sizin üzerinize düşen de size yükletilen (itâat)tir. Eğer O’na itâat ederseniz hidayete erersiniz. Resûlün vazifesi de ancak apaçık bir tebliğdir. (Nur Sûresi, Âyet: 54)
Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve O Resûl’e itâat edin ki rahmete kavuşturulasınız. (Nur Sûresi, Âyet: 56)
Ey îmân edenler! Allah (c.c)’tan korkun ve doğruyu söyleyin ki O, işinizi yoluna koysun ve günahlarınızı bağışlasın. Her kim de Allah (c.c) ve Resûlüne itâat ederse O, hakikaten büyük bir kurtuluşa ermiştir.
Ey îmân edenler! Peygamber (s.a.v) sizi, kendinize hayat verecek şeye (dîne) dâvet ettiği zaman Allah (c.c)’a ve Resûlü’ne dâvetine icâbet edin. Ve bilin ki, Allah (c.c), kişi ile kalbinin arasına girer (kalbine ondan daha yakındır). Ve siz hakîkatten hep O’nun huzurunda toplanacaksınız. (Enfal Sûresi, Âyet: 24)
De ki: Eğer siz hakikaten Allah (c.c)’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah (c.c) da sizleri sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah (c.c) çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir. De ki; Allah (c.c) ve Peygambere itâat ediniz. Eğer yüz çevirirlerse yok ki Allah (c.c) kâfirleri sevmez (Âl-i İmran Sûresi, Âyet: 31-32)
Kim Allah (c.c)’a ve Peygamberine itâat ederse, bu gibi kimseler, Allah (c.c)’ın kendilerine nimet verdiği Peygamberlerle, sıddîklarla, şehitlerle, iyilerle birliktedirler. Onlarsa ne güzel arkadaştırlar! İşte bu, Allah (c.c)’tan bir lütuf ve nimettir. Hakkıyla bilici olarak Allah (c.c) yeter. (Nisâ Sûresi, Âyet: 69-70)
Kim Peygambere itâat ederse şüphesiz Allah (c.c)’a itâat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse; Ey Habîbim! Biz seni onlara muhâfız olarak göndermedik (Nisâ Sûresi, Âyet: 80)
Her kim, Allah (c.c) ve Peygamberine itâat ederse, Allah (c.c) onu, altından ırmaklar akan cennetlerine koyar, içlerinden ebedi kalmak üzere. Bu ise en büyük kurtuluştur. Her kimde Allah (c.c)’a ve Peygamberine isyan eder, Allah (c.c)’ın koyduğu sınırı aşarsa, onu da ebediyen kalmak üzere bir ateşe koyar, aynı zamanda ona aşağılayıcı bir azap da vardı. (Nisâ Sûresi, Âyet: 13-14)
İster erkek, ister kadın olsun mü’minler birbirlerinin dost ve yardımcılarıdırlar; insanlara iyiliği emredenler, onları kötülüklerden vazgeçirmeye çalışırlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekatı verirler, Allah (c.c)’a ve Peygamberine itâat ederler. İşte bunlardır ki, Allah (c.c) onları rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah (c.c), Aziz’dir, Hakim’dir. (Tevbe Sûresi, Âyet: 71)
Andolsun ki, Allah (c.c)’ın Peygamberlerinde sizler için, Allah (c.c)’ı ve ahiret günün uman ve çokça Allah (c.c)’ı zikredenler için güzel bir (ahlâk) örneği vardır. (Ahzab Sûresi, Âyet: 21)
Peygamber Efendimiz (s.a.v) size ne verdi ise onu alın, size ne yasak etti ise ondan sakının. (Haşr Sûresi, Âyet: 7)
De ki; Şüphesiz benim Rabbim, beni doğru yola, dünya ve ahiret işlerini düzene koyan dine; sapıklıktan doğru yola yönelen ve Allah (c.c)’a eş koşmayan İbrahim’in dinine iletmiştir. De ki: Benim namazım, ibâdetim, hayatım ve ölümüm, ölenlerin Rabbi olan Allah (c.c)’ındır. O’nun ortağı yoktur. Buna emrolunmuşumdur. Ve müslümanların ilkiyim. (En’am Sûresi, Âyet: 161-162)
Sana ganîmetlerin hükmünü sorarlar. De ki: ‘Ganîmetler, Allah’ın ve Peygamberinindir. O halde eğer mü’min iseniz Allah (c.c)’tan korkun ve aranızı düzeltin, Allah (c.c)’a ve Peygamberine itâat edin.’ Mü’minler o kimselerdir ki, Allah (c.c) anıldığı zaman yürekleri ürperir, karşılarında Allah (c.c)’ın ayetleri okununca ayetler îmanlarını artırır ve hep Rablerine dayanıp güvenirler. (Mü’minler) o kimselerdir ki, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden Allah (c.c) yolunda harcarlar. İşte onlar gerçek mü’minlerin ta kendileridir. Onlar içinde Rableri katında büyük dereceler, bol mağfiret ve değeri yüksek bir rızık vardır. (Enfal Sûresi, Âyet: 1-4)

Okudunuz mu?  Akıldan geçen kötü şeyler vesvesemidir yoksa bi Obsesif - Kompulsif Bozukluk mudur

Kayıtsız Üye
Allah akıl fikir versin cahilin fikrinden korusun. Az bilen çok konuşurmuş. Doğru…

Soru şu Kunut duaları Kuran’da geçiyor mu? Alt tarafı bilen varsa geçiyor şu surenin şu ayetinde diyecek. Geçmiyorsa da hayır geçmiyor diyecek bu kadar.

Bildiğim kadarıyla sure veya ayet olarak yok. Ben din adamı değilim ama şöyle bir açıklama buldum internetten lütfen doğruluğunu kontrol edin.

Okudunuz mu?  Uykunun abdesti bozmadığı mezhep var mıdır?

"Kunut duaları Peygamber Efendimizin Vitri Vacip namazının son rekatında, rukuya gitmeden tekbir alıp okuduklarıdır. Bu iki dua ayet değildir. Bütün olarak Kur-an’da geçmezler. Yalnız lafız olarak bazı ayetlerde geçtiği yerler vardır. Ayet olmadıkları içinde zammı sure olarak okunmazlar. Kur’an da olmaması namazda okunmasına engel değildir. Namazda dünya kelamı dediğimiz boş laflar söylenmezler. Kunut dualarıda mütevatir olarak riyayet edilen hadislerde Peygamber Efendimiz Birr-i Maun hadisesi üzerine okuduğu dualardandır. Fakat ayet değildirler. Kur’anda kayıtlı değildirler."

Aşağıda yazılanlara karşı benim yorumum şu şekilde. Ben de farklı yorumlamış olabilirim tabii ama işaret parmaklarınızı uzatmadan önce kendisine ne demek istedin diye sorsaydınız keşke.

Herşey Kuranda geçmez. Ayrıntıları Peygamberimiz (sav) bize öğretmiştir.
Peygamberimizin öğretileri aynen Kuranın öğretileri gibidir. (Kuranda bildirileni bildir)
Çünkü O vahiyden başkasını bize bildirmez. (ne demek bu ALLAH’ın ona bildirdiğinden başka bir konuyu aktarmaz) bunda ne kötülük var ne de ilahlaştırma.

sizler kurandan ne dediğini zerre anlamadığınız alıntılarla din simsarlığı yapıyorsunuz. Tüm yazdığınız satır satır açıklamaları size sorsak acaba kopyala yapıştır yaptığınız kadar akıcı mı aktarırsınız bize, yoksa kekeleye kekeleye kalır mısınız karşımızda.

İslam çok ince bir çizgi aynen sırat gibi attığınız adıma sarf ettiğiniz söze çok dikkat edin. Kimin sevaba kimin günaha girdiğini bilemez doğruyum zannederken ne kadar eğri olduğunuzu anlar ve sonunda zarar gören olursunuz. HAK yemek, HAKSIZLIK etmek en büyük günahlardandır.

Tüm bu Kuran’dan ayetleri kopyala yapıştır yapan ve sorgusuz infaza gidenlere tek bir soru soracağım hiç bir araştırma yapmadan bildikleri haliyle cevap verebilirler mi ilk vahiy olan "OKU" (İKRA) ne demektir?


Kayıtsız Üye
kunut duaları belirli ayetlerin alınması ile olusmustur Allahım! Senden yardım isteriz ile başlar fatiha suresinden alınmıstır günahlarımızı bağışlamanı isteriz, bakara suresinde gecer yani bosunu kalp kırıyorsunuz bosnua aranızda fitne cıkarmaya clısıyorsunuz biraz arastırın hangi ayetlerin içinde gectiğini kuran okuyunca goreceksiniz belirli ayetlerin içinde geçen önemli yerler toplanması ile okunmus bir duadır yani kuranda geçmez demeyiniz kuran ı en iyi uygulayan kimdir peygamber efendimiz dir

Allah yar ve yardımcınız olsun


kalaka27
Allahım! Senden yardım isteriz fatiha suresi 5 ayet içinde

günahlarımızı bağışlamanı isteriz,bakara suresi 285 ayet içinde

razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz fecir suresi 27 ayetin içinde

Sana inanırız, sana tevbe ederiz.Sana güveniriz.ali imran 143 de hz musaya atfen soylenen ayetin içinde

Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile överiz. Sana şükrederiz.ahkaf suresi 15 ayet içinde

Hiçbir nimetini inkar etmez ve onları başkasından bilmeyiz.rum suresi 34 ayet içinde

Nimetlerini inkar eden ve sana karşı geleni bırakırız ahzaf 33 ayetin içinde ve furkan 74 ayetin içinde

bazıları bilmeden görmeden arastırmadan kuranda yok zannediyor
fazla arastırmadım yanlızca ayetlerin içlerinde geçtigini fark ettim
yani peygamber efendimizde o ayetlerin manası vurgulamak için
okumustur

birde bakara suresi 163 ayeti iyi okuyunuz Sizin ilâhınız tek bir ilâhtır. O’ndan başka ilâh yoktur. O, rahmân’dır rahîm’dir kunut duası buraya da tam olarak vurgu yapar


Kayıtsız Üye
Müşahit kardeş o kadar yazmışsın da önce cevap yazdığın arkadaşın ne demek istediğini anlasaydın keşke yada anlayamadıysan en azından cevap yazmasaydın. Yazdıklarından sanki Peygamber efendimiz ve Allah’ın bazen çeliştiğini çıkardım ki zerre kadar öyle bir şey olmadığını da biliyorum.


Kayıtsız Üye
http://mushaf.diyanet.gov.tr/

bu sitede Kur’an türkçe olarak detaylı şekilde var. eğer arama bölümüne girip Kunut dualarının kelimelerini türkçe olarak Kur’an’da aratırsanız evet ayetlerde benzer veya aynı cümlelerin geçtiğini görürsünüz. SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN DUALAR KUR’AN’DA GEÇİYOR GEMİYORUM !!!

Bunu söyleyemek gerçekten zoruma gidiyor ama dile getirmesem de rahatsız olurum; lütfen Kur’an ayetlerini kullanarak İT DALAŞI YAPMAYIN ! eliniz gözünüz aklınız fikriniz var önünüzde milyonlarca bilgi bankası var okuyup anlayıp doğruluğuna kesin karar verebileceğiniz.

Okudunuz mu?  Yalan yere yemin etmek kefaret gerektirir mi

müşahit adlı üye tamam kesin bir sonuç ve cevap getirmiş adam haklı ve ben de onaylıyorum vardığı sonucu; fakat yapma be kardeşim ne bu şiddet bu celal madem ki böylesine iyi yüreklisin o zaman tavrından da taviz verme kardeşim. Sonuçta BİLMEMEK AYIP DEĞİL.


Kuran oku
Allah razı olsun. Kafam bu siralar o kadar çok karisikki!!! Kuran-i Kerim i artik okumaktan korkmuyorum. Telefonuma indirdim. Okuyorum.
Kafami karistiran kisimlar sirasiyla;
1- Mezhep kavrami bu karisikligi kendimce gideriyorum. Artik bir mezhep kargasasinda degilim. Mezhep den kuran da bahsedilmemis.
Neden bolunduk?
2- Peygamberimizin agzindan bir dinin bozulmaya calisilmasi (hadisler ile) buda artik kafami karistiriyordu ama kuran aciklik getirdi. Sebebi nedir ne yapilmaya calisiliyor farkina Variyorum.
Neden hadisler kurandan daha faZla konusuluyor? Kurani tamamlamaya calisanlar mi var? Tovbe. Yazarken bile Allah affetsin. Oyle sacmalikmi olur? Peygamberimiz (SAV) sakalina yapilanlari sordum nedir bu dedim? Neden ellerine yuzlerine suruyorlar? Hindistandan beter bir durumdayiz.
Boyle bir şey gercekten sevap olsaydi kuranda yazardi. Sakali serif olacak ona saygi duyun. Boyle yazmak beni gunaha sokuyor. Bu yuzden tovbeler olsun. Allahim affetsin. Baska birisi degil. Peygamber efendimizi inkar etmiyorum. Ustteki yazan musluman kardesimiz de peygamberimizi (Sav) inkar etmiyor. Ama baska insanlarimiz bizleri kafir ediyor. Senin beni kafir nitelendirmen umrumda mi saniyorsun? Ben sadece Allahima kulluk borcumu en iyi nasıl yaparimin kaygisindayim. Yanlislarim dogrularimdan coktur. Onuda Allah affedecektir. Sirk kosmuyorum. Allah inancimi arttirsin.
3- Kuran dan baska hersey kafami karistiriyor. Allah’a sukurler olsun ki kainatta 114 sureye bir ayet ekleyecek bir insanoglu yok. Ama tercumeler kisminda ne kadar dogru? Bu konuda kafam karisik.
4- Salli – barik subhaneke ettehiyati bunlari kuranda bulamadim. Aciklamalara baktığımda hep hadisler ve hikayeler. Kurandan alintilar denmis bir yazida. Hepsi alinti olsa o zaman 115 ile 117 sureyemi cikartilmak isteniyor. İste o zaman yanlissin derin ben. Kurani bozmaya calisyorsun derim.
5- bir insanların olusturdugu Din var birde Allah in bize peygamberimiz (sav) araciligiyla indirdigi din. Ve bu din kuran da anlatiliyor. Digerleri kafami karistiriyor.
Hadisler nasıl olurda gercek yada kurani aciklayici olarak degerlendirilebilir?
Herhangi bir seyi savunmak yada ispat etmek gibi bir kaygi yada tasam yok.
Gunaha girmekten korkarim ki burda yazdiklarimdan mesulum. Birilerinin kafasini karistiracaksam eğer kuran a baksinlar. Kurani okusunlar. Ben tamamini okumadim. Ama yazilan ayetlerin hepsinin anlamlarina bakiyorum. Yorumlama kismini elbette yapmam mumkun degil. Ama yorumlarken zaten inanmadigim hadislere basvuramam. Hadislere inanmayan Peygambere inanmaz kurana inanmaz, dusuncesi ne derece Dogrudur?
Bilmemek ayip degil. Ogrenmek lazim. Din nasıl bozulur diye dusunmeye basladim. Nasil bozabilirdim diye dusunmeye basladim. Kurani bozamayacagim. Oyleyse geriye ne kaldi? Kurandan insanlari uzaklastirmak. Nasil uzaklastirabilirim? Onuda siz bulun.
Herhangi bir kaynak gostermedim. Zaten gosterebilecegim tek kaynak Allah in bize Peygamberimiz (sav) araciligiyla indirilen kitabi kuran-i kerim olurdu.
Allah razı olsun. Arkadas ayetlere deginmis. Allah doğru yoldan kimseyi ayirmasin. Bu yazdiklarimdan ahirette sorumluyum. Peki dunyada sorumlu olur muyum? Birilerini dinsiz yaparsam diye dusunmuyorum. Cunku din sen ile Allah arasinda olur. Ben karisamam
Sadece yazmak istedim. Kafam karisik. Ama karisikligi giderecek olanda inancima gore kuran dir.
Son soz
Kuran. Okuyun.


Kayıtsız Üye
yukarıda geçen tartışmaları okudum muvahhid olduğunu ve Kur-an’dan başka kaynağa başvurulmaması gerektiğini iddia eden arkadaşlara sorarım. Siz çok büyük bir tefsir alimi misiniz? öyle kolay mı Kur-an’ı okuyarak hüküm çıkarmak. Arkadaşlar nesihleri ne yapacağız o zaman eğer sen Kur-an’ın belli kısmını okur ve ona göre hüküm çıkarırsan hataya düşersin. Kur-an’dan hüküm çıkarabilmesi için bir insanın Kur-an’a tam hakim olması bile yetmezken üstelik. Neden tam hakim olması yetmiyor. Çünkü eğer nuzül sırası ve nuzül sebeplerini bilmezsen yanlış hüküm çıkarırsın hangi ayet hangi ayeti nesh etmiş. yani hangi ayet sonra gelmişte önceki ayetin hükmünü iptal etmiş. eğer bunu bilmezsen içkiye haram demez sadece içkiliyken namaza yaklaşmasak yeterli sarhoşluk geçtikten sonra namazını kıl sonra devam zıkkımlanmaya gibi bir şey olur Allah muhafaza. veya Zina suçunun hükmü nedir sorarım size. Zina ayetlerinde recm geçmez ama asrı saadet döneminde recm uygulamalarının olduğu rivayet edilir ve Şeri kanunda Kesinleşen zina suçunun hükmü zani evli ise recm dir. veya Ala Suresi 6-7. ayetlerin manası nedir. nasıl yorumlamalıyız.

Okudunuz mu?  41 yasin ve 4444 salavati tefriciye duaları

Kayıtsız Üye
Be Kardeşim siz mealci reformistler neden Kur’an’ın sadece parça parça düşünüp bütün olarak anlamaya çalışmasınız ki? Bilmez misiniz peygamberin hadisleri vahiydir ve o kendinden dinle ilgili bir şey demez? Kur’an’ı böyle mi anlarsınız? Kur’an’da Hakka suresinde apaçık "44 – Eğer (Peygamber) bize isnat ederek bazı sözler uydurmuş olsaydı45 – Elbette biz onu bundan dolayı kuvvetle yakalardık. 46 – Sonra da onun şah damarını keser atardık .47 – O vakit sizden hiçbiriniz ona siper de olamazdınız."


Kayıtsız Üye
Müşahit kardeş Allah razı olsun bunlara güzel cevap vermişsin. Bu kadar ayeti yazmışsın ama onlara Allah perde koymuş onlar görmez ve duymazlar ve anlamazlar.
Ellerine ve klavyene sağlık. 🙂


Şem’a
Son yazan Kurana kayıtsız
Siz peygamber ve Kuranı birbirinden ayıran münafık tipli insanlarsınız. Kuranı getiren Allahın elçisinin sözlerini redderek nereye varmaya çalışıyorsunuz


MERAK EHLİ
ben anlamıyorum bunları. Bakın arkadaşlar hadislerde ayet hükmündedir çünkü peygamberimiz (sav) kendi kafasına göre dini konularda söz söyleyemez söylememiştir de. Sadece Peygamberimiz bu kurandır veya değildir demiştir. Ve ayrıca böyle düşünmeyenlere söylüyorum kuranın peygamber efendimiz(sav) kuran diye bildirdiği şeyleri de kendinden olup olmadığını nereden biliyorsunuz. Çünkü Peygamberimiz (sav) bu kurandır veya değildir demiştir. Sizler sadece işinize gelen şeyleri alıp işinize gelmeyenleri atan peygamberin (sav) bazı şeyleri kendinden uydurduğunu ifade eden tiplersiniz. Şunu unutmayın ki: Allah’tan ayrı bir peygamber düşünülemez. Peygamberimiz Muhammed Mustafa’ya (sav) sonsuz salat ve selam olsun.


Kayıtsız Üye
Musahit uye tobe hasa kimsenin derdi Allah’a ortak kosmak degildir arkadaşı n anlatmak istedigini anlamadin ve sen tum ummete inen peygamberi ne hale soktun senin gibi dusunenler yuzunden bugün peygamberimiz sav) hafife aliniyor ..Sen bazi ayetleri kacirmissin sünnetlere inanmamak gerekir senin demene gore. Kuranda peygamberinize uyun der itaat edin der.Zaten peygamber efendimiz hicbir seyi kendi bilemez Allahin istemesi ile olur ve bize bildirir tek bilgi sahibi Allah cc onun bize bildirdikleri kuran hukmunde dir. Uymaliyiz dikkat edelim peygamberi hice sayacak kelimelerden sakinalim


Kayıtsız Üye
Ne kadar buyutulmus olay yapildi.. ettehiyayyu ve kunut duası peygamber efendimiz miraca ciktiginda ogretildi.Arastirin


Kayıtsız Üye
Anam babam sana feda olsun ya RASULULLAH!… ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMED VE ALA ALİ SEYYİDİNA VE NEBİYYİNA MUHAMMED.

Yazıklar olsun Allah’a ve Rasulune tam manada itaat etmeyene. Aksini düşünen varsa, ki var görüyorum. Ey beş vakit namaz kılıp ta (inşAllah kılıyorsundur) Rasulullah s.a.s. in sözünü hafife alan müslüman; o kıldığın beş vakit namazını nasıl kılınacağını hz. Kuranı Kerim de yazan ayetin yerini söylede bende senin gittiğin yoldan gideyim olurmu.


Kayıtsız Üye
Kardesim Kuran’da hersey yazmaz dedigin için hemen tovbe et Allah c.c unutkan degildir asil efendimiz bize Kuran hariçinde bir şey anlatmamistir. Bunun içinde E’nam 50. Ayete bakabilirsin


Kayıtsız Üye
Allahla Peygamberi ayrı değerlendirmek,düşünmek gafletin başıdır.


Kayıtsız Üye
Evet size katiliyorum. Aciklamalarin da çok güzel olmus.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar. Aynn herşey kuranda yazmaz. Peygamberimizin sünnetleri vardır. Onlara da uymak laxım


Dumam
Kur anda herşey yazmaktadır bu yüzden anlaşılması zor tesvir gerektirir dinin tek kaynağı kur an dır ibadetin ahlakın kaynağıda kur an, hadis ve sünnetlerdir. Peygamber efendimiz (s.a.s) Allahın kulu ve elçisidir unutmayın tekbiri şehadet getirirkende bunu söylüyoruz peygamber efendimiz (s.a.s) ahlakını örnek almamız gereken bize dinimizi müjdeleyip öğreten Allahın sevgili kulu ve elçisidir. Bir rivayete göre hz.Muhammet (s.a.s) resminin yapılmasını istememiş nedenide ileride insanların resimine putlara tapıldığı gibi tapılma ihtimali olmasın diye bu kadar güzel bir insan kendileri ama bir resmi olsaydı keşke o güzel insanı ölmeden önce görebilseydik. Bende bir soru sorayım size benim ateist olduğumu türkiyeye gezi amaçlı geldiğimi islamı duyup bir kur an meali aldığımı ve uçakla ülkeme dönerken uçağın düştüğünü ve bir yere sığındığımı düşünelim bu yerde benden başka hiç kimse yok ve yanımda sadece kur anın meali var ben okumaya başladım bir süre sonra müslüman olmak istedim ama peygamberden alimden haberim yok sadece kur an mealim var benim akibetim ne olacak müslüman olamayacakmıyım veya eksik mi kalacağım? Bu soru kur anda herşey yazmaz ibaresine karşı soruyorum aksi halde peygamberi sünneti hadisi inkar etmiyorum daha sonra bana kafir demeyin lütfen.

Okudunuz mu?  Ailesinden habersiz para vermek?

Kayıtsız Üye
Saçmalama kardeşim peygamberin her öğrettiği ayet diyemezsin…ayet Allah’ın sözüdür


Kayıtsız Üye
Keyf suresi hamd övgü kuluna kitabı indiren rahman ve Rahim olan Allah’a dır doğmamış çocuk ta edinmemistir kalp paslı olursa insanlık vasfina sahip değilsen anlayamazsın Kuranı kelime olarak algılar özünü göremezsin önce kendi özüne bak şuan cevap vererek günaha giriyorum düsüncelerin bile kötü olursa algilayamazsin insanları sev merhamet li ol yardıma teşvik et sana Cook sözüm var ama engeller var Onu sen bulacaksın akilsahip leri gibi yok sa deccal e hizmete tek gözlü inanıyorum derler ama dille diğer göz kapalıdır inanmayan in iki gözü


Kayıtsız Üye
Kuran da herşey geçmez. Örneğin namazın nasıl kılınacağı yazmaz ve bunu Peygamber efendimizin sünnetinden öğreniriz.


Kayıtsız Üye
Dolayısıyla deizmde sadece Allah vardır, gerisi teferruattır. İslam geldiği günden itibaren,müslümanları "peygambersiz İslam" oyununa düşürmek için, büyük bir mücadele verilmiştir. Bu sorunun sorulmasını amacı da,insanları bu tuzağa çekmek ve deizmi İslam kisvesi altında pazarlamak değildir inşaAllah. (Tabii doğrusunu Allah c.c bilir.) "Sadece Allah ve Kur’an-ı Kerim vardır" dediğimizde, namazı nasıl kılarız? Ayetlerin şerhini kimden öğreniriz? Mesela namaz kılarken okuduğumuz Şubhaneke ve Tahiyyat’ı nasıl açıklarız.? Şunu tabii ki atlamamak gerek; hristiyanlıkta Hz.İsa’nın "tanrılaştırılması" gibi, bizler sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v’i ilahlaştırmayız. Ama, Allah’ın, kendi kelamının "ANLAŞILABİLMESİ için, bir peygamber, hatta peygamberler yolladığını da görmezden gelemeyiz! Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı, Allah direkt Kitapları önümüze atar, okuyun, başkasına gerek yok derdi. Ne yani yüceler yücesi Allah Teala bu kadarını düşünemez miydi? Haşa…Bence sap ile samanı DOĞRU ayıklamak gerek. Tabii naçizane kanaatim bu sevgili kardeşim…


Kayıtsız Üye
müşahit, hadisler de vahiydir. Gayrı metluv vahiy ne demek bakmanı tavsiye ederim. Dolayısıyla Hadisler de Dinimiz için hüküm kaynağıdır. Yazan kardeş de bunu anlatmak istemiş. Bir şeylere şirk derken çok dikkatli olmanı tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Sen hakikatten kelimesi kelimesine,Doğru söyleyenlerdendin.Benim gibi düşünenlerde varmış.artık mutluyum…


kunut duaları kuranda varmı, kunut duaları hangi surede, kunut duaları kuranda nerede

Bu kategoride yer alan Hadis Kitapları - Hadis Kitap isimleri nelerdir? Kaç Hadis kitabı var? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kunut duaları KURANI KERiMDE hangi ayettte geçer ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.