Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir?

Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir?

DangeR
Soru: Ramazan ayında orucu açtıktan sonra karı-koca ilişkisi günah mıdır?
Cevap: Ramazan ayında cinsel ilişki oruçluyken yani imsak vaktinden iftar vaktine kadar yasaktır. İftar edildikten sonra imsak vaktine kadar (kadın adetli değilse) karı koca ilişkisi serbesttir. Bunu bildiren ayet şöyledir:
Oruçlu günlerin gecelerinde kadınlarınızla ilişki size helal kılındı. Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbisesiniz. Allah, kendinize olan güveni sarsıcı işler yapmakta olduğunuzu bildi ve tevbelerinizi kabul etti. Şimdi onlarla birleşebilirsiniz. Allah sizin için ne yazmışsa, onu arayın… (Bakara, 2/187)

Okudunuz mu?  Ölünün mezarından toprak almak ve mezardan çiçek koparmak günah mı?

S.vakfı


Cevap: Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir?

AKBİLE
ramazanda önemli olan gündüz farz olan orucu tutmaktır ve bu oruca zarar verecek şeylerden kaçınmaktır ve imsaktan sonra oruç tutulacağı için yine bu satlerde orucun şartlarına uymaktır


kari koca iliskileri, kari-koca ilişkileri nasıl olmalidir, kari koca iliskisi

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre kaza orucu fidyesi ne kadardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.