Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua

Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua

Muhammed
sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua
2075- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Peygamber (s.a.v.), sıtma ve her türlü sancı veren hastalıklara karşı şu duayı yapmayı öğretmişti: Büyük Allah’ın adıyla yüceler yücesi Allah’a sığınırım, her tür kan zayiinden ve her türlü ateşin sıcağından. (İbn Mâce, Tıp: 19)
ž Tirmizî: Bu hadis garibtir. Bu hadisi sadece İbrahim b. İsmail b. ebî Habibe’nin rivâyetiyle bilmekteyiz İbrahim’in hadis konusunda zayıf olduğu kaydedilmiştir. Irkun ya’arun şeklinde de rivâyet edilmiştir.


Yorum: Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua

BELMA
sıtma önceleri sıklıkla insanların başına gelen tehlikeli ve ateşli bir hastalıktır bu hastalık için bu şekilde dua edilir ve Allahtan şifa beklenirdi

Okudunuz mu?  Müslüman, din kardeşinin dünür olduğuna o vazgeçmedikçe dünür olamaz

Yorum: Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua

Şem’a
Ateşli hastalık ve sıtma duası

Sıtma ve Ateşli Hastalıklar İçin Şifa Dua

Bismillahi’l-kebiri, neuzü billahi’l- azimi min şerri külli ırkınne’arin ve min şerri harrinnari.

Bu kategoride yer alan Hadis-i Şeriflerde Zikir Kavramı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sıtma ve sancılı anlarda okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.