Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:39
Hadisler
Yönetici

Süt içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak

Süt içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak

Muhammed
SÜT İÇTİKTEN SONRA AĞIZI su İLE ÇALKALAMAK89- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre: Rasûlullah (s.a.v.) süt içti ve sonra su getirterek ağzını çalkaladı ve buyurdu ki: Süt yağlı içecektir. (Buhârî, Vudu: 55; Nesâî, Tahara: 125)
žTirmîzî: Bu konuda Sehl b. Sa’d ve Ümmü Seleme’den de hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Bazı ilim adamları süt içmeden dolayı ağzın çalkalanması görüşündedirler bize göre bu müstehabtır. Bir kısım ilim adamları ise: Sütten dolayı ağzı çalkalamak gerekmez derler.


Yorum: Süt içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak

BELMA
sütten dolayı ağızın çalkalanması aslında güzel bir hareket bu şekilde hem ağız temizliği yapılır hemde ibadet öncesi bir hazırlık olur

Okudunuz mu?  Cehennemin derinliği ne kadardır? orada kamçılar var mıdır?

Yorum: Süt içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak

Kayıtsız Üye
Süt tahmin edilenin aksine çok asidiktir ve dişleri curutebilir.. Hz Peygamberl SAV, asırlar önce bunun tedbirini gostermis..isterseniz cocuklarda ki süt çürüğünü dişçilere sorun…

Bu kategoride yer alan Ravinin Kusurlari (Metain-i asere) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Süt içtikten sonra ağızı su ile çalkalamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.