Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden95
Abone

Babamı sevmiyorum.

Babamı sevmiyorum.

kutadguhan
Tahmin edileceği gibi ergenlik dönemine yeni girmiş 15 yaş psikolojisi ile konuşan birisi değilim. 28 yaşında kendi işimde olgun biriyim. Ne varki çocukluğumdan bugüne gerek babamın çocukluk yıllarında beni zorla çalıştırması, gerekse mizacı, davranışı en kibar tarifi ile aileye olan bağlılığı (zina, kumar vb suçlar işlemedi babam sakın yanlış anlaşılmasın) sebebi ile aramızda hiç sevgi oluşmadı. Ama ben ne babamın yüzüne, nede bir başkasına durumu bu şekilde anlatmadım. Veya onu kıracak, üzecek sözler söylemedim. Bu sevgisizliğimi de belli etmedim. Çocukluğumdan bu yana Babamı sevmiyorum. 3-4 yıldır ayrı evlerde, ayrı yaşantılarda olduğumuz halde bile hala babamı sevmiyorum.

Yaklaşık 1 sene önce çok büyük bir hata edip babama "Pis Kokuyorsun" dedim. Tevbe ettim, gittim özür diledim, hatta bugün gittim ayaklarına kapanıp yalvardım Hakkını helal et diye". İşin en kötü tarafı ise şayet Müslüman olmasaydım, Şayet islamda baba hakkı olmasa idi. ben bu adamın yüzüne bakmazdım. Hiç umrumda olmaz idi. Hatta soyunu inkar etmek büyük günah olmasa idi ben soyadımı bile değiştirirdim. Böyle bir nefret içersindeyim ama ne varki Ahireti kurtarmak gerek.

Tabiki bu durumu babama söyleyemiyorum. hal böyle olunca da sivil hayatta birine danışmak mümkün olmuyor. Benim gönlümden geçen bir miktar para verip helalleşmek. bin lira falan versem helalleşebiliriz diye ümid ediyorum.

Tabi ben itikat açısından hataya düşmemek için çok defa araştırdım şimdi siz benim bu sorunuma "Cennet ana babaların ayaklarının altında diyeceksiniz", "Ne derse desin bir Öf dahi dememiz gerektiğini" söyleyeceksiniz. İşin iyi tarafı bende bunların hepsi tamam. Sevmediğim halde katlanıyorum. Sürekli ziyaretine gidiyorum. Sevgisizliğimi belli etmiyorum. Ne derse desin memnuniyetle bütün enerjimle elimden geleni yapıyorum. Bunları yapıyorumki Allah bende razı olsun Cennet kapıları suratıma kapanmasın. Ama gel gelelim ben bu adamı sevmiyorum, sevemiyorum. O lafım yüzünden hakkını da helal etmiyor. bu durumda iki sorum var ilki.

1-) Hal böyle iken babam vefat etse benim akıbetim ne olur?
2-) Hakkını helal etmiyor ancak biraz yüklü para versem belki helalleşiriz. bu iş doğrumudur.
3-) Sevmiyorum, sevemiyorum bu adamı (Geçmişten gelen bir sürü karın ağrım var babamdan kaynaklı) günahmıdır? Günahsa Sevgiyi nasıl sağlarız..
4-) Ben zaten hiç sevmiyorum bu adamı birazda para verdim helalleştik diyelim bu durumdan bana vebal varmıdır.
Çıkmazdayım yardımcı olursanız sevinirim. Böylesine bir durumu sivil hayatta paylaşmak mümkün değil malesef.


Cevap: Babamı sevmiyorum.

Desert Rose
Kardeşim zorla sevmek zorunda değilsin
aranızda geçen diyologlarıda biz bilemeyiz
bir evladın babasından bu denli nefret etmesinin
geçerli sebepleri vardır elbette.
Fakat her ne olursa olsun yinede saygıda hürmette kusur
edilmemesi gereklidir.Bu durumda onun gönlünü hoş edip
helalliğini almaktır.Ne kadar hellallik vermemeyi düşünse bile
sen onu hoş tuttuğun sürece fikrini değiştirebilir.
Biraz para vermiş olsan bile sorumluluğun üzerinden kalkmış olmaz
Baban,annen yaşadığı sürece onlarla ilgilenmen,bakman üzerine evlatlık borcudur.
Hatta ölümlerinden sonra bile gıyablarında hayır işlememiz söylenmiştir.
Üzerine düşen evlatlık vazifeni yap o hellalliğini vermezse bile
nasıl olsa herşeyden habir olan Allah kimsenin hakkını zayi etmeyecektir.
Birde bunların senin için bir imtehan aracı olduğunuda unutma.
Selametle kal….

Okudunuz mu?  Uyandığım da neredeyse her gün ıslaklık oluyor termidir

Cevap: Babamı sevmiyorum.

kutadguhan
Allah (C.C.) razı olsun desert rose. Cevabınla ben baya teselli oldum. Tabi buda imtihan dünyası. sabredeceğim. Ama inan bana "ben hakkımı helal etmem" dedimi olmuyor! . Gecemde gündüzümde beni üzüyor. Sürekli aklıma meşgul ediyor. Her zaman aklıma geliyor! Neşemi benden alıyor. Merhametsizlik yapıyor. Ne zaman gülsem, ağlasam aklımdan kalbimden hep bu lafı geçiyor. Bana Zulmediyor! Sürekli kafama takıyorum. Ne sevincim var ne bir heyecanım var. böyle olmamalı. Hayatımı karatıyor! beni bu denli üzüyor..!! Yazık…


Cevap: Babamı sevmiyorum.

_Kul
Biraz empati yapmaya çalışıp geçmişte babanın o ”hatalı” davranışları neden yapmış olabilceğini düşünsen ,kendini onun yerine koysan belki onu biraz anlayabilir nefretini kırabilirsin.
Parayla helallik olayı nasıl oluyor o ayrı konu hiç girme öyle bir işe.Sen üstüne düşen görevi yaptıkdan sonra helal etmiyosa da yapcak bişeyin yok sonuçda.Belkide içinde öyle bir düşünce yokdur helal ediyodurda sana söylemek istemiyodur başka bir nedenden dolayı.
Sana düşen sanırsam biraz empati kurmak ve sabredip sadece göstermen gereken hürmeti ve saygıyı göstermek.
Senin kadar tecrübem olmasa da söyleyebilceğim anca bu kadar benim de 🙂


haci
Aziz üstadım,
Ben inançlı biriyim lakin ruhen zaman zaman çok fena çıkmazlara giriyorum. Sorun annem ve babam… Son derece saygısız, kişiliksiz bir babam ve mutsuz, sevgisiz bir annem var. Onların bu hali benim psikolojik olarak çöküntüye uğramama vesile oluyor. Psikiyatra gidiyorum çünkü sabır sabır, sus sus artık çatlamak istiyorum. Hele ki şu son zamanlarda ‘bittim Allah’ım’ diyorum. O kadar yoruluyorum ve üzülüyorum ki bu duruma kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Aziz mümin,
Herkes bir şeyle imtihan edilir. Siz de anne babanızla imtihan
ediliyorsunuz. Siz, Allah’ım sen benimle ilgilenme demezsiniz, değil mi?
Allah insanla böyle ilgilenir. Elmasın aslı kömürdür bilir misiniz? Kömür
nasıl elmas oldu, peki? Yüksek basınç altında terbiye olarak… Allah bizi
elmas etmek istiyor, kömür kalmamızı istemiyor. Bunun da bir bedeli var.
Sabır işte bu bedeldir.

dikkat mustafa islamoglu hocamda alıntıdır


Mürid74
Sevmek icden gelen ve zorla olmuyan birseydir.
Fakat gecmisde yasanan negatif olaylar ve sevginin bir büyüge (özellikle Anne ve Babaya) karsi tükenmessi sonucunda sadece Allah´in (c.c.) rizasi için saygi göstermek baska.Onlari kirmadan hayir diyebiliriz. Desarj olmak istiyen Rabbine yönelir ve onunla konusabilir ve örnegin "Allahim (c.c.) sen ne kadar güzelsin, sen o kadar güzelsinki sadece senin ve senin rizanin için nefsimin azginligina karsi koyuyorum ve karsi koymaya calisiyorum. Rabbim bana yardim et, senin rizani ve sana olan bagliligimi hicbirseyin ve hicbir kimsenin engel olmasina izin verme" diye dua edebilirsin.
Gercekden zor bir durum, kendimde tecrübe ettim ve her zaman basarili olmak kolay degildir, fakat ucunda Allah´in (c.c.) rizasi var ise bazi seylere katlanmak gerekdir.

Büyüklerin yaptigi bir takim tehdidler "Ben ölürsem görürsün veya Hakkimi helal etmem yoksa" insanlarda, özellikle duygusal veya Allah´i (c.c.) idrak etmis insanların kalbinde derin bir yara aciyor.
Burada sunu önermek isterim.
Tehdid alan insanlar söyle oturup hakkatan bir düsünüp, ben hakkatan Annemin Babamin hakkini yiyecek bir şey yaptimi, eğer ölye bir şey olduysa Anneninzden ve Babanizdan en kisa zamanda helalik almaya ve o durumdan dolayi özür dileyip gönülerini alin.Bu sizden yapilan davranis eğer samimi ise ve Anne-Baba´dan helalik alinmis ise, ondan sonra helalik alinan isden dolayi Anne-Baba tekrar tehdide baslar ise o zaman siz insAllah sorumlu degil, aksine Anne-Baba sorumlu duruma düserler.Cünkü hakkini helal edip sonradan yok benim canim yandi hakkim helal etmiyorum demeni ne kadar Allah (c.c.) katinda önemi vardir, onu Allah (c.c.) bilir.
Eger bir evlat Anne-Baba tarafindan Hak konusunda tehdid ediliyorsa ve bu evlat gecmise dönüp samimi bir sekilde haklarini yememis ise bu durumdan dolayi sadece susmasini ve Anne-Baba yaptiklari hatalarini anlayana kadar konusmasini sadece gerekli oldugu vakit onlara karsi kullansin.Yine burada onlari kirmadan ve azarlamadan sadece gerekli oldugu zaman kisa ve öz konussun.
Anne-Baba hakkini ödememiz çok zordur, fakat bu su anlamada gelmez annemiz veya babamiz bizi istedikleri gibi ezebilsinler.
Zaten Allah (c.c.) korkusu ve onun (c.c.) rizasi için yasiyan ne bir evlat annesine-babasina, nede Anne-Baba evlatlarin durup dururken sözle veya fiilen eziyet eder.

Allah (c.c.) yardımcımiz olsun!!!


Desert Rose
< hakkımı helal etmem" dedimi olmuyor! . Gecemde gündüzümde beni üzüyor. Sürekli aklıma meşgul ediyor. Her zaman aklıma geliyor! Neşemi benden alıyor. Merhametsizlik yapıyor. Ne zaman gülsem, ağlasam aklımdan kalbimden hep bu lafı geçiyor. Bana Zulmediyor! Sürekli kafama takıyorum. Ne sevincim var ne bir heyecanım var. böyle olmamalı. Hayatımı karatıyor! beni bu denli üzüyor..!! Yazık…
>

Şimdi o sana olan öfkesinden birde inadından gururundan öyle söylüyor.
Senin başına bir hal gelse eminimki herkesten çok o üzülür,aynı şey
senin içinde geçerli…
Kardeşm sen üzerine düşen vazifeni yap saygını hizmetini eksik etme
vebal senden kalkar,Helallik vermeden Ölüm sizi ayırısa bile
Allah c.c kimseye en ufak bir haksızlık yapmaz güzel amellerine karşı
Rabbim sizi orada helalleştirmesini gayet iyi bilir.Yeterki ben üzerime düşeni
yaptım vicdanım rahat diyebilsin insan gerisini Allah c.c ya havale et…
O'(c.c) işini iyibilen herişini sağlam yapandır.
Selametle kal kaldeşim

Okudunuz mu?  Tırnak yemek ve yanak içini yemek abdesti bozuyor mu sonuçta vucuddan birşey çıkıyor?

kutadguhan
Arkadaşlar cevaplarınız benim için ne kadar değerli bilemezsiniz. Anlaşılan o ki sabredip imtihanı geçmekten başka çarem yok. Yalnız eğer benim sınavım bu ise, bu sınav beni her daim üzecek. Hepsinden öte ben Babamın yüzünü dahi görmek istemiyorum. babamı falan boşverip kendi yaşantımı acı tatlı devam etmek istiyorum. Yılda 1 kere olsa bile on yılda bir kere olsa bile sesini dahi duymak istemiyorum. hatta önce bana hakkını helal etsin ondan sonra ölsün istiyorum! Cenazesine dahi gitmem. şayet müslüman olmasa idim…

Okudunuz mu?  Evlenmeden önce kaç kere görüşmek caizdir?

Ama şimdi ben yarın kalkıp tekrar yanına gideceğim. Tek bir kötü söz bile söylemeyeceğim. Hep yüzüm gülecek. imalı haraket imalı tavırda dahi bulunmayacağım. Mizacımı bile hiç ekşitmeyeceğim. bütün enerjimle bütün benliğimle onun yanında var olacağım. İnşAllah rabbim benim şu sabrıma benim sıkıntımı dindirir. Allah c.c hepinizden razı olsun


zehraoku
Anne ve babanizla olan kisma deginmeden bir evladin her halukarda yapacagi en isabetli en akilli en kazancli en doğru hareketler yani EVLADIN YAPMASI GEREKENLERI SIRALARSAK :

onlarin rizasini Allahin helal kildigi bizden istedigi ölcüler icerisinde kazanma yolundan gitmek gerekir.Anne ve babayi sevmek ayri birseydir onlarin fiil ve faaliyetlerini sevmek apayri birseydir ,islami ve insani ölcüler icerisinde olmayan fiil ve faaliyetleri sevmek zordur amma anne ve babnin bizztihi kendisini sebebi vücudumuza Allah vesile kildigi ,BIZLERE ANNE VE BABAMIZI SECME LÜKSÜ VERMEDIGI GIBI NASIL HAREKET ETMEMIZ GEREKTIGINIDE GÖSTERMISTIR ,hic kimse bu dünyada kalici değil ,akilli insan is isten gecmeden sevsin veya sevmesin isine gelsin veya gelmesin sirf Allah istedigi için onu razı etmek için kendi üzerine düsenleri gücü kuvveti takati nisbetinde yapmaya calisir yapamiyorsa yikmamaya calisir …


zehraoku
Eger dese ihtiyar benim elimde değil damarima dokundurmuslar ,bir sey oldugu zaman o hissiyatlarim harakete geciyor :

El cevap:

Giybet gibi Anne ve Baba hukukunu ihlal edicek tahrib edicek islere girisilmese ISLAMIYETIN GÖSTERDIGI ÖLCÜLERDE HAREKET EDILEBILINSE INSAALLAH O FIILLER O HASTALIKLARI TEDAVI EDER ETMESEDE ZARARINDAN SIZI MUHAFAZA EDER …

Yani Allahin rizasi ihlas ile kazanilir ,yani Allah emrettigi diye istedi diye hosuna gitsin yada gitmesin sev yada sevme ISLAMIYETIN O ISTEKI ÖLCÜSÜNÜ ALIP AMEL EDENLER IHLASLA HARAKET EDENDIR BIR MÜDDET SONRA BURDA O ITAATIN MÜKAFATINI GÖRÜR burda görmese bile ahirette görür INSALLAH ANNE VE BABALARIMIZI TERBIYE ETMEK YOLUNDAN DEGIL ONLARI OLDUKLARINDAN BASKA DÜSÜNÜP BASKA ANA BABALARLA KIYAS ETMEK DEGIL OLDUKLARI GIBI KABUL ETMEK ONLARI YAPMASI GEREKENLERI onlara yaptirmak değil biz evlat olarak yapmamiz gerekenleri yapmakla mükellefiz .Bunlari yapabilirsek hem kendimize hem anne ve babamiza hem cocuklarimiza hülasa herkese her noktada faydamiz olur zararimiz olmaz biz bize düseni yapmakla mükellefiz Allah size ve bize kolaylik versin Amin…

Not :derslerimizdendir…


1234567898765
Kutadguhan kardeş geçmeyecek diye bişey yoktur bu dünyada Allah’ın izniyle sabredecen şükür edecen ve bilecen ki bu dünyada daha kötüsüde war birde onları düşünecen şu anda en kötü durumda tek sen olduğunu düşünüyon seni çooook iyi anlıyorum ama melek bir yandan şeytan bir yandan ben bütün kalbimle senin dorğusunu seçeceğine inanıyorum baban sana hakkını helel edecek sen bir evlat olarak görevlerini yerine getirirsen olacak Allahın izniyle Allah yardımcın olsun ki olacak hemde yüce Allah’a inandığın kadar olacak acıyı tatmadan tatlıyı tatamazsın hade selametle kal kardaş

Okudunuz mu?  Namazda dua ve surelerden sonra Amin denir mi?

Kayıtsız Üye
16 yaşındayım seni anlıyorum.ama ben babamı çok seviyorum.yinede anlıyorum seni.fakat babanı sevmek zorundasın bence.çünkü sana bu yaşına kadar kötüde olsa babalık etmiş.düşünsene babanın şuan öldüğünü? ne hissediyorsun?bidaha baban olmayacak.o pis kokusu olmayacak bidaha.belkide hasret kalacaksın pis kokusuna.babana pis kokuyorsun demek çok ayıp olmuş.bence bir babaya söylenecek son söz.çok ayıp etmişsiniz.ve de baba bu.parayla falan alınmaz gönlü. anlıyormusunuz.yani şu anda çok gerildim.daha fazla bir şey demeden kapatayım konuyu kalbinizi kırmakta istemem.ama şunu bilinki sizin pis dediğiniz o kokuya muhtaç olan çok insan var…


Kayıtsız Üye
Henüz 18 yaşındayım, bugüne kadar ne babamın saçımdan okşadığını nede güzel bir kelam edip bana yaklaştığını görmedim. Lise hayatım boyunca hep çalışarak kazandığım paralarla geçindirdim kendimi ve hala lise okumaktayım. O kadar yalnızım ki derdimi anlatacak kimsem de yok. Okumak biyerlere gelmek istiyorum arkamda kimse yok. Babam hata yapmasam bile beni salak işe yaramaz biri gibi yargılayıp hayata olan hevesimi kırıyor aynı zamanda kendinden de nefret ettiriyor. Normalde dışarıda ki insanlar tarafında sevilen sayılan bir mahlukat ama bana düşmandan beter hadi gidip kötü bir şey yapsam hırsızlık yapsam yalan söylesem tamam ama bir dediğini iki etmiyorum ona yük olmuyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum sadece sizinle paylaşmak istedim bunu. Allah’ın selamı üzerinize olsun.


Kayıtsız Üye
Ben de aynı durumdayım…maalesef ben bazan çıkışıyorumz


melek özkan
bende babamdan nefret ediyorum benımle konuşurken çoğunlukla üslupsuz konuşuyo zaman zaman argo kelimelerde kullanıyor bikaç kere otururken benı kovduğuda oldu.eve geldiğinde kendimi odama kapatıyorum ki sırf aramızda kavga olmasındiye geçenlerde tartışırken kotu bir kelime kullandım Allahtankı duymadı şimdi vijdan azabı çekiyorum sanırsam bu hatamı nasıl düzelte bilirim


Kayıtsız Üye
bende babamı sevmiyorum sevmek zorundamıyım hakkınıda istemiyorum benden uzak dursun kime yakın olursa olsun nefret ediyorum babamdan lanet olsun böyle adama neymiş efendim dinimiz bunu emrediyor ana baba hakkı yok şu yok bu benim sağlığımı bozuyor babam sevmiyorum hakkınıda istemiyorum şimdi bana hakkını helal etmedi diye cehenemme mi gidicem gideyim anasını satayım vazgeçtim müslümanlıktan ateist oluyorum


@hmet
< anasını satayım vazgeçtim müslümanlıktan ateist oluyorum >
Ana Babasına saygısı olmayanların İslamda ne işleri var!
Tam yerini bulmuşsun 🙂


Millennium
< bende babamı sevmiyorum sevmek zorundamıyım hakkınıda istemiyorum benden uzak dursun kime yakın olursa olsun nefret ediyorum babamdan lanet olsun böyle adama neymiş efendim dinimiz bunu emrediyor ana baba hakkı yok şu yok bu benim sağlığımı bozuyor babam sevmiyorum hakkınıda istemiyorum şimdi bana hakkını helal etmedi diye cehenemme mi gidicem gideyim anasını satayım vazgeçtim müslümanlıktan ateist oluyorum >
Hala hayattayken, rahmet kapilari kapanmamisken tovbe edip kelime-i şehadet getirmelisin. Bu islerin sakasi olmaz, dunyada ne dertler var ama Allah kuluna hicbir zaman zulmetmez, kaldiramayacagi yuku yuklemez. İnsan duygulariyla hareket edince hem bu dunyada hem de ahirette pisman olacagi seyler soyleyebiliyor. Allah cümlemizi bu tur durumlardan.

Okudunuz mu?  Allah yolunda gitmek

Unutma ki burasi imtihan mekani, hepimizin bir takim imtihanlari var. Bir sinava girdigimizde keyfimizden mi 1 saat sert siralara oturuyoruz? Keyfimizden mi havasiz bir sinifta 30 kisinin kalem oynatmasini, sayfa cevirmesini dinliyor, onumuze gelen sorulari tekrar tekrar okuyoruz? Karnimiz gurulduyor, agzimiz kuruyor, basimiz catliyor ama hiç vazgecmiyoruz, sorulari cozmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki simd bize zor gelen emek, ileride inşAllah rahatlikla sonuclanacak. Okuldan mezun olup, bir is sahibi olanin, maasini alip parasini harcayan birisinin hiç "Niye ben bu sinavlara girmisim?" dedigini gordun mu? Aksine, "Elimde olsa da o vakitlere donup biraz daha çalışsaydım da simdiki durumum daha da iyi olsaydı." der.

Demek istedigim, tamam, hepimiz insaniz, yeri geliyor hatalarimiz, gunahlarimiz oluyor. Ama sunu unutmamaliyiz ki nasıl 10 yil önce yere dustugumuzde yaraladigimiz dizimizi tutup off canim nasıl yaniyor demiyoruz, ileride de insAllah bu cektigimiz sıkıntıları hiç bizi uzmeyecek. Onun için hala vaktin varken tovbe etmelisin, Allah’ın rahmetinden asla şüphe etme.

Allah hepimizi doğru yola iletsin, doğru yolda olmayanlara da hala hayattayken doğru yola gelmelerini nasip etsin. Amin.


Kayıtsız Üye
bende babamı sevmiyorum sevmek zorundamıyım hakkınıda istemiyorum benden uzak dursun kime yakın olursa olsun nefret ediyorum babamdan lanet olsun böyle adama neymiş efendim dinimiz bunu emrediyor ana baba hakkı yok şu yok bu benim sağlığımı bozuyor babam sevmiyorum hakkınıda istemiyorum şimdi bana hakkını helal etmedi diye cehenemme mi gidicem gideyim anasını satayım vazgeçtim müslümanlıktan ateist oluyorum
mecburmuyum babamı sevmeye zorundamıyım onun yüzünden migren oldum beni küçük yaşta kahvede sigara dumanlarının içinde çalıştırmaktan astım hastası oldum psikolojimi bozdu stresten kalbim teklemeye başladı bu babam yüzünden şimdi ben babamı seveyim ona saygı duyayım sağlığımdan olayım sağlığım elden gitsin tüm müslüman alemi mutlu olsun adalet mi bu


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum .Benim babam yillarca annemi aldatti,icki icti,bize çok sey yasatti.Simdi ben babami sevemiyorum ve artik agzimi tutamıyorum.Babam sürekli laf soyluyor hicbir seyden memnun olmuyor sürekli kavga cikariyor artik o kadar yoruldum ki benim hakkimda da hep kotu seyler soyluyor ben kimseye saygisizlik etmeyen buyuklerime saygili biriydim ama artik babama karsi susamiyorum çok kotu bir hale geldim 🙁 asi biri oldum sabredemiyorum bana dua edin lütfen napacagim bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Ayni seyler bizlerde de mevcut gecmiste yasadigim dayak olaylari beni benden aldi uzerinden belki 15 sene gecmistir ama daha dun gibi aklimda şuan 27yasindaym babam sebebiyle de gercekten isyan noktasina gelmekten buyuk huzun duyuyorum evet imtihan ama ayni evde her daim katlanmaya calismanin sonunda bu yasimda hayattan sogudum gecmisime baktığımda en güzel caglarim hep azarla gecti ama neticesini omrum boyunca artik yasamak istemiyorum.Artik dualarimda.suna yer veriyorum Rabbim ozellikle kiz evlat olup bekarliginda babayla sorunlari olanlarin insaAllah iki cihani yasayip yasatacak ve omrune omur katacak esler nasip etsin diye her daim dua ediyorum Rabbim cümlemizin yardımcısi olsun. İnsaAllah ahirette de bu sorunlar yuzunden karsilasmak zorunda kalmayiz

Okudunuz mu?  Namaz kılarken ne düşünüyorsunuz ?

Kayıtsız Üye
Oncelikle pis kokuyorsun demek inanilmaz derecede rencide edici küçük dusurucu bir davranis ikincisi su para verip helallik alayim cennet kapisi yuzume kapanmasin da tam bir menfaatcilik geldi bana.bu dusunceleriniz tutumlariniz yalnis babana gelirsek evet hatalari olduguna inaniyorum ama bence sende negatif elektirik yansitiyosundur o kadar sevmiyosun ki sürekli bahsetmissin ona samimi davrandigina inanmadim


Kayıtsız Üye
Kutatguhan merhaba kardeşim ben babamı sevmiyorum demişsin bende bir babayım benimde çocuğum beni sevmiyor bir baba hiçbir zaman çocukların kötülüğünü istemez istisnalar hariç bir insan alkolik veya çocukların nafakasını kumar masasında harcamıyorsa bir babanın enbüyük arzusu çocuk toplumda en iyi olmasını ister ben babamdan çok dayak yedim ama ona rağmen seviyorum babamı çünkü bana atılan dayağın benim yapmış olduğum hatalardan dolayı ve bir daha aynı hatayı yapmamam için sen atanı sevmedikçe Allah ta seni sevmez babama saygı veriyorum diyorsun ama diğer yandan en büyük saygısızlığı yapmaya yelteniyorsun babana helallik için para vererek senin kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama belliki senin büyük evlatların yok bu dünya etme bulma dünyasıdır sen babana karşı hangi duygulardaysan senin çocuğunda aynı duygularda olacak bundan hiç şüpen olmasın


Kayıtsız Üye
Bende babamdan adeta nefret edıyorum. kadınım ve küçük yaşlardan Beri dayak yedım kendısınden su an 23 yasındayım hala en ufak sorunda Benı dovmeye kalkışıyor kı dovdude. Bır an önce ölması ıcın dua attığım bıle oluyor. Evet anne babalar kızlarına sever ve ıylıklerıni ıster ama bu oyle bır babaki üniversite ye gitmeme bile karşıydı okutmadı Benı. Hedeflerimin yüksek olması onu hep korkuttu ve engel oldu herseye.. Yaklaşık bır senedir ısımden çıkarıldım ve bundan hala o kadar rahatsızki.. Her hatamda yüzüme vuruyor… Ben napmalıyım evden mı kaciyim…


Kayıtsız Üye
Babaya saygı duyulmasını anladım da gönlünü hoş tut demenizi anlamadım nefret ettiğimin birini gönlünü nasıl hoş tutabilirim. Burada biraz zorla sevgi anlayışı var gibi. Yani o senin babandır ne olursa olsun hayatını mahvetsin yine de onun gönlünü hoş tut.


Kayıtsız Üye
ben de güzel bir kelime duymadim babamdan. sürekli eline hiç bir şey yakışmıyor, çok beceriksizsin, yemek yemeyi beceremiyorsun gibi seyler söyledi. sadece bir sefer haksiz bir sebepten dövdü. evlilk düşündüğüm insanlar ile gecinemiyorum piskolojim bozuldu. nefret etmek istemesem bile nefret ediyorum. beni sevmiyosun diye ağladığım zaman benim taklidimi yaptı. ben cevap veriyorum ama belki dinen sakıncalı olduğunu düşünüyorum.


Kayıtsız Üye
Burada "baban seni seviyor, babana oyle yapma soyle yapma, falan diyenler", siz hiç oyle bir baba gordunuz mu hayatinizda yorum yapiyorsunuz?
Benim babam beni ilk defa yasim 4-5ken dovdu. Tamam 5 olsun, yanimda kardesim vardi o benden 2 yas kucuk, ona da tokat atti. O andan itibaren liseden mezun olana kadar dayak yedik (4 kardesiz). Bir anlar artik dayagina bagisik oldum ki artik dayak yierken aglamiyordum. Kardeslerimi acimadan doverken bana daha çok batiyordu ki agliyordum. Hepimizin onunde annemizi yumruklayarak doverdi, gozlerini morartirdi ve hepimizi evden kovardi. Gidecek baska evimiz yok, teyzemin tek odali evine giderdik, onun da 2 cocugu var, sagolsun bizi hep agirlardi. Inanin o kucucuk 1 odada kendimizi cenetteymis gibi hissederdik, annemize yalvarirdik "anne bir daha eve donmeyelim, lütfen ne olur derdik" ama 2 hafta gecer, babam iyice alkol aldiktan sonra, yiyecek bisey bulamayinca anneme gelir ozur dilerdi. "Bir daha hiç birine elimi dokundurmayacagim, soz" derdi. Annem hepimizi toplar, biz hungur hungur aglayarak seytanin evine gidiyormus gibi donerdik. Aradan 1 ay gecmez gene ayni senaryo. Abimi o kadar çok dovdu, doverken de insani yerle bir eder kelimeler kullanirdi "korkak, tabansiz, yureksiz, beceriksiz, beyinsiz" bu tur kelimeleri duyan abim su an 40 yasina geldi, gercekten de asiri bir sekilde korkak, kararsiz biri oldu. Bunu alkolluyken de ayik iken de yapiyordu. Hele ayik iken olagansutu zalime donerdi. Hayatimiz boyunca babamin alkollu sovunu izleyerek buyuyen ben lisede alkolik oldum. Alkolle tanistigim gunden itibaren hayatim alt ust oldu gitti. Hayatin cogunu issiz gecirdi, cunku tembel ve evde yatip bizim eksikliklerimizi izleyip, onlari sebeb ederek doverdi, sonunda "sizin yuzunuzden" dermis gibi alkol alirdi. Hayatimiz boyunca hep itaat ettik, okulda derslerimden bir tane bile sikinti olmazdi, ama iste bir dersten bir gun eksik puan almissin diye yaz tatilini kabus ederdi. 4 yilda bir kere olan futboldan dunya sampiyonasini izletmezdi (o zamanlar ne internet, ne bilgisayar vardi). Cocuklugumdan 18 yasima kadar babamdan cektiklerimi yazarsam buraya sigmaz. Bu babamla buyuyen hepimiz su an o kadar negatif bir insanlara donmusuz, bir birimizi cekemiyoruz. Su an yasi 61de, hala annemi rahat birakmiyor, hala alkol kullaniyor, ve sarhos olunca da istedigini yapiyor. Annem de 61 yasinda, hala calisiyor, soguk kaptim, atesim yukseldi diye evde yatmiyor, hasta olmasina ragmen ise gidiyor. Isten donunce de babamin yemegini yapiyor, camasirini yikiyor herseyini yapiyor ama babam memnun kalmiyor, agir kufurler kullaniyor, lanetliyor. Ben bunu nasıl cekerim? Bu kadar nefret etmeme ragmen dualarimda "Allahim, babamin gunahlarini affet, icki icmesin, tovbe etsin, anneme saygili davransin, cehennem atesinden koru, cennetin ferdavsini eyle" diye dua ediyorum. Ben onu sevmek zorundamiyim arkadaşlar? Onu uzmek değil elime bir sopa alip dovesim geliyor, ama kendimi tutuyorum. Onunla su an doğru duzgun konusmuyorum, bir soru sorunca hep belli ederek soguk cevapliyorum. Uzuntusunu anneme soyluyormus. Ben de hiç ozur dilesim yok, ben cehennemlik miyim?

Okudunuz mu?  Ayıp sapık şeyler hayal etmek orucu bozar mı

fth123
Baba’ya itaat şarttır ama sizin ki babalıktan çıkmış. Amerikan askerlerinin ıraklılara yapmadıklarını babanız size yapmış. Babaya itaati derken sizinkisi gibi bir babadan bahsetmiyoruz.


Kayıtsız Üye
Öncelikle herkese merhaba ben 12 yaşında bir kız çocuğuyum derslerimde çok başarılı olduğum söylenemez ama emek veriyor olmama rağmen bir türlü bana aferin diyemiyorlsr ciğerlerine zor geliyor galiba benim babam annemi aldattı dövdü ama annem bunlara göz yumdu ben ona baba diyemiyorum yüreğim el vermiyor çok zor geliyor bana o şerefsize baba demek haa Allah razı olsun yedirir içirir gezdirir ama yok yapamam asla annemi anlayamayorum kaç kez dövdü ve aldattı ama annem boşamıyor annemi beni kaç kez tehtit etti bilmiyorum geçen sene kardeşim yakaladı aikımlı mesajlarını boşanıyorlardı tam haa artık annem için gece korkmayacağım dedim ve olmadı annemin gece boğazına bıçak dayadığını bilirim benim annemi tehtit ederken çektiğim ses kayıtlarını dayıma attığımı ben hep babam başkası olsun istemişimdir hep kuzenlerime özenmişimdir keşke beni evlatlık alsalar diye ben kaç kez intihar etmeyi düşünmüşümdür ama yapamam onun beni öldürmesine izin veremeyeceğim diyorum ama olmuyor her insan gibi benimde duygularım var hislerim var ben özrl okula gidiyorum ve telefonum hattım vqr bana attığı mesaj şu eğer boşanırsak senin elinder herşeyi alırım benim büyük dayımlar çok varlıklı değil bende küçülnüş kıyafetlerimi ona veririm bu boşanmaya hazırlanan arefede ayakkabı almaya götürdü beni ben de 5-6 kez baba teşekkürler dedim duymadı bende bağorarak TEŞEKKÜRLER DEDİM ve bana dediği şu baba demek sana niye zor geliyor niye bu 300 tllik ayakkabıyı sana senin eskilerini giyinen çocukları olan dayın mı alacak dedi (benim 2 dayım 1 teyzem var ) bende Allah razı olsun Mühendis dayım beni çocuğundan ayırmayan teyzem var dedim ve avm den çıktım annemde annanemlerde koşarak ve ağlayarak ona gittim ben ve beni sadece üvey evladından ibaret görüyor ve beni küçük erkek kardeşimden ayırıyor yani benim elinden alıp ona veriyor ben ona vuramam ama o bana vura bilir vbs.

Okudunuz mu?  Kötü kader kötülere mi yazılır?

ALLAH BİLLAH AŞKINA YARDIM EDİN BENDE İNSANIM BENİMDE DUYGULARIM VAR YETER BIKTIM EN SON İNTİHAR EDİCEM😭😭😭😭😭


Kayıtsız Üye
Babam kendimi bildim bileli kumar oynayıp bizim rızkımızı millete yedirirdi. Birkaç kere yüklü miktarda borçları da olmuştu.Annemde tam aksine evim çocuklarım deyip sıkı sıkı sarılır elinden gelen bütün fedakarlıkları yapardı.Babamın acayip sorumsuz bir hayatı vardı .Bir gün bile bizimle oturup konuştuğunu başımızı okşadığını hatırlamam sadece gölge olarak vardı hep.O zamanlar sıkıntı yoktu çünkü annem bütün zorlukları üstlendiği için ve ben çocuk olduğum için çok bir şeyden anlamazdım.Daha sonra annem kanser oldu iyi kötü getirip götürdü hastanelere çok yalvardım büyük yerlere götürelim diye para gitmesin diye hiç yanaşmadı.Yine kahvelerden gece yarıları gelmeye devam etti .Artık bütün yükün altında ezilen bendim babam için yine hava hoştu.Bir gün bir borç çıkardı bana tam 30 milyar kredi çekmezsem eve haciz geleceğini söyledi. Annem üzülmesin mağdur olmasın diye el mecbur çektim.Parayı kumarda yedi büyük ihtimalle birde dostu varmış bir kısmını da ona yedirdi belki de bu durum benim için artık son damla oldu.Böyle bir adamı nasıl sevebilirim.Nasıl sorumluklarımı yerine getirebilirim bilmiyorum.Doğmamış çocuklarımın rızkını yedi gönüllü vermedim o parayı helal etmiyorum şimdi hata mı ediyorum.Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin

Okudunuz mu?  Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır sözü

bbgbbg
Kardeşim ilk olarak kredi çekmeniz bir hata olmuş.Kredi helal değil.Açıkçası helal olmayan paradan hayır gelmiyor.Bazen gelmiş gibi gözükse de eninde sonunda o para bir şekilde çıkıyor.O yüzden öncelikle tövbe edin inşaAllah ve bir daha bir kredi işleri girmeyin kardeşim inşaAllah.Hakkınızı helal edip etmeme konusunda bir şey diyemem ama babanız olduğu için gönülsüzde olsanız yaşlılık zamanında yardımcı olun.Bir daha para isterse vermeyin tabiki çünkü kumar oynama ihtimali var o parayla.Ancak hastalanırsa vs. yardıma muhtaç olduğunda gidin ve yardım edin.Bunları Allah(azze ve celle) rızası için yaptığınızı eğer Allah’ın(azze ve celle) emri olmasa eski olaylardan ötürü asla ona yardım etmeyeceğinizi de söyleyin.Belki sizin Allah’ın rızası için yaptıklarınızdan etkilenip tövbe yoluna girer.

Estağfurullah uzun veya kısa olması önemli değil.Önemli olan burada müslüman kardeşlerinize içinizi dökmeniz.Allah’a emanet olun,dualarınızda bizleride unutmayın.


Kayıtsız Üye
Küçüklüğümden Berri babamı sevmiyorum…
Sürekli bağırıyor "bıktım sizden -anca boşa masrafsiniz diyor" atışıyoruz herşeye karışıyor ben telefonda konuşuyorum dinliyor 17 yaşındayım.baba sevgisi görmedim anneme bağırıyor sürekli kardeşlerime bağırıyor başkalarina yada başka çocuklara çok kibar benim yanimda yigenini seviyor üvey evlat gibi hissediyorum kendimi ,okul alışverişi yaparken herkesin içinde sanki okicaksiniz bu kadar masraf yapıyorsunuz, dedi o an aldığım her şeyi bıraktım kalem dahi almadim onun parasıyla.
Annem çalışıyor ondan aldım para sadece acil ihtiyacım olan bir iki şey aldım idare ediyorum eşyalarimla
Babamla iki cift laf edemiyoruz iki yabancı gibiyiz bu zamana kadar hiç öyle baba kız sohbet ettiğimiz yok sürekli annemi de üzüyor dayanamiyorum annemin her gece aglamasina kardeslerimde sevmiyor babamı iki erkek kardesim var. İkiside sevmiyor baba sevgisi hiç görmedik bu zaman kadar eve uzun zamandır doğru dürüst para da getirmiyor. Bazen kahvaltıda kuru ekmek cay yiyip okula gidiyoruz boyle bir baba sevilir mi sizce ??


solarenergy
Sonuçta baban. Sanırım maddi sıkıntılarından ötürü böyle yapıyor hoşgör yani psikoloji gitmiş yapacak bişey yok. Iş bulup maddi sıkıntılarından kurtulsa düzelir sanırım. Onu da anlamaya çalış bence.


Kayıtsız Üye
Daha önce yazmıştım yine yazıyorum .Sanki buraya yazınca içim bir nebze rahatlıyor ya da çaresizlikten yazıyorum.Baba demek istemediğim nefret ettiğim birisi malesef benim babam olacak insan.Bir gün olsun bizimle ilgilendiğini bilmem. Sadece zaruri ihtiyaçlarımızı alıp karnımızı doyurup babalık yaptığını sanan birisi.Baba sevgisi nedir bilmem hep gölge olarak vardı hayatımızda.Ben bunlara alışmıştım artık zaten takmıyordum .Ama son yaptıkları yetti artık .Kanser hastası olan annemin üzerine Yen’i bir kadın buldu.Annemi masraflı diye hastaneye götürmek ilaç almak zoruna giden adam bu kadının önüne milyarlar sermiş ve borçlarını da bana ödetti.Kadın kendi ağzıyla söyledi paraları aldığını.Bir de kadının iki çocuğu varmış onları da kendi çocuğu sayıyor. Bize babalık yapmayan adam elin çocuklarına babalık yapıyor.Annemin hastalığına mı üzülüyüm babam olacak insanın bu iprençlikleri yaptığına mı üzülüyüm bilemedim. Yine iyi kötü anneme bakıyor içimden çok beddua etmek geliyor yine anneme kıyamıyorum .Ne yapıyım bilemedim . Allah hepimizin yardımcısı olsun

Okudunuz mu?  Yetenek diye bir şey?

Kayıtsız Üye
Benim babam sırf yüksek lisans yapmadığım için beni defalarca aşağıladı. Her ufak şeyde bana zaten hiç bir şeyi beceremiyorsun okumayı da beceremedin diyor sürekli.

Başka insanlar yüzünden kalbimi kırdı.
Namaz kılıyor, seccadenin yerini bile bulamadığı zaman kıyameti koparıyor herkesin huzurunu bozuyor. Ben bir gün evlenip gideceğim bu evden kurtulacağım ondan, ama anneme üzülüyorum. Annem bütün ömrünü onunla geçirecek. Gün geçtikçe daha çekilmez bir hale geliyor.

Sesimi çıkarmıyorum. Sadece sabr etmeye çalışıyorum ne diyeyim Allah inşAllah onun ahlakını güzelleştirir.


Kayıtsız Üye
Selam ben 38 yasında bir Bayanım Şu an Babam Annem Eşimle birlikte bir Evde oturuyoruz. Ama Babamı hiç Sevmiyorum o kadar düşkün maddiyata Ağzı küfürlü üstelik bundan 12 yıl önce gitti kendinden 25 yaş küçük bir kızla İmam Nikahı kıydı o Cimri Adam Evine Karısına Ekmek alamayan kıza büsuru para verdi.

Şimdi bize döndü her şeye bağırıyor öyle küfürler Sayıyorki akıl Almaz Şekilde bu saydığı küfürlerden dolayı dahada nedret eder oldum ondan Bir miktar Parası vardı onu benim ve kendinin üzerine yapmıştı bu olaydan sonra bende kendi üzerime aldım çünkü Güvenmiyorum ona artık kendine Güvense gider yine Evlenirdi şu an 86 yasında Güvenemediğinden Evlenmiyor zamanında zaten ilaç almış Kadınla beraber olurken onuda Amcamın Oğlu temin etmişim hep para için Şu an onlarlada konuşmuyoruz.Ama en kötüsü Babam demeye bile tiksinir oldum öyle hırçın küfürbaz olduki hiç normal konuşma falan yok it dolu kafir Annemin olmuş Annesine kadar küfürler yağdırıyor Anana S…m diye öyle zoruna gidiyor nefret ediyorumki Dayanamıyorum artık.

Banada diyor senin Boğazını Sıkayım Canını G..tünden çıkarım mı böyle bir Babaya nasıl Saygı duyulur artık aklımı yitircem elimden bir kaza çıkacak diye korkuyorum.Hem öyle küfürler sayıyor hemde Namaz kılıyor.İslamda Anne Babaya of bile demeyin diyor ben sadece Allahtan korktuğum için Susuyorum susabildikçe Bazen susamıyorum.Bizi bırakıp gittiğinde beni bir dahada aramayın demişti ben onu aradığımda hiç bir zaman Sevgi görmedim Babamdan ama şimdide böyle küfür etmesi ben napiçam şaşırdım.Ev arıyorum bulamıyorum Anneme bir şey olsa ben onun yanında Asla durmam onada bakmam yüzüne bu ettiği eziyet inanılır gibi değil bana yardım edin Dualarınıza katın bu Adamdan kurtulalım😭😭😭


babamı sevmiyorum, babayı sevmemek günah mı, babadan nefret etmek günah mı

Bu kategoride yer alan Sevdiğim yüzümden babamla konuşmuyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Babamı sevmiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.