Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

Mücadele ayetleri ve hadis-i şerifleri

Mücadele ayetleri ve hadis-i şerifleri

Kayıtsız Üye
İnsanın kendi nefsiyle,din ,millet ve devletinin düşmanlarıyla mücadelesini;emreden,tavsiye eden ayetler ve Allah resulünün hadisleri hangileridir?


Cevap: Mücadele ayetleri ve hadis-i şerifleri

Desert Rose
Eğer şeytan sana bir kışkırtma verecek olursa, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir. (Allah’tan) Sakınanlara şeytandan bir vesvese eriştiğinde (önce) iyice düşünürler (Allah’ı anarlar), sonra hemen bakarsın ki görüp bilmişlerdir. (Şeytan’ın) Kardeşleri ise, onları sapıklığa sürüklerler, sonra peşlerini bırakmazlar. (Araf Suresi, 200-203)

Okudunuz mu?  Yasin suresi hızlı okunuşu dinle

Ayetler, insanın kızgınlık, sıkıntı, dert gibi anları olabileceğini bildirmektedir. Bu tip durumların çözümü de aynı şekilde yine ayette bildirilmiştir. İnsan zorluk ve kötülük yapabilecek anlarında kendini tutmalı, Allah’ı hatırlamalı ve sakinleşip olayları makulce çözmelidir. Aksi durumda insan, lanetli olan şeytana uyacak, adeta şeytanımsı bir hal ile kızgınlık ve büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Kendi nefsini sakinlik ve sabra alıştıran insan, yine kendi nefsinin bu zayıflığını yenmiş olacak ve kötü durumdan arınacaktır.

Okudunuz mu?  Yağmur yağarken kevser suresi

Ancak ayetlerden biliyoruz ki insan "iki yönlü bir nefsin” sahibidir.
Arındığı bir konuda kararlı olmazsa kötü yönü tekrar ağır basacak ve yine kötülükleri çoğalacaktır.

Görüldüğü gibi Kuran "Psikoloji Mucizesi” bir kitaptır.
Ayetlerde anlatılan "nefsi çözümler” günümüzde psikoterapilerde verilmektedir.
Psikologlar sıkıntılar yaşayan, kızgın, dertli insanlara, "sakin olmaya çalışın”, "olaylara iyi yönünden bakın” tipi telkinler verirler. İnsanların senelerce tecrübe edip öğrendikleri bu psikolojik telkin gerçekleri ise 1400 yıl önce Kutsal Kitabımız olan Kuran-ı Kerim’de bildirilmiştir. Çünkü Kuran bir insanın sözü değil, her şeyi en ince ayrıntısına kadar tespit edip yaratmış olan Yüce Allah’ın kitabıdır.
Yine de) Ben nefsimi temize çıkaramam.
Çünkü gerçekten nefis, -Rabbimin kendisini esirgediği dışında- var gücüyle kötülüğü emredendir.
Şüphesiz, benim Rabbim, bağışlayandır, esirgeyendir. (Yusuf Suresi, 53)

Okudunuz mu?  Kuranda geçen hurufu mukattaa ayetleri

O, davranış ve eylem bakımından hanginizin daha iyi olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır. (Mülk Suresi, 2)

İşte orada, her nefis önceden yaptıklarıyla imtihana çekilmiş olacak ve onlar asıl-gerçek mevlaları olan Allah’a döndürülecekler. Yalan yere uydurdukları da, kendilerinden kaybolup uzaklaşacaklar. (Yunus Suresi, 30)

  • Ey Peygamber, mü’minleri savaşa karşı hazırlayıp-teşvik et. Eğer içinizde sabreden yirmi (kişi) bulunursa, iki yüz (kişiyi) mağlub edebilirler. Ve eğer içinizden yüz (sabırlı kişi) bulunursa, kâfirlerden binini yener. Çünkü onlar (gerçeği) kavramayan bir topluluktur. / 65)
  • Artık sen Allah yolunda savaş, kendinden başkasıyla yükümlü tutulmayacaksın. Mü’minleri hazırlayıp-teşvik et. Umulur ki Allah, küfredenlerin ağır-baskılarını geri püskürtür. Allah, ‘kahredici baskısıyla’ daha zorlu, acı sonuçlandırmasıyla da daha zorludur. ( / 84)
Okudunuz mu?  Kuranda İman İle İlgili Ayetler - İman Hakkında Kuran Ayetler

mücadele ile ilgili hadisler, mücadele ile ilgili ayetler, mücadele etmek ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Fatiha süresi mezarda okunurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mücadele ayetleri ve hadis-i şerifleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.