Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

DangeR
Soru: Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

Cevap:
Kaynaklarda miracın vukuu hakkında bazı tarihler verilmekle beraber en sahih kabul edilen rivayet bunun Müslümanların Birinci ve İkinci Habeşistan hicretlerinden sonra, Hatice ve Ebû Tâlib’in vefatlarını takip eden dönemde hicretten bir yıl önce meydana geldiği şeklindeki nakildir. (İbn Kesir’den naklen: Salih Sabri Yavuz, Mi’rac, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c:30, s: 132)

Okudunuz mu?  Çeşitli sorular-prof. Dr. Mahmud Esad Coşan hocaefendi yanıtlıyor..

S.vakfı


Cevap: Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

AKBİLE
hicretin birinci yılında olduğu söylensede bazı fikir ayrımları olmuş ve farklı fikirlerde öne sürülmüştür bunun için detaylı doğru kaynaklardan faydalanmak gerekir


miraç peygamberliğin kaçıncı yılında, miraç peygamberliğin kaçıncı yılında oldu, miraç

Bu kategoride yer alan Ramazan geceleri karı koca ilişkisi serbest midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.