Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ? Allahın isimerinin geçtiği bazı ayetler

Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ? Allahın isimerinin geçtiği bazı ayetler

Kayıtsız Üye
Allah’ın isimleri hangi ayetlerde geçiyor Yüce Allah’ın isimlerinin geçtiği ayetleri bana paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ?

Desert Rose
ALLAH’IN İSİMLERİ

Esmaül hüsna ( en güzel ) isimler olarak kuranda geçer. Kuranda 4 yerde geçer. Allah sözlük manası taşımayan yüce yaratıcının öz adıdır ( zat ismidir ) . İsimler ancak naslardan seçilir. Dua ancak esmaül hüsna ile edilir.

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin merhametiyle ilgili kısa ayetler

"De ki ister Allah deyin , ister Rahman deyin . en güzel isimler Onundur. Hangisini deseniz olur . namazında açıktan okuma , onda sesini fazla da kısma , ikisinin arası bir yol tut.” İsra 110.

"O yaratan var eden varlıklara şekil veren Allah’tır. En güzel isimler onundur. Göklerde ve yerde olanlar onun şanını yüceltmektedir. O galip olan her şeyi hikmeti uyarınca yapandır. "Haşr 24.

Okudunuz mu?  Teheccüt namazında okunan sureler

İsim işaret ettiği varlık için ifade edeceği mana açısından önem taşır. Kuranda zatı ilahiyeye nispet edilen kavramlar 313 e ulaşır. 93 isim kuranda vardır. Diğerleri hadisi şeriflerde bulunur. Yüce yaratıcıyı nitelendiren ve onu insan anlayışına yaklaştıran kavramlar ancak isimlerdir. Allah kendini bize isimleri ile tanıtmıştır. ( Diyanet İşleri Ansiklopedisi 484 ). İsimler guruplandırılmıştır. İnsan ruhunun yücelişi en büyük yaratcı ile sevgi münasebeti kurma yoluyla gerçekleşecektir. Muhabbetin yanında takva sahibi olmalıdır.

Okudunuz mu?  Kafirun suresi yanlış okunursa

Takva ; Allah sevgisine engel olacak şeylerden nefsi korumaktan ibarettir. Bunun için takva sahipleri Allah’ın dostudur. Takva korkudan çok saygıyı ifade eder.


Cevap: Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ?

Ecrinim
güzel bilgi paylaşımı için Allah c.c. razı olsun kardseşim,emeğine sağlık


Cevap: Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ? Allahın isimerinin geçtiği bazı ayetler

Hoca
Allahın isimerinin geçtiğ bazı ayetler:

Okudunuz mu?  Zilzal Süresi Nüzul Sebebi

22. O, öyle Allah’tır ki, O’ndan başka ilah yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır.
23. O, öyle Allah’tır ki, kendisinden başka hiçbir ilah yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selâmet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir.
24. O, yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şânını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  Kul hakkı ile ilgili hadisler ve ayetler

Haşr süresi son 3 ayet.


Kayıtsız Üye
Allah u teala bütün alemleri yaratan o’dur ..her yeri renklerle kaplamis… Renklendirmis suslemis siyah beyaz ..renksiz bir dunya ….


esmaül hüsna kuranda kaç yerde geçiyor, esmaül hüsna kuranda geçiyormu, hangi surede her ayette Allah ismi geçer

Bu kategoride yer alan Kadr suresi okunuşu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allahın ismleri hangi ayetlerde geçiyor ? Allahın isimerinin geçtiği bazı ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.