Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Erkek çocuklara Batın ismi konulabilir mi?

Erkek çocuklara Batın ismi konulabilir mi?

DangeR
Soru: Allah’a hamd olsun bir bebeğimiz oldu, isim konusunda şüphelerimiz var. BATIN Allah’ın isimlerinden biri. Tek başına koyulmaz biliyoruz ama MEHMET BATIN olarak koyabilir miyiz?

Cevap:
el-Bâtın, Allah’ın en güzel isimlerindendir (el-esmâu’l-hüsnâ). Gözle algılanamayan, zaman ve mekâna nisbet edilemeyip her bakımdan tek ve yegâne olan , bütün gizlilikleri bilen , yaratıklara her türlü nimeti lütfeden gibi manaları vardır. Bu gibi özellikler sadece Allah Teâlâ’da olduğu için Bâtın ismi çocuklara konulmaz, konulacaksa da başına Abd ön eki eklenerek Abdülbâtın olarak konulmalıdır.

Okudunuz mu?  Hilye-i Şerif nedir? Bunu üzerimizde taşımak sevap mıdır?

S.vakfı


Cevap: Erkek çocuklara Batın ismi konulabilir mi?

AKBİLE
bazı isimler gerçekten çok öenmlidir bunlardan biride Allahın isimleridir bu isimlerin anlamları ne kadar güzel olursa olsun çocuklara verilmesi doğru değildir


batın ismi konulabilir mi

Bu kategoride yer alan Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm duasının anlamı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Erkek çocuklara Batın ismi konulabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.