Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Vücut geliştirmek günah mıdır?

Vücut geliştirmek günah mıdır?

DangeR
Soru: Vücut geliştirmek günah mıdır?

Cevap:
Vücut geliştirmenin günah olması için herhangi bir delil bulunmamaktadır. Fakat spor salonlarında dinimizin tasvip etmeyeceği kıyafetlerle, yani avret bölgeleri açık bir şekilde spor yapmak günah olur.

S.vakfı


Cevap: Vücut geliştirmek günah mıdır?

AKBİLE
spor yapmak dinimizde olumlu bakılan aktivitelerdendir fakat bunun içinde bazı şartlar vardır kişinin mahremiyetine dikkat etmesi gibi

Okudunuz mu?  Üvey kardeşlerle miras paylaşımı

Cevap: Vücut geliştirmek günah mıdır?

hokucu
günah olmaması lazım.çünkü bu sağlık için yapılıyor. tabi ki herşeyde olduğu gibi bu sevabı da günaha çevirmek bizim elimizde..örneğin : interneti yeni bilgi,sure,dini bilgi v.s. gibi faydalı şeylere kullanırsan sevaptır. ama müstehcem şeylere ve haram kılınan şeylere bakarsan da günahtır.

Okudunuz mu?  Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu?

işte vücut geliştirme yani body build de böyle birşey. siz bunu sağlığınız için, hobiniz için yaparsanız sevaptır (yada ne sevap ne günahtır) yani mübahtır. ama siz bunu kızlar bana baksın, kızları tavlayım, güçsüz insanları tartaklayım v.s. gibi şeylerde (bunlar örnektir asla birisini kastederek yazmıyorum) kullanmak için yaparsanız o zaman günahtır ve caiz olmaz.

Okudunuz mu?  Düğünde takılan takıların zekatı

islamda vücut geliştirme, vücut geliştirmek günahmı, vücut geliştirme günah mı

Bu kategoride yer alan Mirac olayı peygamberliğin kaçıncı senesinde vuku oldu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vücut geliştirmek günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.