Anasayfa
24 Ocak 2024, 5:19
missa04
Abone

Berhetiyye Ne Demektir?

Berhetiyye Ne Demektir?

mukrim
Berhetiye Duası ne demektir?


Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Berhetiyye ruhsal ilimlerin temelidir.Tabi gerçekte kelime anlamı olarak bu değilsede mana aleminde bir ilimdir.

…BERHETİYYETİN BERHETİYYETİN TETLİLİN TETLİLİN DURANİN DURANİN… diye giden üstü kapalı şifre bazlı kelimelerden oluşan bu dua belirli gün ve saatlerde okunduğu taktirde çok faydalı olduğundan bahsedilmekle birlikte oldukça tehlikelidir; çünkü bu dua ile 10.000 görevli size hizmet etmekte ve aynı zamanda ruhani varlıklarla da görüşülmektedir .Tehlikesi ve bedeli de aynı zamanda kötü olan bir mevzudur ki yıllar öncesinden büyük bedelleri olmuştur.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin Adalet İle İlgili Sözleri / hadisleri

Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Sırları:

Alimler, Berhetiye duası hakkında, gizli sırlarla dolu hazine, kırmızı yakut, diye yad etmişlerdir. Nice alimler ve arifler de bu hazineden faydalanmışlardır. Bereket ve tesiri çok yüce olan bu mübarek isimlere şeytanlar,cinler, ifritler baş kaldıramazlar. Ruhani ilimlerin temeli bu mübarek isimlerdir.

Berhetiyye, Süleyman Aleyhisselam’ın tahtının dört bir yanında yazılı idi.En son kelimesi olan "Şemhahir” ism-i celili ise mührüne işlenmişti. Berhetiyye’nin manevi gücü ile Süleyman Aleyhisselam, kurtları, kuşları, cinleri hükmü altına almıştı.

Esmâü’l-Berhetiyh Adedleri ve Adâbına göre okunulduğu zaman ruhaniyetleri celbeder. Lâkin gereksiz ve boş yere özellikle gösteriş amaçlı, şişe devirme, eşyaları hareket ettirme, bir yerden bir yere tayy-i mekân yapma gibi amaçlarla kullanılırsa manevi cezâsı vardır. Bu tür Esmâlar ancak ihtiyaç halinde bir hastayı veya bir zorda olan kişiye sadece Allah rızası yardım amaçlı adedine, menzil ve saatlerine göre okunulmalıdır.

Okudunuz mu?  Akşam namazından sonra ikindinin kazası kılınır mı

Esmâ-i Berhetiyh; 28 Esmâ’dan oluştuğu çoğu kimseler tarafından bilinmekte olup, 28 harf ve menzille sabitlik kazanır. Toplam adedi "18587" olup genelde Üçlü Vefk’i yapılarak kullanılmaktadır.

Bereket ve tesiri çok yüze olan bu mübarek ism-i celillere şeytanlar,cinler ve ifritler başkaldıramazlar.

Gerekli şartlara uygun olarak bu ilmden istifade edenler her çeşit ruhani varlıkları teshiri altına alırlar.Onlara karşı sözleri geçerli olur.

Okudunuz mu?  Abdestten sonra okunacak dua ile ilgili bazı hadisler

Baştada dediğim gibi "Berhetiyye" Ruhani İlimlerin başıdır.
Berhetiyye Allahu Tealanın mübarek isimleridir.Tıpkı 99 ism-i şerifi gibidir.Ancak Berhetiyye nin ruhsal varlıklara tesiri çok yüksektir.Ve dünya üzerinde bu isimler kadar güçlü başka bir yöntem veya metod bulunmamaktadır.

Bu dua tesirli fakat ağır bir duadır.

Uygulamaya geçmeden ve bu tür çalışmalara girmeden önce bir İslâm alimine veya profesörüne danışınız. Zirâ bu tür uygulamalar oldukça tehlikeli olmakla beraber anlamını bilmediğiniz bir çalışma ve uygulama üzerinize cin musallatı getirmekle beraber dinden çıkmanıza da sebep olabilir.

Okudunuz mu?  İbni Sina'ya ait şiirleri arıyom?


Cevap: Berhetiyye Ne Demektir?

Muhasibi
Duası:

Bismillahirrahmanirrahim.
Azimetün min Allahü ve’r-Resûlihi Süleyman İbni Davud Aleyhim’es-selâm.
İlâ mülikil cinni ve’ş-şeytani vel mürdeti vel afarite cünudi iblisi ecmain.
Aksemtü aleyküm eyyetühel ervahü’r-ruhaniyeti vel avanil ardiyyete en tecibu
daveti ve tahzuru makami ve teşimmu duhani ve takzu havaici ve hiye
(Amaç zikredilir)

Bi izzeti Berhetihîn Berhetihîn.
Kerîrin Kerîrin.
Tetlîhin Tetlîhin.
Turânin Turânin.
Mezcelin Mezcelin.
Bezcelin Bezcelin.
Terkâbin Terkâbin.
Berheşin Berheşin.
Galmeşin Galmeşin.
Hutûrin Hutûrin.
Kalnehûdin Kalnehûdin.
Berşânin Barşânin.
Kezhirin Kezhirin.
Nemuşelhîn Nemuşelhîn.
Berhayûlen Berhayûlen.
Beşkeylahin Beşkeylahîn.
Kâzmezîn Kâzmezîn.
Engalelitin Engalelitîn.
Kabâratin Kabâratin.
Gayâhen Gâyahen.
Keydehûlen Keydehûlen.
Şemhâhirin Şemhâhirin.
Şemhahirin Şemhahirin.
Şemhahîrin Şemhahîrin.
Bikehtahûnihin Bikehtahûnihin.
Beşârişin Beşârişin.
Tunîşin Tunîşin.
Şemhabarûhin Şemhabarûhin.

Okudunuz mu?  Şafiilerde akıntı abdest bozar mı? daha geniş bir ifadeyle gün içinde doğal haliyle gelen akıntılar abdets bozar mı

Allahümme bir hakkı kehkehiçin yağtaşin bir lat sağşağavilin.
Emvilin celedin mehcemen helmecin vurudihin mehfeyacin bir izzetike illa ahazte semihim ve Ebsarihim.

Sübhane men leyse kemislihi şey’ün ve Hüve’s-Semiû’l-Basîr. Ve Bi Hakkı (Adedi Kadar Tespit Edilmiş Esmaül Hüsnâ Okunulur.)

Ecibü eyyetühel müliki vel avan bir hakkı hazihil esmai aleyküm vetâatiha ledeyküm ve bir hakkı men kale li’s-semavati vel ardi i’tiya tavanen kerhen kaleta eteyna tai ine lillâhi’r-rabbil alemîn.
Ecibu vesmeu ve atiu vela tekunü minellezine kalu seminâ ve atânâ ve hüm la yesmaune.
Ecib Yâ Cebrâil Aleyhisselam ve Yâ İsrâfil Aleyhisselam ve Yâ Mikâil Aleyhisselam ve Yâ Azrâil Aleyhisselam ve ente Yâ Emlakil müvekkiline Bi Hazel Vefk (Esmadan Çıkarılan Ulvi Hadimlerin İsimi)

Okudunuz mu?  Kuranı kerimde tecvid kuralları nelerdir?

Aksemtü Aleyküm bil melekil azim münzilel vahiy ale’r-Resuli min muradikatil azameti ilâ levhil Mahfuz.
İlla mâ ecebtüm azimeti hazihi vehzurtüm hâdimi hazel yevmül müvekkiline Bi Yevmil(Okuma Günü)
El Meliki (Günün Ulvi Hizmetlileri)
Ve hâdimihi meleki (Günün Sufli Hizmetlileri)
Ve hüddami hazel vefk (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri)
Bi hakkı (İstek)
Mâ fiha min sırri vel Esrari ve nur’ül Envâri

Okudunuz mu?  İletişim ile ilgili şiirler

Heyyen Heyyen.
El-vâhen El-vâhen..
E’l-acele El-acele.
Es-sâate Es-sâate..


stajer imam
< oldukça tehlikelidir; çünkü bu dua ile 10.000 görevli size hizmet etmekte ve aynı zamanda ruhani varlıklarla da görüşülmektedir .Tehlikesi ve bedeli de aynı zamanda kötü olan bir mevzudur ki yıllar öncesinden büyük bedelleri olmuştur. >
Kardeş Tehlikeliyse niçin paylaşıyorsun! Tamam ne olduğunu öğrendik Allah razı olun…Peki bu şekilde diğer alemlerle ilgilenmek caiz mi? Bir çeşit tılsım gibi birşey…

Okudunuz mu?  Kurban ibadeti nasıl ortaya çıkmıştır?

Misafir
ya okuyalım mı anlayamadım 🙁 nasıl okumamız gerekiyor bilgilendirir misiniz


Kayıtsız Üye
(Adedi Kadar Tespit Edilmiş Esmaül Hüsnâ Okunulur.) (Esmadan Çıkarılan Ulvi Hadimlerin İsimi) (Okuma Günü) (Günün Ulvi Hizmetlileri) (Günün Sufli Hizmetlileri) (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri) (Sufli ve Şerri Hizmetlilerin İsimleri) bunlar ne demek açıklarmısınız? bide okuma adabı nasıl ? Esmail Tahatil isimler neler söylermisiniz lütfen?


Kayıtsız Üye
yazanlara katılıyorum.hem tehlikeli diyorsunuz.hem burda paylaşıyosunuz.madem sıfırdan sonuna kadar nasıl okunur hangi günlerde yapılır.içki içen kadın kızla uğraşan okumalımı herşeyi açık açık yazın millet gaflete düşmesin.kendine yardım isteyen bunu okumak istiyo bilinçli bilinçsiz.

Okudunuz mu?  Kuveyt türk altına altın hesabından kar payı almak caiz mi?

Kayıtsız Üye
Bilginiz olsun ama okumayın arkadaşlar. O yüzden yanına parantez içinde ek bilgiler verilmiş. Okumayın diye. Kaldı ki bilgiler de eksiklik var bu tarz işlere girişmeden önce yapmanız geren şartlar vardır örneğin Kuranı Kerimi hatmetmek,beş vakit namaz kılmak,riyazet etmek,oruç tutmak,dünyevi isteklerden ve hırslardan vazgeçmek (para pul alkol kadın vs.) dedikodu yapmamak gibi. Şunu unutmayın tüm gelmiş geçmiş peygamberlerde bir tek Hz. Süleyman a bahşedilmiş cinlere,hayvanlara,rüzgara hükmetmek . Hz Süleyman değilseniz cinlere hükmedemezsiniz bunu kafasınıza kazıyın. Hükmediyorum diyene de inanmayın ancak o cinin oyuncağı olmuştur. Allah tan dileyin açın Kuranı okuyun. Gerisi şirktir.

Okudunuz mu?  Semazen neden döner

berhetiye ne demek, berhetiyye, Berhetiyet ne demek

Bu kategoride yer alan İslamın ilk şehit isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Berhetiyye Ne Demektir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.