Anasayfa
27 Ekim 2023, 3:14
Hadisler
Yönetici

İki kişi cemaat olursa nasıl durulur?

İki kişi cemaat olursa nasıl durulur?

Muhammed
İKİ KİŞİ CEMAAT OLURSA NASIL DURULUR?232- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: Bir gece Rasûlullah (s.a.v.) ile beraber cemaat olup namaz kılmak için soluna durdum, Peygamber (s.a.v.) beni başımdan tuttu ve sağ tarafına geçirdi. (Nesâî, İmame: 19; Ebû Dâvûd, Salat: 97)
žTirmîzî: Bu konuda Enes’den hadis rivâyet edilmiştir.
Tirmîzî: İbn Abbâs hadisi hasen sahihtir.
Peygamber (s.a.v.)’in ashabından ve sonraki dönemlerden pek çok ilim adamı uygulamalarını bu hadise göre yapmışlardır ve Tek kişi cemaat olursa imâmın sağında durmalıdır demişlerdir.


Cevap: Iki kişi cemaat olursa nasıl durulur?

Ecrinim
"Bir gece Rasûlullah (s.a.v.) ile beraber cemaat olup namaz kılmak için soluna durdum, Peygamber (s.a.v.) beni başımdan tuttu ve sağ tarafına geçirdi

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin Türklerle ilgili hadisi şerifi var mıdır?

Allah c.c. razı olsun


2 kişi ile cemaat nasıl olur, 2 kişi cemaat olur mu, iki kişi cemaat olur mu

Bu kategoride yer alan Mescidlerde alışveriş yapmak, şiir söylemek ve yitik aramanın yasaklılığı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İki kişi cemaat olursa nasıl durulur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.