Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:58
missa3
Abone

Kuranı kerim neden hz muhammet zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir

Kuranı kerim neden hz muhammet zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir

Kayıtsız Üye
Kuran’ı kerim neden Hz.Muhammet (sas) zamanından deyilde daha sonra kitap haline getirilmiştir.


Cevap: Kuran’ı kerim neden Hz Muhammet (sas) zamanından değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir?

Desert Rose
Kur’an-ı Kerim’in inişi Peygamberimiz’in (a.s.m.) zamanında tamamlandığı gibi, kayda geçmesi ve ezberlenmesi de Peygamberimiz hayatta iken gerçekleşti.

Kur’an-ı Kerim ayet ayet veya sûreler halinde vahiy oldukça Peygamberimiz vahiy katiplerinden birisini çağırır ve hemen yazdırırdı. Yeni nâzil olan ayeti, daha önce gelen sûre ve ayetlerin neresine konacağını bildirirdi. Ancak gelen bu vahiyler kronolojik bir sıraya göre değil de, Kur’an’ın kendisine özgü üslûbuna göre sıralanırdı. İnen bütün ayet ve sûreler bizzat Peygamberimiz’in (a.s.m.) huzurunda yazılırdı.

Okudunuz mu?  Ölmekten korkuyorum cehenneme girecek gibi hissediyorum.

Bu arada vahiy kâtipleri bir nüsha da kendileri için yazardı. Bu şekilde ayetlerin kaydı ve zabtı sağlanmış olurdu. Yazılan ayetler daha sonra Peygamberimiz’e okunur, gözden geçirilir; yazım hatası varsa düzeltilirdi. Bundan sonra ilk yazılan nüsha Peygamberimiz’in evinde bulundurulurdu. Yazılan nüshalar Peygamberimiz’in (a.s.m.) evinde muhafaza edilirdi.

Okudunuz mu?  Namazımı güzelleştirmek istiyorum. hangi duaları önerirsiniz?

O zamanlar yeterli miktarda kâğıt bulunmadığından, gelen vahiyler tabaklanmış derilere, tahta levhalara, develerin kürek kemiklerine, beyaz yassı taşlara, hurma dallarına, kâğıt parçalarına ve porselenlere yazılırdı. Ayetlerin düzenlenmesi, kesin bir emir ve hükümle yapılıyordu. Hz. Cebrail, Peygamberimiz’e, "Falan ayeti falan yere koyun" diye tarif eder, Peygamberimiz de ona göre sırasını ve düzenlemesini yaptırırdı.

Pek çok İslam alimine göre, "sûrelerdeki ayetlerin düzenlenmesi Hz. Cebrail’in tarifiyle Resulullah tarafından yapılmıştır." Sûrelerin düzenlenmesi ayetlerde olduğu gibi vahye dayalı olarak yapılmıştır. Zaten her yönüyle vahiy eseri olan Kur’an-ı Kerim’in düzenlenmesinin de vahiy sonucu olarak yapılması gerekirdi.

Okudunuz mu?  Lina ismi koymak caizmi?

Çünkü Peygamberimiz’in (a.s.m.) zamanında pek çok Sahabi tarafından Kur’an’ın tamamı ezberlenmişti.

O zamanlar çok sayıda Kur’an hafızı mevcuttu. Sahabilerin bu okuyuşu da belli bir sıraya göreydi. Kur’an’ın Peygamberimiz tarafından düzenlendiği ayrıca Kur’an’da da yer alıyor: "Onu toplamak ve okutmak bize aittir. O halde biz onu sana okuduğumuz zaman okunuşunu takip et." (Kıyâme Sûresi, 17-18) Peygamberimiz’in zamanında Kur’an-ı Kerim bizim bildiğimiz şekliyle bir cilt halinde değildi. O zaman böyle bir şeye ihtiyaç duyulmamıştı. Çünkü henüz vahiy kesilmişti ve Peygamberimiz hayattaydı.

Okudunuz mu?  Hoşgörü ile ilgili şiirler

Peygamberimiz’in vefatından sonra Yemame Savaşı gibi yetmiş kadar hafızın şehit olması ve benzeri olaylar Kur’an’ın müstakil bir cilt halinde derlenmesi zaruretini ortaya çıkardı.

Hz. Ebû Bekir’in halifeliği günlerinde bu görev vahiy kâtiplerinden Zeyd bin Sâbit’e verildi. Hz. Zeyd de çeşitli maddeler üzerine yazılan Kur’an ayetlerini topladı, hepsini bir araya getirdi. İşte ilk defa meydana getirilen bu Kur’an’a "Mushaf" ismi verildi.
SİE

Okudunuz mu?  Lûtîlik (Cinsî Sapıklık/Homoseksüellik) - LÂNET

Cevap: Kuran’ı kerim neden Hz Muhammet (sas) zamanından değilde daha sonra kitap haline getirilmişti

Kayıtsız Üye
çok güzel bir yer ödevlerime çok yararı oldu


Cevap: Kuran’ı kerim neden Hz Muhammet (sas) zamanından değilde daha sonra kitap haline getirilmişti

Kayıtsız Üye
ödevime çok yardımcı oldu


Kayıtsız Üye
”O zaman böyle bir şeye ihtiyaç duyulmamıştı. Çünkü henüz vahiy kesilmişti ve Peygamberimiz hayattaydı.” yanlış yazılmış.Çünkü vahiy haber demektir ve vahiyin kesilmeside hz. Muhammedin ölümünden sonra gerçekleşmiştir.”O zaman böyle bir şeye ihtiyaç duyulmamıştı. Çünkü henüz vahiy kesilmemişti ve Peygamberimiz hayattaydı.” diye düzeltilebilir.

Okudunuz mu?  Hz.Meryemin doğum anında yaptığı dua

Kayıtsız Üye
Allah sizden razı olsun. Ödevime çok yardımcı oldu. Din Kültürü ödevlerimi genelde buradan yapıyorum. Anlatımı çok güzel.


jgmnhkö
yazıyorum ama bir kaç kelimeden başka hiç bir şey anlamıyorum


Kayıtsız Üye
Zuhruf suresi 64. Ayette insanlara hitap eden kimdir?


Kayıtsız Üye
”o zaman ihtiyaç yoktu”’ nasıl bir açıklama anlamadım ;Kuran evrensel değil mi sonsuza dek geçerli olacak kutsal kitap nasıl o zamanla sınırlandırılır ;yani herşeyi önceden haber veren Allah nasıl oluyorda ileride hafızların savaşta öleceği gerçeğine istinaden Kuranın peygamber zamanında kitaplaştırmasını istemiyor !1400 yıl önce eğer ihtiyaç doğmayıp ? kitaplaştırılmasaydı Kuran ve nesilden nesile zamanla unutulusaydı (bunca zamanda yazılı olmayan şeylerin unutulması normal )yeni Peygamber de gelmeyeceğine göre insanlar nasıl bundan hesaba çekilecekti yani insanlığı Hz Ömer mi kurtardı bu durumda ?

Okudunuz mu?  İnsanı diğer varlıklardan ayıran özellikler nelerdir maddeler halinde

Kayıtsız Üye
mühim olan kuranın verdiği mesajdır o da şudur ki ;Allah 1 dir, hz Muhammed ve daha önceki peygamberler onun elçisidir, her şeyi yaratan ve hesaba çekecek olan odur, insanlar direcektir ve ölümden sonra ayrı bir alem vardır, burada mükafat ve ceza vardır,dünya imtihan yeri olup kötülüklerden sakınmak ve Allah’a ibadet ,şükür ve dua ile geçirilmelidir. herhalde bu mesajın hz.Muhammed’in vefatından sonra da Allh’ın izniyle günümüze gelirdi. hrisityanlıkta da aynı mesaj vardı fakat üçleme inancıyla mesajı bozdular.

Okudunuz mu?  Cinsel arzularım çok arttı boşalmak helal midir

Kayıtsız Üye
Onceki ayettende anlasildigi gibi: Allah hz İsa as in kissasini anlatiyor
Zuhruf 63.Ayet: İsa, açık delillerle geldiği zaman demişti ki: Ben size hikmet getirdim ve ayrılığa düştüğünüz şeylerden bir kısmını size açıklamak için geldim. Öyleyse Allah´tan korkun ve bana itaat edin.
Zuhruf 64.Ayet: Çünkü Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. O´na ibadet edin. İşte bu, doğru yoldur.

Okudunuz mu?  Müezzinlik yapmanın (ezan ve kamet okumanın) fazileti nedir?

Kayıtsız Üye
Bu cevap odevim için çok yarali oldu😊 Tesekurler😄😊☺


kuran niçin hz Muhammed zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir, kuran niçin hz. Muhammed (s.a.v) zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir, kuran niçin hz Muhammed zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir kısaca

Bu kategoride yer alan Hadislerle Az yemenin fazileti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı kerim neden hz muhammet zamanında değilde daha sonra kitap haline getirilmiştir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.