Anasayfa
7 Mayıs 2021, 4:49
isim
Abone

Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Fetva Meclisi
Ahmed

Türkçe Anlamı: En çok övülmüş, sevilmiş Övülmeye değer/ Beğenilmiş / Allah’a şükreden


Cevap: Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

mumsema
Ahmet İsminin Arapça Yazılışı

احمد


Cevap: Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

fevzi06
yeni bir şey daha ogrenmis oldum 🙂 tskler

Okudunuz mu?  Azize İsminin Türkçe Ve Arapça Yazılışı

Cevap: Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı

Hoca
Ahmet ismi hakkında bilgi

Ahmed, Peygamberimizin Kur’an-ı Kerim’de zikredilen isimlerinden biridir. Kur’an-ı Kerim’de geçen öteki ismi ise Muhammed’dir. Bu iki isim de övülmüş demektir. Peygamber Efendimiz, yaşadığı hayatı, sözleri, ahlakı ve davranışlarıyla övüldüğü için Kur’an-ı Kerim’de Muhammed olarak nitelenmiştir. Kendisinden önceki peygamberlerden ve insanlardan çok daha fazla övüldüğü için de Ahmed ismini almıştır. Elbette bu isimleri ona bizzat Allah vermiştir.

Okudunuz mu?  Sena ismi kuranda nerde geçiyor?

Kayıtsız Üye
Hocam benim oğlumun adı Ahmet Emin ama Ahmet ismi ile ilgili çok çile çeken anlamının olduğunu söylediler hatta peygamber efendimizinde çilesinin bu isimle bağdaştırıldığını söylüyorlar. Bu bilginin doğruluğu nedir acaba şimdiden teşekkürler


muvaffak
Ahmed ismi "övüye layık, övülmüş" anlamlarına gelir. Peygamberimizin isimlerindendir. Bu anlamıyla "çok çile çeken" anlamı olduğu yanlıştır.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin tavsiye ettiği isimler nelerdir?

ahmet isminin arapça yazılışı, arapça ahmet yazısı, ahmet arapça yazılışı

Bu kategoride yer alan Güzel isimler, Bebek isimleri, İslami isimler, kız çocuk isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahmed İsminin Türkçe Anlamı Ve Arapça Yazılışı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.