Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Vesvese ömür boyu sürer mi?

Vesvese ömür boyu sürer mi?

DangeR
Soru: Vesvese ömür boyu sürer mi? Bundan nasıl kurtulabiliriz?

Cevap:
Vesvese insan hayatta olduğu müddetçe devam eder. Çünkü Allah kıyamete kadar yaşamasına ruhsatı verince şeytan şöyle demişti:
Madem beni azdırdın, ben de senin doğru yolunun üstüne onlar için oturacağıma yemin ederim.
Sonra önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Göreceksin, onların çoğu sana teşekkür etmeyecektir.
Allah dedi ki: Çekil oradan; yerilmiş ve kovulmuş olarak. Hele onlardan biri sana uysun, ben de cehennemi sizinle dolduracağıma yemin ederim. (Araf 7/16-18)
Dolayısıyla doğru bir iş yaptığınız zaman şeytan mutlaka bir vesvese verecektir. Yanlış yollarda olursanız şeytan size ilişmez. Bunu bilirseniz, rahat olursunuz.
Peygamberimiz sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
Allah’a inandım de, sonra doğru yol üzerinde dümdüz yürü. (Müslim, İman, 62; Tirmizi, Zühd, 60)

Okudunuz mu?  Büyük tuvaleti yaptıktan sonra temizlik elle mi yapılmalıdır ya da tuvalet kâğıdıyla mı

S.vakfı


Cevap: Vesvese ömür boyu sürer mi?

AKBİLE
vesvese şeytandandır ve ilelediğinde kötü bir hastalığa dönüşür bunun için dikkatli olmak vesveseye çok önem vermemek gerekir Allah’a sığınmak gerekir

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin her davranışı bizim için sünnet midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesvese ömür boyu sürer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.