Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Ramazanda niyet etmeden tutulmayan oruç

Ramazanda niyet etmeden tutulmayan oruç

Desert Rose
SORU: Ramazanda o güne niyet etmeyip ogünkü orucu tutmamanın hükmü acaba kazayı mı gerektirir yoksa 61 gün tutmayı mı?
CEVAP: Keffaret, başlanmış bir orucu kasten kesmeye verilen cezadır. Hiç niyet edilmemiş bir oruç için sadece o günün kazası tutulur. Ancak bu şu demek değildir: ‘Oruca niyet etme, cezadan da kurtul!’ Böyle bir düşünce ağır bir hatadır. Gerçekte ise durum şudur: Müslüman, başladığı bir orucu bozduğunda hata işlemiştir. Bu hatanın affolması için de aytmış gün peş peşe oruç tutar. İnşaAllah hatası da affolunur. Ama hiç oruca niyet etmeyenin yaptığı işin anlamı, Ramazanın azametini yok saymaktır ki, onun için altmış gün keffaret tutarak kurtulma emeli yoktur. O altmış gün oruç tutmaktan daha büyük istiğfarlar etmeli, kurumayan gözyaşları akıtmalıdır. Meselenin özeti budur. Allah Teala nefislerimize uymaktan hepimizi muhafaza buyursun.
Nureddin Yıldız

Okudunuz mu?  İçinde kuran olan telefonla tuvalete girmek

Cevap: Ramazanda niyet etmeden tutulmayan oruç

AKBİLE
niyet etmek öenmlidir fakat bu illa diile niyet etmek değildir bazen içinden geçirmek gönülden niyet etmeklede bu iş olur yada o düşünce ile sahur yapmakta aynı şeydir

Bu kategoride yer alan Berberlerin kazancı haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ramazanda niyet etmeden tutulmayan oruç Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.