Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Çocuklara Berru ismi koymanın dinen bir sakıncası var mıdır?

Çocuklara Berru ismi koymanın dinen bir sakıncası var mıdır?

DangeR
Soru: Peygamberimizin Berre/Berra ismini değiştirdiğini okuduk. Peki, çocuklara Berru ismi konulabilir mi?

Cevap:
Bu kelimenin Arap dilindeki aslı berr dir. Bu, aynı zamanda el-Berr şeklinde Allah Teâlâ’nınisimlerindendir. Arapçada kelimeler cümle içindeki görevine göre üstün, esre veya ötre ile harekelenir. Berr kelimesinin harekesi üstün olursa Berre-Berra, esre olursa Berri, ötre olursa Berru okunur. Harekeleri değişmesine rağmen, her üç durumda da anlam aynıdır, değişmez. Dolayısıyla Berre/Berra için söylenenler Berri veya Berru için de geçerlidir.

Okudunuz mu?  İki Kadın'nın şahit olduğu nikah sahih olmaz

S.vakfı


Cevap: Çocuklara Berru ismi koymanın dinen bir sakıncası var mıdır?

AKBİLE
çocuklar için isim koyarken güzel ve özel olmasını isterler ama bunun için dikkatli olmak gerekir anlamı ağır olan yada anlamsız olan isimlerden kaçınılmak gerekir


berru, berru ne demek

Bu kategoride yer alan Berberlerin kazancı haram mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocuklara Berru ismi koymanın dinen bir sakıncası var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.