Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:32

Yunus Emre ve Mevlana Alevi midir?

Yunus Emre ve Mevlana Alevi midir?

ehli-sunnet
Soru: Bir arkadaşım Yunus emre ve Mevlana hazretlerinin Alevilikle bir şekilde irtibatlı olduğunu ama izahını anlamakta zorluk çektiğini söylüyor. Alevilikle bu şahsiyetlerin bir irtibatı olmuş mudur? Araştırdım ama tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. Yardımcı olursanız seviniriz.
Cevap: Doğrudan bir irtibat kurmanız gerekmez. Böyle bir irtibat bulamayabilirsiniz de. Ancak meseleye doğrudan bir irtibat yerine o zatların büyüklüğü ve o büyükleri büyük yapan Efendimiz’in (s.a.s) büyüklüğü açısından bakmalı. Yani onlar Peygamberimize tebaiyetle büyüklüğe ermiş zatlardır. Sünnisiyle Alevisiyle herkese rehber olmuşlardır. Alevi vatandaşlar, Hacı Bektaş veliyle beraber, bu iki zatı diğer büyük zatlardan daha fazla tanımışlar, bunların cazibesine kapılmışlardır. İnsan tanıdığını sever. Diğer büyük zatları tanısalar onları da severler. İlerde inşaAllah o da olur. Şimdilik bu zatları rehber alıyorlar. Sünnilerin de, Mevlana’yı Yunus’u rehber almada alevi vatandaşları desteklemeleri, ortak nokta olarak onlarla o iki zatta ve onların da rehberi olan en büyük Rehber Efendimiz’de (sallAllahu aleyhi ve selem) buluşmaları gerekir. Özellikle birliğe çok ihtiyaç duyulan zamanımızda bu iki zatın birleştiriciliği önemlidir.

Hikmet.net


Cevap: Yunus Emre ve Mevlana Alevi midir?

musab.b.umeyr
< Sünnilerin de, Mevlana’yı Yunus’u rehber almada alevi vatandaşları desteklemeleri, ortak nokta olarak onlarla o iki zatta ve onların da rehberi olan en büyük Rehber Efendimiz’de (sallAllahu aleyhi ve selem) buluşmaları gerekir >
Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Korku filmi izlemek caiz midir?

mevlana alevimi, mevlana alevi midir, mevlana alevi mi

Bu kategoride yer alan İsm-i Celal nedir, Lafza-i Celal nedir, aralarındaki fark nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yunus Emre ve Mevlana Alevi midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.