Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:03

Özel üniversitede okuyan bir öğrenciye zekât verilir mi?

Özel üniversitede okuyan bir öğrenciye zekât verilir mi?

DangeR
Soru: Özel üniversitede okuyan bir öğrenciye ailesinin durumu iyi olsa bile zekât verilir mi? Ailesinin gelirleri iyi ancak babası aynı zamanda evli oğlu ve onun ailesine de bakıyor. Bu nedenle çoğunlukla kızının okul harcını yatırmakta zorlanabiliyorlar ayrıca kızlarına ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde harçlık vermiyorlar/veremiyorlar. Bu durumdaki birisine zekât verilebilir mi?

Cevap: Eğer kızın kendisine ait olan malı, ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyorsa ona zekât verilebilir. Ailesinin zengin olmasına bakılmaz.
Ömer Nasuhi Bilmen’in Büyük İslam İlmihali’nde bu konuyla ilgili şu bilgiler yer almaktadır:
Bir kimse zekâtını/sadakasını, zengin bir erkeğin (buluğa ermemiş) küçük çocuğuna veremez. Çünkü bu çocuk, babasının malı ile zengin sayılır. Fakat bir kimse zekâtını, zengin bir adamın fakir ve müslüman olan babasına veya zengin bir adamın fakir ve müslüman olan büyük çocuğuna veya o şahsın fakir ve müslüman bulunan zevcesine verebilir. Çünkü bunlar birer şahıs olarak tasarrufa ehildirler, birbirlerinin serveti ile zengin sayılmazlar. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, Zekât Bölümü, 100.

S.vakfı


Cevap: Özel üniversitede okuyan bir öğrenciye zekât verilir mi?

AKBİLE
zekatın amacı ihtiyaç sahibi olan kişilere verilmesidir ve o kişilerin felaha ulaşmasına bir nebze yardımcı olmaktır bu noktada verilen zekatlar iyi düşünülmelidir

Okudunuz mu?  On sekiz bin âlem ne demektir ?

öğrenciye zekat verilir mi sorularla islamiyet

Bu kategoride yer alan Bekâr bir bayan yanında kimse olmadan umreye gidebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Özel üniversitede okuyan bir öğrenciye zekât verilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.