Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Üvey kardeşlerle miras paylaşımı

Üvey kardeşlerle miras paylaşımı

Desert Rose
SORU: Babamın ilk hanımı vefat ediyor. 3 erkek 1 kız çocuğu ondan kalıyor. Babam annem ile evleniyor. Annemin babamdan 4 kızı oluyor. Babam yaşarken bir evi hiç istemeyerek anneme tapulamamızı kabul ediyor. Felçli olduğu için tapu işlemlerini biz yaptık. Üvey abiler çok zengin olduğu için bu işe itiraz etmediler fakat üvey ablam evin annenize tapu edilmesine razı değilim dedi. Babamın ölümünden sonra kalan malları üvey abla ve 4 kız aramızda paylaştık. Üvey ablaya en az değerdeki malı verdik. Ben anneme verilen evi aldım. Diğer 3 kardeşlerim de kalan malları aldılar. Yani her 4 kardeş üvey abladan 5 kat fazla mal aldık. Üvey ablam hiç istemeyerek mecburen kabul etti. Üvey ablam abilerine karşı gelmek istemediği için durumu kabul etti. Üvey ağabeyler haklarını bize devrettiler. Üvey ablam evli biz bekardık. Anne ve babamız ölmüştü. Kalan evde oturuyor, kiralarla geçiniyorduk. Üvey abiler geçimimiz üstlerine kalmasın diye ve çok zengin oldukları için haklarını noterde bize devrettiler. O sırada iki kardeş üniversite okuyor. Ablam boşanmış bize gelmişti. Kısacası üvey ablamın hakkı üzerimize geçti mi diye soruyorum? Diğer bir sorum ise ben annemden kalan evi aldığım için üvey ablamın hakkı bu ev içinde var mı?
CEVAP: Ablanız, sizin bir zorlamanız olmadan kendi rızası ile mevcut duruma zamanında evet demiş ise şu anda onun bir itiraz hakkı yoktur. Ona karşı siz sılayı rahim bağından ötürü zaten gerekli ilgiyi göstereceksiniz. Mirasçılar arasında kimsenin itiraz etmediği, sözlü veya yazılı bir ittifakla yapılmış bölüşme din açısından sorun oluşturmaz. Önemli olan hak iddia eden biri olmasın.

Okudunuz mu?  Üvey kardeşe nikâh düşer mi?

Nureddin Yıldız


Cevap: Üvey kardeşlerle miras paylaşımı

AKBİLE
üvey evlatlar arsında kan bağı olusa yani baba bir yada anne bir olursa yine bir kardeşlik durumu vardır ve mirastan faydalanma durumları olur

Bu kategoride yer alan Namaz kılarken ayağıma kramp girdi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üvey kardeşlerle miras paylaşımı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.