Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:02
sizden01
Abone

Farzlarda 3. ve 4.rekat?

Farzlarda 3. ve 4.rekat?

Star
Selamın Aleyküm.

Arkadaşlar bir sorum olacak.Farzlarda genelde cemaat halinde kıldığımızda imam ilk 2 rekatta duaları açıktan okuyor.Daha sonra 3. ve 4. rekatta içimizden okuyoruz.Bu tek başımıza namaz kılarkende mi böyle? Yani tek başımıza kılarken 3.ve 4.rekattada içimizden mi okumak zorundayız?

Okudunuz mu?  Suya Necaset Karışması

Allah razı olsun cevap veren arkadaşlardan 🙂


Cevap: Farzlarda 3. ve 4.rekat?

yeşil sancak
star kardeş bahsettiğin akşam ve yatsı namazları olsa gerek.. evet 3. ve 4. rekatlar sessiz okunur . yalnız kılarken bile….

hanefi mezhebinde cemaatle namaz kılan hiç bir rekatta bir şey okumaz diye biliyorum….

Okudunuz mu?  Gusül niyeti nasıldır? Gusle Nasıl niyet edilir?

Cevap: Farzlarda 3. ve 4.rekat?

dr.mustafa
Kardeşim cemaatle namaz kılınırken sabah, akşam ve yatsı namazlarında imamın sureleri dıştan okuması, öğle ve ikndi de içten okuması namazın vaciplerindendir… 3 ve 4. rekatlerde sadece fatiha-i şerife okunduğu için imam efendi içten okuyor… ama ferdi olarak namaz kıldığında her rekatte kendi duyacağın şekilde dıştan okuyabilirsin…

Okudunuz mu?  Dinime ısınmaya başladım ama sevdigimdende ayrılmak istemiyorum:(

Cevap: Farzlarda 3. ve 4.rekat?

dr.mustafa
[ı]sürçü lisan eylemişsek affola[/ı]


Candle
Şafii ve Hanefi mezhebine göre durum değişiyor.


Star
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için hepinize 🙂


_Kul
kardeşim içten derken gene duycaksın ağzından çıkanı.Bildiğim kadarıyla arka saftaki insanların sesini duyabilceği şekilde okumak açıkdan okumak olur.Bunun dışında minumum kendi duyabilceğin şekilde okumak gizli olur.Sen kendin duycağın şekilde okuyacaksın yoksa kıraat olmuyor.

Okudunuz mu?  İddaa oynuyorum ibadetlerim Kabul olurmu?

oguz26
tek namaz kılarken sesli okunmaz ancak kendimiz anlayacağımız şekilde ve surenin manasını hissetmemizi engellemeyek şekilde okunur olarak biliyorum… ilk iki rekat sesli okuma farzlarda sabah-akşam ve yatsı namazlarını cemaatle kılarken hocanın üzerine vaciptir olarak amel etmekteyim….


star_milk
blmm banada söleseniz farz namazlarında 3. ve 4. rekatlarda ayakta iken ne okunur

Okudunuz mu?  Günde sadece 5 vakit namaz kılmak

musab
fatiha okunur.cemaatla kılınıyorsa hanefi okumaz şafi fatiha okur


Cem8
Birde benim bildiğim kadarı ile imama uyup , imam kıraatı gizliden yaparken cemaat bir şey okumuyor imama uyduğundan dolayı.

Yanılıyormuyum ?


serkan5234
imamma uyan kişi sadece sübhaneke ettehıyytü salli barik rabbenalar ı ve ruku ve secdedeileri okur.yani kurandan bir şey okumaz.kuran olmayanları okur.

Okudunuz mu?  Satıcıya eksik para vermek kul hakkı mıdır

serkan5234
sadece 3 ve 4 değil her rekatte okumaz.3 ve 4 te zaten sadece fatiha okunur zammı süre okunmaz.birde vitir namazı cemaatle kılındığında kunut dualarını da cemaat okur


serkan5234
cemaat semiAllahü liman hamideh demez rabbena lekel hamd der .imamda tam tersini yapar.


hasankmr
Selamun aleyküm
Benim bir sorum olacak. Öğlen ve ikindinin farzları içten okunuyor. Dıştan okuyarak namaz kıldıran birisinin ne yapması gerekiyor.

Okudunuz mu?  Zinaya yaklaşan kadınla evlenmek

cemaatle namaz kılarken 3. ve 4. rekatlarda, imama uyup sadece süphanekeyi mi okuyoruz

Bu kategoride yer alan Kane ve benzerleri (kardeşleri) için isteğim test soruları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Farzlarda 3. ve 4.rekat? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.