Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:04
misa00
Abone

Suların tükeneceği ilgili hadis varmı? Su ile ilgili hadisler

Suların tükeneceği ilgili hadis varmı? Su ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Suların tükeneceği ilgili hadis varmı? Su ile ilgili hadisler


Cevap: Suların tükeneceği ilgili hadis varmı? Su ile ilgili hadisler

Muhasibi
Bu konuda daha çok Fırat nehrinin kurumasından söz eden haberler vardır:

Okudunuz mu?  Ümreye gidene ne denir

– Bir rivayette anlatıldığına göre, Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Fırat nehri altından bir dağ çıkarmadan kıyamet kopmaz. Bunu gören insanlar orada toplanır ve birbiriyle savaşmaya başlar. Herkes, belki ben kurtulurum, diye savaşmaya devam edecektir. Nihayet Onlardan %99’u ölür(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 38397)..

Okudunuz mu?  Kısa bir hutbe metni istiyorum

– Rivayete göre, bazı insanlar, Fıratın kabardığını, su basmasından korktuklarını, oraya bir seddin yapılması hususunda Hz. Abdullah b. Mesud’a şikayette bulundular. Bunun üzerine İbn Mesud "VAllahi öyle bir zaman gelecek ki, Fıratta bir leğen su ararsanız bulamazsınız. Her su kendi unsuruna/asıl kaynağına dönecek ve insanlar orada yaya yürüyeceklerdir” (bk. Mecmau’z-zevaid, 7/333).

Okudunuz mu?  Gayrimüslime aşık olmak

– Yine Yecuc-Mecucla ilgili olarak, onların Fırat nehrini ve diğer suları içip bitireceklerine dair gelen rivayetler vardır(bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 4495). Bazı rivayetlerde Fıratla birlikte "Dicle ve Taberiye gölü”nün suyunu içip bitirecekleri söz konusu edilmiştir(bk. a.g.e, h. No: 38645).

Öyle anlaşılıyor ki, Kıyametin büyük alametlerinden biri olan Yecuc-Mecuc fitnesinin baş gösterdiği dönemde, mevcut önemli su kaynakları tükenecektir.

Okudunuz mu?  Kibir ile ilgili hutbe

Kanaatimize göre, Allah’ın kulları için hazırladığı yeryüzündeki ihtiyaç maddeleri, normalde kıyamete kadar insanlık camiasına yeterli olacak ölçüdedir. Tarih boyunca -seller, tufanlar yanında- defalarca meydana gelen kıtlıklar da birer ilahî cezadır. Bu kıtlıklar, kaynakların yetersizliğinden ötürü değil, ilâhî ambargonun bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Bu günkü dünyanın yüz yüze kaldığı ve ileride daha da kalacağı sıkıntıların tek müsebbibi, insanların isyanları, nankörlükleri ve azgınlıklarıdır.

Okudunuz mu?  Cennetteki ağaçların isimleri nelerdir?

İnsanlık camiası doğayla barışık halde yaşamak istiyorsa, doğanın yaratıcısı olan yüce Allah ile barışmalı, ona karşı saygılı olmalı ve kulluğunu kuşanmalıdır


su ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Sevgi ve Merhamet ile ilgili yazı verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Suların tükeneceği ilgili hadis varmı? Su ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.