Anasayfa
14 Ağustos 2021, 23:16

Büyük günah işledim, ne yapabilirim?

Büyük günah işledim, ne yapabilirim?

ehli-sunnet
Soru: Ben büyük bir günah işledim. Kendi kendime ceza da verdim. Başka ne yapabilirim. Bu günah yüzünden hayır hizmetlerinden çıkmayı düşündüm. Acaba bu doğru olur muydu? Kendi kendime ceza vermenin dışında daha ne yapmalıyım?

Cevap: Bahsettiğiniz suçların cezalarını hukukta devlet verir, şahıslar kendi kendilerine uygulamazlar. Devlet bir ceza vermiyorsa yapılacak şey tevbe, istiğfar, sadaka ve iyilik yolunda koşturmaktır. Hayır hizmetleri, baştan sona iyilik olduğu için günahların silinmesinde büyük bir vesiledir. Çünkü Kur’an’da iyilikler kötülükleri siler buyruluyor. (Hud Suresi, 11/114) Evet hizmetlerinize devam edin. Zira günah işledim diye hayır hizmetlerinden çıkılmaz. Hayır hizmetlerinden çıkmak, günahı silmeyeceği gibi daha büyük günahlara girmeye de sebebiyet verir. Bu da en çok şeytanı sevindirir.. Allah muhafaza buyursun.


Cevap: Büyük günah işledim, ne yapabilirim?

muhabereci
Allah çok tevbe edenleri ve de mağfiret dileyenleri sever .Ancak günahınızın affedilem şartı belli;tövbe-i nasuh yani kesin olarak geri dönüşsüz o günahı terketmek.

Okudunuz mu?  Kadın düğünde oynadığı zaman nikahı düşermi ve bu zina yapmak gibi midir?

Günah mı işledim…

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum.
Liseli bir gencim ben.Telefon bilgisayar vb oyunlarını oynamam kendimi bildim bileli yasak ama ben birşekilde oynadım hep.Bir ara annem yakaladı sim kartımı elimden aldı.Bende oyundan alışveriş yapacaktım sim kart lazım mobil ödeme için..Bende sim kartı takıp ödeme yapıp yerine feri koydum annem bilmiyor..Peki annem istemediği halde gizlice oynamak günah ama annem kökten yasaklayan bir tip nefis dayanırmı?Bir ara yasakaldım kendime din imanla uğraşıyım diye busefer vesvese iman sorunu bombardımanına marus kaldım.Oyun oynayınca hafifliyordu tabii.Gerçi bu bir bahane değil.Sırf oyun oynamıyorum şart koyuyorum..Yaralı bir şey yaparsan ancak oyun oynayabilirsin diyorum kendime ama bugün böyle bir şey yaptım.Gizlice simdem alışveriş yaptım.Allah doğru yola koysun ne yapmalıyım…oyunu kökten kessem ağır geliyor böyle yapsam başka dert..Allah razı olsun Rabbim beni affetsin

Okudunuz mu?  Kadınların saçlarını siyaha boyamaları caiz mi?

Çok günah işledim

cakaro788
bir çok kez zina yaptım hiç yapmayacak biriydim 2 sene önce bir kızla tanıştım kız çok iyi biri ama irademize sahip çıkamadık ve birçok kez zina yaptık zinayı boşverdim artık aklımda Allah varmı ya yoksa diye sorular sormaya başladım 20 yaşındayım çok kötü bir durumdayım kafam çok karışık delirebilirim akıl almam lazım bundan sonraki hayatımda neler yapmam lazım doğru bir yola nasıl gidebilirim

Okudunuz mu?  Gazlı içecekleri içmekte bir sakınca var mıdır?

arifselim
İlk yapman gereken şey işlediğin tüm günahlardan tövbe etmek ve uzaklaşmaktır. Günahlar insanın maneviyatına etki etmeye başlar. Tövbe etmek, haramlardan kaçınmak ve ibadetleriniy erine getirmekle insan huzur bulur.


Büyük günah

Bu kategoride yer alan Ayağıma cam battı nasıl gusül alırım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Büyük günah işledim, ne yapabilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.