Anasayfa
11 Aralık 2021, 14:36
missa07
Abone

Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

Kayıtsız Üye
resmi nikah bitince dini nikah da düşermi? aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalımı?


Cevap: Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı m

Ehfiya
Resmi nikahla boşanma geçerlidir. Ancak resmi nikahın geçerli olması için dinin nikahla koyduğu şartlara uygun olması gerekir.
Bir insan karısını bir veya iki talakla boşadığı takdirde tekrar evlenebilir. Üç talakla boşadığı zaman artık dinen kadınla erkeğin bir araya gelmesi mümkün değildir.
Mahkemeye baş vurmadan önce veya sonra üç defa hanımını boşayan kimsenin dinen hanımıyla bir araya gelmesi mümkün değildir. Hukuken mümkün olması bağlayıcı değildir.

Okudunuz mu?  Borcu aldıktan sonra bu parayı aynı kişiye zekat olarak verebilir miyiz

Mahkemeden önce veya sonra hanımını boşamamış ise boşanmak için mahkemeye müracaat ettiği zaman boşanma yetkisini hakime verdiği için yani onu vekil olarak tayin ettiği için, hakim onu boşadığında bir talâk gider.

Ama daha iki talâk hakkı vardır. Buna göre hanımıyla bir araya gelmelerinde kanunen bir sakınca olmadığı gibi dinen de bir sakınca yoktur. Yalnız mahkemece vaki olan boşama şeklini -yani talâk bain mi, rîc’i mi- bilmediğimiz için biraraya gelmek azmedildiği takdirde tecdidi nikâh yapmak lazımdır.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in Doğumu İle İlgili Şiirler

İslam dinine göre bir erkek hanımını üç talak ile boşarsa bu insanın tekrar hanımıyla beraber olması belirli şartlara bağlıdır. Bu şart ise, kadının başka birisi ile evlenip normal bir şekilde boşanmaları veya kocanın ölmesi sonucu eski kocasına varabilir.

Selametle…


Yorum: Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

Kayıtsız Üye
İyi günler kocama 2 defa dava açtım. 2. De boşanmak istiyorum. 15 yıllık evliyim fakat imam nikahı da kiymamistik. Resmi olarak boşandıktan sonra aynı evde karı koca gibi yaşamanın sorumluluğu ne olur

Okudunuz mu?  Düğünsüz Evlilik Olmaz mı?

Yorum: Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ?

arifselim
İyi günler. Resmi nikah aynı zamanda dini nikah yerine geçtiğine dair diyanetin fetvası vardır. Ancak şüphelerin giderilmesi için dini nikahı da kıymak gerekir. Bu durumda resmi olarak boşanınca var olan nikahta bozulmuş olur. Birlikte yaşamak için nikah kıymanız gerekir.

Okudunuz mu?  Yemek yerken televizyon izlemek haram mıdır?

Kayıtsız Üye
Merhaba ben altı yıllık evliyim ama eşimle işi için resmi nikahla boşanmak zorundayız o zaman dini nikahta düşermi acaba


Şem’a
Resmi boşama ile Dini nikahın bir takalı düşer. Biliyorsunuz erkeğe 3 defa boşama hakkı verilir.


resmi nikah bitince dini nikah düşer mi, resmi nikah bitince dini nikah düşermi, resmi nikah bitince dini nikah bitermi

Bu kategoride yer alan Rızık ile ilgili ayet ve hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resmi nikah bitince dini nikah da düşermi ? Aynı evde yaşamaya devam eden çiftler yeniden dini nikah yaptırmalı mı ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.