Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:42

Günah işlememek için nikah kıymak istiyoruz. Olur mu?

Günah işlememek için nikah kıymak istiyoruz. Olur mu?

m.deniz
Soru: Benim yaklaşık 2,5 senedir çıktığım bir kız arkadaşım var. Bir ilişkimiz olmamıştır ve olması da söz konusu değildir. Fakat biz beraber gezerken doğal olarak birbirimizin elini tutuyoruz, ayrılırken birbirimize sarılıyoruz… Bizim bu yaptığımız dinen nasıl yorumlanır? Biz şuan imam nikâhı yaptırsak bir günahı var mı? İmam nikâhını yaptırmamızın sebebi, ilişkiye girmek değil birbirimize olan haram şeylerin ortadan kalkması. Acaba olur mu?

Okudunuz mu?  Dünya bir leştir, onun talibi köpeklerdir diye bir hadisi var mıdır

Cevap: Dinen evlenmeleri mümkün olan bir erkekle bir bayan, aralarında nikâh olmadığı müddetçe yalnız başlarına kalamazlar, el ele tutuşamazlar. Sadece el ele tutuşmak için kıyılan bir nikah olmaz! Nikâh tektir ve o da kıyıldı mı normal karı koca hayatı başlar. Bu durumda cinsel birleşmeyi resmi nikâhtan sonraya ertelemenin hiçbir mantığı yoktur.

Okudunuz mu?  Büyük tuvaleti yaptıktan sonra temizlik elle mi yapılmalıdır ya da tuvalet kâğıdıyla mı

Nikâh, yalnızca kız ile erkeğin anlaşması ile de kıyılamaz. Bunun için bazı şartlar vardır; bunlar yerine getirilmelidir. Aksi takdirde kıyılan nikâh geçerli olmaz.

Nikâh için öncelikle kızın velisinin izni, onayı gereklidir. Daha sonra erkeğin eşine ödemesi gereken mehrin belirlenmesi, son olarak da kıyılan bu nikâhın ilan edilmesi lazımdır. Zaten nikâh, kız ile erkeğin artık karı-koca olduklarını topluma ilan etmelerinin adıdır. Dolayısıyla ailelerinizden habersiz, herkesten gizli olarak kıyacağınız bu nikâh geçersiz olacaktır.

Okudunuz mu?  Şöyle bir şey duymuştum, ekmek, Kuranı Kerimden biraz daha üstündür diye. Bu söz doğru mudur

Günaha düşmemek için nikâh kıyılmaz. İşi bir an önce resmiyete dökmeniz gerekmektedir. Zira dinimiz flörtü yasaklamıştır.
s.vakfı


Cevap: Günah işlememek için nikah kıymak istiyoruz. Olur mu?

AKBİLE
çiftlerin daha rahat yaşayabilmeleri için kıydıkları dini nikah tk kalmamalı resmi nikahıda yapmalıdırlar çünkü dini nikah bazen kullanılmakta ve amacından şaşmaktadır

Bu kategoride yer alan Bilardo oynamak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günah işlememek için nikah kıymak istiyoruz. Olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.