Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:35
Sizden
Yönetici

Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

komite
Hayatı boyunca inanmamış ama son nefesinde ölüme giderken Kelime-i Şehadet getirirse affedilir mi? Örneğin bir asker inançsızdır ama vurulduktan sonra Kelime-i Şehadet getirir ölürse şehit olur mu?


Cevap: Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

ehli-sunnet
Gerçekten inanmışsa neden kabul olmasın?
İnanmıyorsa isterse son nefesinde Kur’an-ı baştan sona okusun kişiye bir fayda vermez.

Okudunuz mu?  Yıllanmış necasetin hükmü nedir, bulaşma vesvesi için ne yapmak gerekir?

Cevap: Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

_Kul
Gideceği yeri görüpde iman ettiyse firavun gibi yararı olmaz.İşi zor anlıcağın.O ana kadar hiç inanmıyoduda son anda inanmasıda bir garip sonunu görüp öyle birşeye kalkışmış olabilir firavun gibi.Veya daha öncede inanıyodu da söyleyemiyodu kalben inanıyorda olabilir bilemeyiz.

Okudunuz mu?  İlişkimi Kurtarmak İçin Yalan Söyledim çok Pişmanım

Cevap: Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu?

-UGUR-
Kafir olan bir insan Kelime-i şaadet getirip müslüman olsa. Anadan doğmuş gibi temiz olur.. Ama ölecegi anı Allah bilir. Kalbinde ne geçiyordu Gerçekten gönülden istemişmi. Takdir Allahındır..

aslında Bizlerde müslümanız. Herzaman Kelime-i şaadet getirmeliyiz. çünkü bilip bilmeden ağzımızdan cıkan bazı kelimeler düşünmeden ettigimiz bizi şirke götürür.. Allah korusun o andada ecel gelse Ani ölüm olsa Müslüman olmadan gideriz. Cennete de Zaten müslümanlar sadece gidecek. Yahudi Hristiyan Kesinlikle gitmeyecek (İSLAM GELMEDEN ÖNCEKİLER HARİÇ ) bundan dolayı Kelime-i Şaadeti bol bol edelim. imanlı olarak son nefesimizi verelim..

Okudunuz mu?  Anneme bir kere küfür ettim. Şimdi tam olarak şöyle küfür ettim diyerek mi helallik almalı veya özür dilemeliyim??

Peygamber efendimiz (SAV) benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak sadece bir tanesi cennete gidecek oda Ehli sünnet vel cemaat.. diye hadislerde bildirmiştir. tabiki diğer mezhepte olanlar gitmeyecek diye bir şey yok onlarda cezalarını Cehennemde ödedikten sonra Cennete giderler Ama şirk koşmuşlarsa kesinlikle Ezeli Ebedi Cehennem vardır…

Okudunuz mu?  Vucuda kalıcı dövme yaptırınca günahmıdır gusül abdesine manimidir?

olurken şahadet getirmek imanli mi olur, son nefesinde kelime, gayri müslüman kişiye eşhedü çektirsen müslüman olmuş olurmu

Bu kategoride yer alan Hacet namazı yada hacet duası başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kafir son nefesinde Kelime-i Şehadet getirirse Müslüman olur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.