Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:53
Hadisler
Yönetici

Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır

Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır

Muhammed
amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır
2856- Ebû Salih (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Âişe ve Ümmü Seleme (r.anhüma)’ya Rasûlullah (s.a.v.)’e hangi amel daha sevimliydi diye soruldu da şöyle cevap vermişlerdi: Az da olsa devamlı olandır. (Tirmizî rivâyet etmiştir.)
ž Tirmizî: Bu hadis bu şekliyle hasen garibtir.
Hişâm b. Urve’den, babasından, Âişe’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’e amellerin en sevimlisi devamlı olanıdır.
Aynı şekilde Harun b. İshâk el Hemadânî Abde vasıtasıyla Hişâm b. Urve’den, babasından, Âişe’den bu hadisin manaca bir benzeri bize rivâyet etmiştir. Bu hadis hasen sahihtir.


amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır, Amellerin en güzeli devamlı olanıdır

Bu kategoride yer alan Çocuk kimin yatağında bulunursa ona aittir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.