Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:05
misa00
Abone

Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı?

Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı?

Kayıtsız Üye
Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı?


Cevap: Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı?

Desert Rose
İnsanlar İçinde En Güvenilir Olanlardır

"Mehdi, vakti gelinceye dek gizlenecektir, vaad olunan vakti gelince de ortaya çıkacaktır. Onun güvendiği kimseleri yani vezirleriyse emin olanların en güvenceli olanlarıdır." (M. Arabi) (Hayrettin Gümüşel, Beklenen Mehdi, s. 37, Köprü Yayınları)

Okudunuz mu?  Ayakta idrar yapmanın günahı var mı? İnsan öldükten sonra kabir azabının ayakta idrar yapmakla başlayacağı doğru mu?

O’nun (Mehdi’nin) kumandaları, insanların en hayırlısıdırlar. (El-Kavlu’l Muntazar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar-49)

Gidene Üzülmez, Aralarına Katılana Sevinmezler>

Hz. Muaviye b. Kırra (ra)’dan rivayet edilmiştir:

"…Kendilerini terk edenlerin ayrılmaları da onlara bir zarar vermez." (Ramuz el Ehadis, 472)

Muhammed b. Hanefi (ra)’dan rivayet edildi ki:
"…Bulutların semada toplandığı gibi, Allah onun etrafına bir kavim toplar. Onların kalblerini uzlaştırır. Onlar içlerinden şehit düşene üzülmez, kendilerine katılana da sevinmezler. Sayıları Bedir ashabı (313) kadardır. Evvelkiler onları geçmediği gibi, sonrakiler de onlara yetişemezler ve onların sayıları Talud ile nehri geçenler kadardır." (Kitab-ul Burhan Fi Alamet-i Mehdiyy-il Ahir Zaman-57)

Okudunuz mu?  Emri bil maruf nehyi anil münker ile ilgili hikayeler

Allah Onları Gizlemiştir

"Allah, bir grup kimseyi ona vezir tayin etmiştir. Allah bu kimseleri gizlemiştir…"(Hayrettin Gümüşel, Beklenen Mehdi, M. Arabi s. 36, Köprü Yayınları)

"Allah (cc) Mehdi için bir cemaat yaratır. Onlar Allah tarafından saklıdırlar…" (Risaletül huruc ül mehdi… sf.129)

Okudunuz mu?  Herhangi Bir Kimsenin Bizi çıplak Görmesi Guslümüzü Bozar Mı?

Sözlerine Sadık Olacaklardır

"…Bunlar öncü olan bazı ashab gibi önde hareket edeceklerdir. Tıpkı önde gelen sahabenin Allah’a verdikleri sözü yerine getirdikleri gibi, bunlar da aynen o sözlerini doğrulayıcı olacaklardır…" (M. Arabi) (Hayrettin Gümüşel, Beklenen Mehdi, s. 37, Köprü Yayınları)

İbni Merdüye, tefsirinde İbni Abbas hadisini merfu olarak tahric etti. O şöyle dedi:
Ashabı Kehf, Mehdi’nin yardımcıları olacaktır. (Kitabul Burhan, VI. Bölüm)

Okudunuz mu?  Zina yaptığım kızla evlenmek istiyorum ama o istemiyor

İmam Ebu İshak Salebi Kuran tefsirinin Ehli Kehf Kıssasını anlatırken diyor ki:

Mehdi çıktığı zaman, Ehli Kehf’e gidip selam verince, Allah onları diriltecek ve Mehdi’nin yanında yerlerini alacaklardır. Daha sonra yattıkları yere dönüp kıyamete kadar da kalkmazlar. (Kitabul Burhan, VI. Bölüm)

İmam-ı Suyuti diyor ki:

Ashabı Kehf’in uykusunun bu zamana kadar tehirinin sebebi, Allah’ın onlara bir ihsanıdır. Çünkü onlar Mehdi’ye yardımcı olacak ve böylece ümmeti Muhammed’e dahil olma şerefi kazanacaklardır. (Celaleddin Suyuti’nin tasnifinden hadisler. Ahir Zaman Mehdisi’nin alametleri s. 59 kahraman neşriyat)

Okudunuz mu?  Kızgınlıkla çocuğun üzerine edilen yemin

Gece İbadet ile Meşgul Olup, Gündüz Çalışacaklardır

Ebu Nuaym’ın, Ebu Ca’ferden rivayetine göre;

"Bu davet üzerine, Bedir Ashabı kadar olan 313 kişi, daha önce ittifak etmeden hemen o anda tevafuken ortaya çıkacaklar ve onlar, gece ibadet ile meşgul olup gündüz arslan kesilecekler." ( Mer’iy b. Yusuf b. Ebi bekir b. Ahmet b. Yusuf el-Makdi’si "Feraidu Fevaidi’l Fikr Fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar)

Okudunuz mu?  Ellerin kına kokması

Ashab-ı Kehf Hz. Mehdi’nin Yardımcıları Arasına Katılacaktır

Hz. Huzeyfe (ra) dan rivayete göre;

Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Mehdi zuhur edinceye kadar ümmetim haşrolunmaz. Allah (cc) ona üç bin melek ile yardım edecektir… Ashab-ı Kehf de onunla beraber bulunup kendisinin yardımcılarından olacaklar."

Sonuç

Hz. Mehdi, Allah’ın Peygamber Efendimiz (sav)’e 1400 yıl önce ahlakını, fiziksel özelliklerini, faaliyetlerini, hizmetlerini ve dünyada bırakacağı etkiyi bildirdiği ve kaderde takdir ettiği mübarek bir şahıs olacaktır. Bu özelliklerin taklit edilmesi, çaba harcanarak kazanılması kesinlikle mümkün olmadığı gibi, Hz. Mehdi’nin çalışmalarının durdurulması ya da çeşitli tevillerle reddedilmesi de Allah’ın izni ile mümkün değildir. Hz. Mehdi, Peygamberimiz (sav)’in de haber verdiği gibi tüm hizmetlerini yerine getirecek ve Allah’ın izniyle ahir zamanda ikinci kez yeryüzüne gelecek olan Hz. İsa ile birlikte Kuran ahlakını tüm dünyaya hakim kılacaktır. Bu, Allah’ın belirlediği bir kaderdir. Kuran’da İslam ahlakının yeryüzüne hakim olacağı şu şekilde müjdelenmektedir:

Okudunuz mu?  Oğlum olmasını çok istiyorum

"Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O’dur. ÖYLE Kİ ONU (HAK DİN OLAN İSLAM’I) BÜTÜN DİNLERE KARŞI ÜSTÜN KILACAKTIR; müşrikler hoş görmese bile." (Saff Suresi, 9)

Allah’ın seçkin kullarından biri olan Hz. Mehdi, 1400 sene önce Peygamberimiz (sav)’in bildirdiği gibi –Allah’ın izni ile- ahir zamanda Kuran ahlakını tüm dünyaya hakim edecektir. Tek başına da olsa, kaderinde olan bu vazifesini muhakkak yerine getirecektir. Bu tebliği süresince ona yardımcılar kılınması ise Yüce Allah’ın bir lütuf ve nimetidir. Rabbimiz elçilerine desteğini, Kuran’da şu şekilde bildirmiştir:

Okudunuz mu?  Kurbağaların özellikleri nelerdir?

"Siz ona (Peygambere) yardım etmezseniz, Allah ona yardım etmiştir…" (Tevbe Suresi, 40)


ashabı kehf ne zaman uyanacak, Mehdi ashabi kehf savasacaklar, mehdi ashabı kehf uyanip beraber

Bu kategoride yer alan Allah'ın varlığına inanmak istiyorum.. bana bir kitap tavsiye eder misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ashab-ı Kehf Mehdi gelince uyanıp biat edip beraber savaşacaklar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.