Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Mescid-i Nebide 40 vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

Mescid-i Nebi’de 40 vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

m.deniz
Soru: Medine’de 40 vakit rivayeti var mıdır? Varsa sahih mi, zayıf mı yoksa örf-adet midir?
Cevap: Mescid-i Nebi’de kırk vakit namaz kılınması ile ilgili olarak aşağıda Prof. Dr. Abdulaziz Bayındır’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Hac ile ilgili düzenlediği bir toplantıda Sn. Halil Altıntaş’ın sunduğu tebliğe hazırladığı müzakere metni yer almaktadır. İlgili yazıyı okumanızı tavsiye ederiz:

Okudunuz mu?  Kavga sözleri boşanma sayılır mı

Cevap: Mescid-i Nebi’de 40 vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

Fetva Meclisi
Mescid-i Nebevi’de kırk vakit namaz kılmanın hükmü nedir?

Hac ve umre ziyareti için Medîne-i Münevvere’de kalınan süre içinde beş vakit namazın Mescid-i Nebevî’de kılınmasına özen gösterilir. Hz. Peygamber, Mescid-i Nebevî’de kılınacak bir namazın, Mescdi-i Haram’ın dışındaki mescidlerde kılınan bin namaza denk geldiğini bildirmiştir (Buhârî, Fazlü’s-Salât 1). Halk arasında Medine’de sekiz gün kalıp kırk vakit namaz kılmanın gerekli olduğu kanaati yaygın hale gelmiştir. Bu uygulamanın dayanağı, sıhhati konusu tartışmalı olmakla birlikte, Hz. Peygamber (s.a.s.)’den rivayet edilen şu hadistir: Kim benim şu mescidimde, bir tek vakti geçirmeksizin kırk vakit namaz kılarsa, kendisi için cehennemden berat ve azaptan kurtuluş yazılır. O kişi nifaktan da uzak olur. (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, III, 155; Taberânî, el-Evsat, Kahire, 1415, V, 325)
Hadisin sıhhati konusundaki görüş farklılıklarına dayanarak, bu uygulamanın ciddiyeti zedelenmemelidir. Sonuçta insanlar, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in mescidinde, onun ravzasının yanında cemaatle namaz kılmaktadırlar. Ancak bu namazın kılınmasının, farz veya vacip sayılmaması, haccın tamamlanmasının bu namazlara bağlanmaması gerekir.

Okudunuz mu?  Ruh göçü olur mu? İnsanlar öldükten sonra tekrar başka birinin bedeninde doğar mı?

medinede 40 vakit, 40 vakit namaz medine, 40 vakit namaz

Bu kategoride yer alan Zilhicce orucunu tutup, Kurban Bayramı günü de orucu kurban etiyle açmak, dinimizde var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mescid-i Nebide 40 vakit namaz kılmanın hükmü nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.