Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:11

Bir kadın hacca gitmek için kocasından izin almak zorunda mı?

Bir kadın hacca gitmek için kocasından izin almak zorunda mı?

DangeR
Soru: Eşim üzerine farz olan haccı, benim iznimi almadan ve yanında mahremi bulunmadan eda etti. Bir kadınlar kafilesine katılarak gidip geldi. Acaba haccı kabul olur mu?

Cevap:
Bir kadın, üzerine farz olan haccı eda etmek için kocasının iznine muhtaç değildir. Tabii ki izninizi alması iyi olurdu.

Okudunuz mu?  Öyle bir zaman gelecek ki evlenmemek helal sayılacaktır, anlamında bir hadis var mıdır?

Cevap: Bir kadın hacca gitmek için kocasından izin almak zorunda mı?

-UGUR-
bir bayan hacca gidecekse mutlaka yanında bir mahremi olması lazım. mahremi olmadan o bayan hacca gidemez. bu hanifi mezhebi için geçerlidir. şafi mezhebinde mahremi olmadan gidebilir yani kadınlar kafilesi gibi..

Okudunuz mu?  Bankaların POS cihazlarından aldıkları komisyon caiz midir?

Cevap: Bir kadın hacca gitmek için kocasından izin almak zorunda mı?

-UGUR-
dahada acıklama yapayım belki karısık olmustur. bu aradada arkadaşın paylasımı içinde Allah razı olsun

hac ve umrede mahremlik şartı vardır.. bu çok önemlidir. Peygamber efendimiz (SAV) Allah’a ve Ahiret gününe inanan bir kadın seferi mesafeye mahremi olmadan kesinlikle gidemez. yani seferi mesafeye mahremi olmadan gitmesi helal degildir. hac da olsa böyledir umrede olsa böyledir. tabiki hanifi mezhebine göre konusuyorum bunları kesinlikle caiz degildir. kocasının izni ve rızası meselesine gelirsek. hanifi mezhebinde umre sünnettir. şafi mezhebinde vaciptir. hanifi mezhebinde sünnet oldugu için kocasının izni şarttır. kocası umreye gidemezsin izin vermiyorum derse hanımı kesinlikle gidemez. tabiki sünnet oldugu için kocasının izni devreye girer. Hac Farzdır tabiki 1 kere gitmesi farzdır. ama kesinlikle yine mahremi olması şartıyla gidebilir. kocasından izin almaya gerek kalmaz o zaman. yani açıklama olarak nasıl namazlar farz ise kocasına sormadan 2 rekat veya 4 rekat gibi kılması gibi.

Okudunuz mu?  Paralı oyunları indirip bedava oynamak

kısaca Bayanın kocasından izinsiz hacca gitmemesi şart degildir..


eşinin izni olmadan bir yere gitmek

Bu kategoride yer alan Factoring şirketleri ile işlem yapmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kadın hacca gitmek için kocasından izin almak zorunda mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.