Anasayfa
8 Ağustos 2021, 15:06
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada gökyüzü görmek

Rüyada gökyüzü görmek

Zeineb
Esselamun aleyküm kardeşler.
Rüyamda arkadaşım ve babamla beraberim, gökyüzüne bakıyorum.
Kırmızı renginde ve çok güzel süslü görünüyor.
Meşaleler, kubbeler, çok hoş görünüyordu.
Ayet söylüyorum kendi kendime ”biz gökte bir takım burçlar (yıldız kümeleri) yarattık ve bakıp temâşâ edenler için gökyüzünü süsledik.”
Baba diyorum, bu görünen gökyüzü ise, cenneti tahmin bile edemiyorum.
Birden kendimi Eskişehirde görüyorum.
Masmavi denize dönmüş Porsuk suyu.
Arkadaşımla beraber ev almak için gitmişiz oraya, gezip duruyoruz.
Böyle bir rüyaydı.
Var mı yorumlayabilecek olan?
Selamun aleyküm.

Okudunuz mu?  Rüyada Hayal Kurmak

Cevap: Rüyamda gökyüzü gördüm

NuN
Rüyada Gökyüzü Görmek Ne Demek

Rüyada gökyüzü görmek, pek çok manayı bir arada bulundurur. Bir yandan hayır bulmak şeklinde tabir edilirken, rüyanın niteliğine bağlı olarak kötülüklerle karşılaşmaya da yorulabilir. Rüyada gökyüzü görmek, rahmete ve şefaate kavuşmaya, gönül ferahlığına, manevi duyguların uyanışına, hayata daha umutlu bakmaya, yeniliklerle karşılaşmaya tabir edildiği gibi aynı zamanda da aksiliklere, kötülüklere, düşmanlıklara tabir edilir. Örneğin rüyasında gökyüzüne erişmeye çalıştığı halde bir türlü erişemediğini görüp uyanan kişinin hayal kırıklığı yaşayacağı anlamına gelir. Ya da rüya sahibinin kendini yerden bir miktar yukarıda, elini uzatsa gökyüzüne değebilecek kadar yakın bir yerde görmesi ömrünün tamam olduğuna, yedi kat göğe yükselmesi ise makamının artacağına yorulur.

Okudunuz mu?  Rüyada hamile kadın görmek

Rüyada Gökyüzü Yarılması

O yerde yaşayan kişilerin fikir olarak bölünmesine ya da rüya sahibinin ortağı ile görüş ayrılığı yaşamasına bu nedenle de karışık, belirsiz ve tatsız günler geçireceğine tabir edilir.

Rüyada Gökyüzüne Çıkmak

Rüya sahibinin kötü günlerden geçeceğine işaret eder. Çünkü rüyada gökyüzüne çıkmak kara haberler almaya, acı kayıplar yaşamaya, manevi anlamda çöküntü yaratacak olaylar yaşamaya işaret eder.

Okudunuz mu?  Rüyada gökyüzünde Allah ismini görmek

Rüyada Gökyüzüne Bakmak

Açık ve mavi bir gökyüzüne baktığını görmek iyi kişilerle karşılaşmaya, işlerden hayır görmeye, kalpte huzura ve esenliğe kavuşmaya delalet ederken, kapalı ve koyu bir gökyüzüne baktığını görmek hayal kırıklığına, mutsuzluğa ve hastalığa yorulur.

Rüyada Gökyüzünden Düşmek

Allah katındaki güzel ve hayırlı yerinden düşecek fena bir iş yapmaya ve günaha bulaşmaya tabir edilir. Rüya sahibi hiç yapmadığı işlere bulaşacak kalbine hile ve fesat sokacaktır.

Okudunuz mu?  Rüyada Hilal görmek (İmam Nablusi)

Rüyada Gökyüzünü Yeşil Görmek

Rüya sahibinin yapacağı hayır işleri sayesinde hidayete ereceğine ve hayır için verdiği bir lokmanın Allah tarafından kendine kat be kat fazlasının verilmesine yorulur.


Gök Yüzü Kıpkızıl

Kayıtsız Üye
Hocam Selamun aleyküm. Ben 14 yaşında bir gencim yakalaşık 2 yıl önce Rüyam da evimin önündeydim böyle gök yüzü kıpkızıl dı saat 8.30 9 gibiydi her yerde yanmış arapça yazılar yada (haşa) kuran ayetleri vardı küller havada uçuşuyor du sonra beni okula götüren servis geliyor ama içi bom boş sadece şoför var oda böyle yüzü çok ciddi bir şekilde Bende bindim arabaya hiç bir şey konuşmadan öyle gittik.

Okudunuz mu?  Rüyada Hurma görmek (İmam Nablusi)

Yorum: Rüyada gökyüzü görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Manevi olarak kendini geliştirerek maneviyatına canlılık kazandıracağına, küllenmiş veya durağan olan manevi yönünü artırmak için ilmini, bilgini artırmak için harekete geçireceğine, hayırlı işlerde bulunacak, Allah’ın rızasını kazanacak davranışlarda bulunacağına delalet etmek manasındadır. Allah en iyisini bilendir.

Bu kategoride yer alan Rüyada Hz. Peygamberi görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada gökyüzü görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.