Anasayfa
22 Ekim 2022, 19:53

Hz. Yakubun kızı var mıydı? Varsa ismi neydi?

Hz. Yakub’un kızı var mıydı? Varsa ismi neydi?

DangeR
Soru: Öğrenmek istediğim konu Hz. Yakup peygamberin kızlarının isimleridir. Hiçbir kaynakta rastlamadık. Belki kız çocuğu da yok tam bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap:
Kur’an-ı Kerim’de Yakub aleyhisselamın Yusuf ve onun hariçinde on bir (11) oğlu olduğundan bahsedilmektedir. Bunlardan sadece Yusuf aleyhisselamın ismi açıkça zikredilmekte, diğer çocuklarının isimlerinden veya herhangi bir kızı olup olmadığından bahsedilmemektedir. Fakat Tevrat’a bakıldığında Yakub aleyhisselamın Lea adlı hanımından Dina isminde bir kızı olduğu görülmektedir. (Bkz. Tevrat, Yaratılış, 30:21 ve 46:15)

Okudunuz mu?  Allah yazılı kolye ile tuvalete girilir mi?

Cevap: Hz. Yakub’un kızı var mıydı? Varsa ismi neydi?

AKBİLE
hz yakup onbir erkek evladın babası değerli bir peygamberdir oğullarınad olan hz yusufun hayatı çok önemlidir hz yakubun kızı olup olmadığına dair bir bilgi yoktur


hz yakup kizinin ismi, hz yakupun kaç çocuğu vardır, hz yakup un kizi

Bu kategoride yer alan İmam nikahını kıyacak kişinin hoca olması şart mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Yakubun kızı var mıydı? Varsa ismi neydi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.